İRONİYİ ANLAMAYACAK KADAR SİYASİ DİNOZORLARIMIZ VAR

04-10-2017 8507 Yorum yok. Yorum Ekle

Nedir bu hazımsızlık, küçük bir ironiyi ülke meselesi yapmaya değer mi?

Bu işte dahli olabilecekler, bu durumda olan gençlerin elinden tutup, siyasi hizmetleri veya siyasi hedefleriyle ilgili projesi olanları destekleseler bir yerleri mi ağrır sanki.

Uzun siyasi maratonları ile elde edilen güç ve kendisi gibi siyasi usta ve hatta üst akıl olan kişileri devreye sokup, yıllarını partiye vermiş, kuruculuktan aktif ve etkin görevlere gelenleri, silmek ve sildirmeye teşebbüs etmek ne kadar doğrudur.

Eğer senin mevcut konumun ile ilgili, maksatlı maksatsız, ünlü veya ünsüz, siyasi veya değil her kim olursa olsun;

Basit bir ironiyi çözemeyip ülkeyi ayağa kaldıranlar, nasıl olsa yakın zaman sonra sıcak seçim çalışmaları başladığında, ya kendisi için, ya kendisi yerine aday gösterilen için en önemlisi partisi için sokağa çıkıp halktan oy istemeyecek mi?

Ve yine yıllardır koltuklarda oturanlar geçmiş emeklerine bakmaksızın kendileri gibi o göreve aday adayı olan yakın arkadaşları ile birlikte dirsek dirseğe yeniden seçilebilmek için çalışmayacaklar mı?

O zaman ne olmuş yani, bir genç partisinde çalıştığı her dönemin hakkını vermiş ve artık iyice vitrine çıkma zamanı geldiğinde, önünü kesmek için halk arasında kara cahillerin bile ironi olarak algıladığı konuyu, büyütüp te önünü tıkamaya kalkmaları, anlaşılabilmiş değil.

Yani bir genç, uzun yıllardır siyasetin içerisinde olan ve adı klişeleşmiş yıllanmış partisinin bir hizmet bireyine, artık yeni ve genç yüzler gelmeli diye fikrini söyleyemez mi?

Bırakın söylemeyi gerekirse ben sizin yerinize talibim diye bile söyleyebilmeli, ama ne oldu bırakın söylemeyi, siyasetten dinozorlaştıkları için küçük bir ironiyi bile anlayamayacak kadar önlerine çıkan engeli yıkarak aşmak üzere, kendilerini programlayanlardan da ancak bu beklenir.

Aslında üzülmeye gerek yok, çünkü irtifa kaybeden dinozorlar siyaset arenasından temizlendiğinde, yıllanmış siyasi tecrübelerini gençler ile her zaman paylaşan efsane siyasetçiler ile genç kuşak siyasetçiler aralarında ortak mutabakat sağladıklarında, farklı ve tadılmamış yeni siyasi başarıların yakalanmasında hiçbir engel yoktur.

Yeter ki ironiyi anlayamayacak kadar dinozorlaşmış, siyasetçiler bu arenadan çekilsinler.

Neden böyle bir yazı diyenlerin olduğunu hissediyoruz. Çıplak siyaset yaptığı günleri unutanların ve bugün palazlandıklarında ve halka direk inecek güçleri de bulunduğunda yapacakları olumsuzluklardan kendimizi korumak içindir.

Bu yazı ile onların her türlü gücü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüce mahkemelerinde kendimi savunabilecek gücüme inandığım için gücüm nispetin de kaleme aldım yazımı…

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 491
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787