ÇELİKBİLEK’TEN TRAKYALILARA ÖZEL İLGİ

31-01-2010 3963 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, yerel seçim çalışmaları kapsamında seçim çalışmalarının startını verdiği, Beykoz Trakyalılar Derneği’ni bu kez kalabalık bir ekip ile teşekkür amaçlı ziyaret etti.

Yücel Çelikbilek Trakyalılar Derneğine, Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelikbilek, Belediye Başkan Yardımcıları Başkan Yardımcıları Yüksel Baki, Metin Torun, Nevin Çalışkan, Beykoz Belediye Meclisi Başkan Vekili Birzat Mermer, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Başkan Danışmanı İsa Sucuoğlu, Ak Parti Beykoz İlçe Yöneticileri ve İlçe Teşkilatının çeşitli Komisyon Üyeleriyle birlikte katıldı.



Beykoz Trakyalılar Derneğinde konukları, Dernek Başkanı Sacit Kaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı. Sacit Kaya ziyaretten duydukları memnuniyeti belirtip teşekkür ettikten sonra, sorumlu sivil toplum kuruluşu anlayışıyla üyelerine hizmet vermeye çalıştıklarını, toplumsal sorumluluklarını yerine getirirken de zaman zaman yerel yönetim çalışmalarına katkı sunmaya çalıştıklarını belirtti.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek yaptığı konuşmada, Trakyalılar Derneği’nin kendisi için önemli olduğunu ve özel yerinin olduğunu belirterek, seçimlerde sivil toplum kuruluşları olarak ilk ziyareti buradan yapmıştık, yoğun çalışmalardan dolayı iadeyi ve teşekkür amaçlı ziyaretlerinin şimdi gerçekleştiğini söyledi.



Çelikbilek Trakyalılardan gördüğü yakın ilgi, alaka için teşekkür konuşmasını adeta yaptıkları ve yapacakları ile ilgili bir seçim konuşmasına döndürdü. Belediye Başkanı bir yıllık süre içerisinde yaptıklarını kısaca özetledikten sonra, önümüzdeki 1,5 yılın Beykoz için ciddi yatırımlar ve değişim yılı olacağının altını çizdi. Çelikbilek’in serbest bir sunum ile gerçekleştirdiği gelecekle ilgili düşüncelerini maddeler halende aktarıyoruz.

a-Kılıçlı Köyünde Askeriye’den kiralanan 300 dönümlük yerin Türkiye’nin ve Dünya’nın rağbet ettiği bir film platosuna dönüştürülmesi,
b-Gümüşsuyu-Karlıtepe’deki 220 dönümlük yerde, restaurantlar, piknik alanları, seyir kulesi ve en önemlisi cazibesi eşsiz olacak bir nikâh merkezini içerisinde bulunduracak komple bir tesis,
c-Yuşa Tepesine için Belediye, Orman ve Vakıflar ile ortak yeni projeler üretmek,
d-Çavuşbaşında bu sene uygulamaya konulan kurban kesim yerinde kapalı ve daha geniş bir alan inşa etmek,
e-Küçüksu Çayırı için Beykoz, İBB ve Marmara Üniversitesi ile yapılan protokoller gereği eski özelliğine bir yıl içerisinde kavuşturulması,(tek olumsuzluk olası 3. köprü çalışmasının bu alanda yapılma tehlikesi)
f-Kavacık, Tokatköy, Çiğdem, Göksu ve Çavuşbaşı mahallelerinde, hizmet binaları çalışmaları, bazıları bitmiş bazıları devam ediyor, bazıları ise başlayacak olması.
g-Belediye Kültür Merkezi tadilata sokulup, gerçek amacına uygun içerisinde çok amaçlı kültürel etkinliklerin yapılabileceği hale dönüştürülmesi çalışmaları ile çok büyük kapasitede bir kütüphane açılması da beraberinde planlanmakta,
h-Geride bırakılan çalışma döneminde Beykoz, İstanbul ve Türkiye için önem içeren özel günleri kutladıkları gibi sırası geldikçe de kutlamaya özen gösterilecek,
i-Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezinde 3 gün devlet tiyatroları oyun oynayacak, 1 gün TV filmi çekilecek, diğer günlerde hakkın kullanımında olacakmış.
j-Bazı meydanların taşları yeniden kullanılacak şekilde sökülüp meydan düzenlenmeleri olacak, Ortaçeşme, Cevizlibahçe ve Tokatköy için ortak bir meydan çalışması Toki’ye yaptırılması planlanmakta,
k-P.Bahçe Pazarının sayısı ve Beyazerguvan caddesinde yapılacak çalışmalar mahalle halkına referandum şekli ile sorulup neticesine göre hareket edilecek.
l-Göksu Pazarı ve Kanlıca Hacı Muhittin Caddesindeki çalışmalarda referandum şekli ile sonuçlanacak,
m-Sahil yolundaki Atatürk Anıtı’nın olduğu bölge bir çarşıya dönüştürülüp, üst taraftaki alanda halkın kullanacağı tesisler oluşturulacak,



Beykoz Belediye Başkanı yapacağı projeler için 1–2 dışında finans sorunu olmadığını hepsinin ödeneğinin bir şekilde hazır olduğunu,1–2 yer içinde sıkıntı çekeceklerini zannetmediklerini söyledi.
Çelikbilek sözlerinin sonunda, biz ilçede böyle işler yaparken Başbakanımız Dünya’da önemli işler yapıyor, Başbakanımız bu gücünü önce sizlerden sonra da çalışma arkadaşlarından alıyor. Bu gücün hiç eksilmemesi gerekli ve daha da artarak devam etmesi, dünya’daki itibarımızı artıracaktır. 60 yıllık geçmişi olan Avrupa Parlamenterler Meclisine baktığınızda Başkanlığını bir Türk’ün yaptığı gerçeği vardır.




Rutin Belediye çalışmalarımızı yaparken, eğitim ve sağlık konusunda tüm olanaklarımızı seferber ediyoruz. İlçe Kaymakamımızın eğitim ve sağlık alanında hizmet üretimimize ciddi katkıları vardır.
Unutmadan söyleyeyim İlçe Başkanı Âdem Sefer mazereti dolayısı ile gelemedi hepinize selamlarını iletmemi istedi diyerek sözlerini bitirdi.



Belediye Başkanı’nın konuşmasından sonra, Dernek Başkanı Sacit Kaya ve bazı dernek üyeleri söz alarak ziyaretten duydukları memnuniyeti tekrar teşekkür ile dile getirirken, P.Bahçe Aydın Sokakta, Mahmutşevket Paşa Köyünde, Beykoz sokaklarındaki kaldırımlar ile ilgili isteklerini de dile getirdiler. Dernek Başkanı önemli buluyorum diyerek yaptığı açıklamada, yazın yaptıkları sünnet şölenlerinin belediye sünnet etkinliği ile çakışmasının tamamen bir tesadüf olduğunu, yoğun çalışmaları içerisinde belediyeden otobüs taleplerinde zorlanmalarına karşılık o zamanda yaptığı açıklama ile konuya açıklık getirdiğini bunu bir kez daha açıklamak istedim diyerek konuşmasını bitirdi.



31-01-2010 3963 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 1190
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 937
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 772
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 739
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 698
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 687
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 674
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 535
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 519
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1193
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 928