BİTMEYEN ŞARKININ ADI “CENGİZ GÖKÇE”

31-05-2013 9846 4 yorum. Yorum Ekle

Beykoz’un tarihsel sürecine görev yaptığı altı yıl içerisinde damgasını vurarak “Unutulmaz Beykozlular” listesine giren ve Beykoz Belediye Meclisi Kararı ile “Fahri Beykozlu” olan eski Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe’nin oğlu Gökçen Gökçe’nin düğünü için 10 yıl aradan sonra 2. kez Alanya yollarına düştük.

Alanya-Konaklı Kemal Bay Otel’de gerçekleşen düğün için Beykoz’da günlerce öncesinden hazırlıklar başladı. Mazeretleri dışında, yaklaşık 30 kişinin bir kısmı Beykoz Belediyesi’nin sağladığı otobüs ile bir kısmı da kendi olanakları ile bu muhteşem akşama ortak olup, gönüllerindeki Cengiz Gökçe saygısını ve sevgisini ortaya koydular.

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Baki’nin gündüz gelip çiftleri tebrik etmesinden sonra geri döndüğü düğüne Beykoz’dan; Doğuş Haber’den Ozan Derviş, Beykoz Ses’ten Tayyar As, Özgün Haber’den Sedat Dalar, Dost Beykoz’dan Kader Gür basın mensubu olarak katılırken, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla, Türk Telokom P.Bahçe Müdürü Yaşar Öztürk ve eşi, Beykoz Belediyesi Fen İşleri Müdürü, Ali Esat Yaşar ve eşi, Çankırılılar Derneği Başkanı Samet Çolak, Cengiz Gökçe’nin eski Koruması Mehmet Şahin ve Şoförü Özcan Arslan, Beykoz Polis Derneği eski Başkanı İkizler Tekstil’in sahibi Ayhan Şişman, Güney Emlak’ın sahibi Süleyman Kılıç ve Misafiri, Beykoz Muhtarlar Birliği Başkanı ve Ali Bahadır Köyü Muhtarı Cavit Gül, Akbaba Köyü Muhtarı Yüksel Kılıç, Mahmut Şevket Paşa Köyü Muhtarı Yakup Kaya, Zerzevatçı Köyü Muhtarı Cemal Erdoğan, Çavuşbaşı Merkez Muhtarı Yüksel Türk Yılmaz, Çavuşbaşı Baklacı Mahallesi Muhtarı İbrahim Şahin, Çamlıbahçe Muhtarı Necmettin Kahveci ve Misafiri, Çiğdem Mahallesi Muhtarı Murat Erdal, İncirköy Mahallesi eski Muhtarı Hıfzı Şişman, Soğuksu Mahallesi eski Muhtarı Muammer Aycı, Cumhuriyet Köy eski Muhtarı Ali Durmuş, Çavuşbaşı Yavuzselim Mahallesi eski Muhtarı Musa Şahin ve Çavuşbaşı Çengeldere Mahallesi eski Muhtarı Hüseyin Öztürk davete katılan diğer konuklar olurken, düğünün bir başka Beykozlu davetlisi de artık Alanya’da ikamet eden, Beykoz Belediye eski Meclis Üyelerinden Yılmaz Boyacıoğlu ve Misafiri oldu.

Düğün gecesi kalacağımız otelden düğünün yapılacağı otele geçtiğimizde karşılaştığımız manzara ile rüya gecenin sinyallerini aldık, bildiğimiz kamyonetin yeniden tasarlanması ile konuklar otel parkından salona değişik bir ortamda transfer edildiler.

Alanya’daki bütün çiçeklerin bittiğinin göstergesi olan ve bu sebepten Beykoz muhtarlar Derneği adına çiçek yaptıramadığımız “çiçek bahçesi” koridorundan geçtikten sonra Davul-zurna eşliğinde mehteran bölüğü gibi salona girdik.

Girişte gözler yuvasından çıkmışcasına, eller açıları tükenmişçesine açılmış vaziyette Beykoz’un Can Dostu eski Kaymakamımız hepimizi kucaklayarak salona aldı. Tabi bu kucaklaşmanın diğer bölümleri kuralına göre oldu erkek ve kız tarafının diğer bireyleri de usule uygun hoş geldiniz merasimini gerçekleştirdiler.

İçeride Milli Eğitimi Müdürümüz Neşat Yayla, Türk Telekom Müdürümüz Yaşar Öztürk’ü ve 10 sene önce geldiğimizdeki başta Haşim Yetkin Hoca olmak üzere eski dostlarımızı görmek,  bizi bir anda 1500 kişilik salonun 30 kişiyle ve sahibi konumuna soktu.

Cengiz Bey ve eşinden, daha önce tanıştığımız dostlarımızdan, en önemlisi hiç tanımıyor olsak bile hem kız tarafının hem de erkek tarafının gece boyu misafirperverliklerinin en güzelini gördük.

İçimizden birisinin, sanırım Akbaba köyü Muhtarı Yüksel Kılıç’ın girişimleri ile tüm Beykoz kafilesi Sanatçı tarafından piste davet edildiğinde, ben bile yaşamım boyunca bir elin parmakları kadar oyun oynamamış olmama rağmen piste attım kendimi ve kendimden geçtim. Valla o kadar çok oynamışız ki, gecenin mükemmel orkestrası artık pisti bırakalım diye kasap oyununa girdiğinde bir hızlandı ki, oyunu bırakmasak belki de pistte zayiat verecektik.

Konu oyundan açılmışken iki hakkı sahiplerine teslim etmek gerekli, Milli Eğitim Müdürümüz Beykozlular ile oynamasının dışında neredeyse tüm oyunlarda görülerek bu konudaki tartışmasız yeteneğini ortaya koydu. Tabi bende Sayın Müdürümün Alanyalılar tarafından bilinmeyen eşsiz yeteneğini ortaya koymasını sağlamak ve ardından oyun pistine Beykoz imzasını atmak için, Sanatçının kulağına Nejat Hocamızın yeteneklerinden bahsettim. Tabi çok geçmeden güzel bir anons ile Müdürümüz türküleri ile baş başa oldu. Eh tabi salonda 1500 kişi varsa, Beykozluların havası da ondan aşağı kalmayarak Neşat Hoca sayesinde 1500 oldu. İkinci hak teslimatımız ise sanırım erkek tarafının bireylerindendi, oyunlar esnasında Beykoz grubunu hiç yalnız bırakmayarak sanki bizden bir parça gibi davrandılar. Sırası gelmişken ve unutmadan, onlara özel teşekkür ediyorum.

Eğlence, katılan kafilenin ortak takılarının teslimi, ardından hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle yine bir hüzün çöktü gönlümüze, suratlarımızda sahte gülümseme içimizde vedalaşmanın burukluğu, Gökçen kardeşimize ve değerli eşine mutluluklar dileklerimizin oluştuğu veda faslımızı ayrılık hüznü ile kısa tutmak sanki tüm kafilenin ortak görüşü gibi oldu.

Bu arada sevgili Gökçen, ben duygusallaştığım için o renkli cümleleri kuramadım, ama sevgili Sedat Dalar’ın sözlerine kulak misafiri olduğumda, temennileri içerisinde “inşallah torunlarınızın da düğünlerini görürsünüz” dileğine babanın cevabı oldukça ilginçti “daha kardeşim sünnetleri olacak” sünnet düğününe de geleceksiniz dediğini duydum. Valla ben bilmem kardeşim baban yıllarca Devlete Hizmet etmiş bilge bir adam, belki de bir bildiği vardır da söylemiştir. Yani bu demektir ki biz çocuklarınızın düğünü beklemeden yeniden Alanya yolcusuyuz gibi görülmekte.

Genç kardeşlerim Ayşe ve Gökçen, davetiyenize yazdığınız gibi MUTLULUĞUNUZUN sağlık ve sıhhat içersinde sonsuza kadar sürmesini dileyerek, yaşamınız boyunca gönlünüzden geçirdiğiniz tüm güzelliklere de kavuşmanızı temenni ediyorum.

Çok Değerli Kaymakamım, Değerli Ağabeyim, Büyüğüm özellikle şahsıma, insanlık-sevgi ve hoşgörü adına çok şeyler öğrettin. Bu sebepten gönlümdeki yeriniz hep baki olacaktır. Sahsınızda değerli eşinizi, Saygıdeğer dünürleriniz Naciye-Süleyman Pişkin ailesini de tebrik edip, saygılar sunuyorum.

Yol arkadaşlığımız sırasında unutulmaz saatler geçirdiğim değerli Meslektaşlarıma, Muhtarlarıma, değerli Müdürümüz Ali Esat Yaşar ve Eşine, yolculuğumuzun ulaşımını sağlayan Beykoz Belediyesine ve aracın değerli iki Kaptanına teşekkürü borç biliyorum.

Önemli Not: Düğün fotoğrafları ve video kayıtları düğüne katılan basın mensupları tarafından ortak çekilmiş olup oluşturulan havuzda birleştirilip, müşterek paylaşım sağlanmıştır. Ana sayfada bulunan birleştirilmiş tüm fotoğrafların, fotoğraf galerimizde orijinal halleri de bulunmaktadır.

MÜPTELALARI İÇİN DOYUMSUZ BİR NOSTALJİ TURU

/post/view?id=813  5 Mayıs 2007 BİR CENGİZ GÖKÇE MASALI

 /post/view?id=1436 26 Kasım 2008 BEYKOZ "ONA" O BEYKOZ'A DOYAMADI


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


31-05-2013 9846 4 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

NEYİR ERKAN ŞİŞMAN 31-05-2013

MÜTHİŞ

GÖKÇE AİLESİNİN MUTLULUĞUNA OZAN DERVİŞ'İN KALEMİNDEN, ÇOK GÜZEL BİR HABERLE ORTAK OLDUK.
SAYIN KAYMAKAMIM,
EŞİNİZE VE SİZE SELAMLAR SEVGİLER OLSUN,
GÖKCEN KARDEŞİME DE MUTLULUKLAR DİLERİM....

NEYİR ERKAN ŞİŞMAN

Duygu Ezen 03-06-2013

Beykoz

sayın kaymakamımıza saygılar böyle güzel bir buluşma düzenliyenleri tebrik ediyorum.Doğuş haberi bu güzel haberi bizimle paylastığı içinde tesekkur ediyorum

Damla Şişman 03-06-2013

Sayın Kaymakamım

Bu mutluluğun bir ömür boyu sürmesi dileğiyle.Böyle güzel etkinlikleri bizimle paylaştığınız için teşekkürler Doğuş Haber

MURAT ERDAL 28-06-2013

MUTLULUĞUN FOTOĞRAFI

BU MUTLULUK KARESİNDE OLUP O DUYGULARI YAŞAMAK GÜZELDİ.BU TABLOYU RESİMLEYEN ORAYA GİTMEMİZE VESİLE OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM.GÖKÇE AİLESİNE MUTLULUKLAR DİLİYORUM.

Toplam 4 yorum bulundu. 1-4 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 525
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 653
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 520
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 463
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 436
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 438
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 420
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 470
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1139
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 866