Hiç Boş ve Gereksiz Konuşmadım

16-03-2012 3923 3 yorum. Yorum Ekle

Beykoz'da doğup büyümenin, Beykoz'u doya doya yaşamanın farklılığını yaşayan ve Beykoz'da yaşamını sonlandırmak dileğinde birisi olarak Yüce Rabbimin bana vermiş olduğu konuşma özelliğimi hiç boş yere kullanmadım.

İletişim adına hiçbir eğitimim olmamasına rağmen yaşam felsefem ve dünya görüşüm insanlar ile toplu ve bireysel iletişim kurmakta beni hiç zora sokmadı.

Yaşantımın 20 yıl öncesine kadar insanlar ile kurduğumun iletişimin faydaları konusunda hiçbir hüküm yürütme gereği duymamıştım. Bu özelliğimi İstanbul'un değişik radyolarında radyo programı hazırlayıp sunana kadar anlayamamıştım.

Radyo programı hazırlayıp sunmaya başladıktan kısa bir zaman sonra normal yaşantımda hiç boş konuşmadığımı ve bunu oldukça dikkat ile gerçekleştirdiğimin farkına vardım.

Mademki ben böyleyim ve artık elime mikrofon alıp bir kitleye hitap etme şansım var, bunu çok iyi kullanmalıyım. Yani ağzımdan çıkan söz mutlaka bir adrese gitmeli ve hiç boş olmamalıydı.

Bu düşünce doğrultusunda yaklaşık 10 yıl yaptığım radyo programcılığım süresi içerisinde mikrofondaki sözlerimde hep bir hedef kitlem olmuştur;

Bu;
Ya,
Bir yaşını almış olgun erkek veya kadın,
Ya,
Büyük baba veya büyük anne özelliğinde büyüklerimiz,
Ya,
İlkokul çağında bir çocuk veya lise ve yüksek okul çağında bir genç,
Ya,
Aile içerisinde halk arasında sözlendiği gibi, her evin tuzu biberi olan tartışma anındaki bir çift,
Ya,
Masa başında çalışan bir memur, amir veya yönetici...

Bu örnekler daha da artırılabilir fakat ben örnek olsun diye bunları belirttim. Buradan son 10 yılı aşan zamandır yapmaya çalıştığım yerel gazeteciliğe geçmek için örnekler sayısını sınırlı tuttum.

2001 Yılında bir başka kurumda çalıştığım ve ardından gazetem sayesinde ilişki içerisinde olduğum toplumun her kesimi ile de hiç boş konuşmadım.

Bunun içerisinde, resmi kurumlardan, siyasi kurumlara ve stk kuruluşlarına kadar geniş bir ağ oluşurken, birçok stk ile doğrudan birçoğu ile gönüllülük ilkesi doğrultusunda danışmanlık ilişkilerim oldu.

İlişki içerisinde olduğum her kurumun yol haritasına ciddi derecede katkım olduğu geriye bakılan çalışma yıllarımda mevcuttur. Bütün bunları Beykoz'u çok iyi tanıdığım için ve mesleğim gereği çok gezen ve birçok kişi ile iyi iletişim kurduğuma borçlu olduğumu biliyorum.

Yazımın özüne ve bu yazıyı kaleme alma sebebime gelmek istiyorum. On yılı aşan gazetecilik süresi içerisinde ilçe genelinde katıldığım birçok toplantı panel veya bu tür ortamlarda gerek olduğu zamanlar elime geçen veya talep ettiğim mikrofondan da o anki konuya ait düşüncelerimi kimsenin baskısı altında kalmadan özgürce söyleyebildim. Gereksiz olmadığına inandığım görüş ve önerilerimi bundan sonra da hiç çekinmeden söylemeye devam edeceğim.

Özellikle, ilçemize geçici dönemlerde hizmet vermek için gelen yönetici durumundaki kamu görevlilerinin birçoğu ilçemizi tanımadan veya tanıma gereği duymadan, Türkiye'nin genel sıkıntısı olan halk arasında "yalaka" denilen insanlar ve özellikle kendi kurumunun bu tanıma uyan personeli tarafından kuşatıldıkları için Beykoz'u ve Beykozluları tanımada oldukça zorlandıkları yaşanmış gerçekler olarak biliniyor.

Olanca iyi niyeti ile size yaklaşıp sizin Beykozluluk duygularınızı depreştirip Beykozluluk adına içinizdeki ummandan küçük küçük pasajlar alan bu yöneticiler, bir bakıyorsunuz ki sizden daha Beykozluluk rolü ve raconu kesiyorlar.

Bu inanın çok üzüntü verici, bu kişiler bir süre sonra görev süreleri bittiğinde ilçeyi terk ettiklerinde, siz bir yeni yönetici ile tanışıyorsunuz ve sil baştan yeniden Beykozculuk oynuyorsunuz.

Bu kadar serzenişten sonra, Beykoz'da görev yapıp sonra ilçemizden ayrılmak zorunda kalan ve "BEYKOZLULARIN GÖNLÜNDE İZ BIRAKAN" yöneticilerimizi de saygı ve sevgi ile anmadan geçemeyeceğim.

Köşe yazısı yazamadım yazamadım ama bir anda duygularıma dokunan bir yöneticimizin davranışı bir anda spontane bu yazıları kaleme almamı gerektirdi."ONA DA SELAM OLSUN"

Yorumlar

Zor Akşamlar 16-03-2012

Yazınızı 7.Okuyan Kişiyim

Ozan bey selamlar, o günleri unutmak mümkünmü, hele hele dinleyicileriniz ile karşılıklı şiir düetleriniz hatırladıkça o güzel günlerin değerini şimdi daha iyi anlıyorum. Sizi üzdükleri çok net belli, duygularınızı deşarz olmak için yazdığınızı ve yeni eskisi gibi bildiğinizi okuyacağınızı sizi tanıyan birisi olarak en iyi bilenlerdenim. Ve zaten sizde yazınızda belirtmişsiniz.Beykoz Belediyesi ile yapmış olduğunuz ŞİİR AKŞAMLARININ tadı hala damağımızda ama yıllardır yapmıyorsunuz.Şiir Akşamlarını özledik.

Bacalı Apo 16-03-2012

Adapazarında Herkese Selamlar

Emekli olduktan sonra taşındım, özel günlerin dışında Beykoz'a gelemiyorum. Ozan kardeş Zor Akşamlar yorumunu görünce bende radyo dinleyici ismimle yazdım.Baca Mahallesi benim yaşamımın önemli bir parçası. Ben BEykozun bütün sitelerini takip ediyorum, senin siteni dostluğumuzdan dolayı ve eski günleri anımsamak için daha çok bakıyorum, hele benide böyle duygulandıracak eksiye götürecek bir yazı oldumu yorum yazmadan da duramadım.Biz seni biliyoruz kardeşim sen yoluna devam et.Bu arada senin vasıtanla,eski radyo arkadaşlarım Yorgancı İrfan abiye,Yalnız Kurt'a, Terzi Kemal abiye,rahmetli Erdoğan Babaya,İlhan kardeşime, Zor Akşamlar'a, Erdal Öztürk abiye, eski radyo sahipleri Hasan Kambur ve Kaya abiye ve beni radyodan tanıyan herkese selam

Kadir-Melek Uzun 16-03-2012

17 yıllık evliliğimizi sana borçluyuz

Derviş abi ben Kadir beni hatırladınmı, bir akşam canlı telefon bağlantısından sonra beni eşim ile radyoya davet etmiştin ve yayın yaptığın yerden de konuşturmuştun. Hatırlarsan eğer bizim evliliğimiz o akşam bitme noktasındaydı, eşim ile bana verdiğin öğütler ile bu gün 17 yıllık evliyim ellerinden öper bir erkek bir kız çocuğum var abi hep sana dua ediyorum. Ben işten güçten hiç birşeye bakamıyorum bu siteyi ve seni oğlum bilgisayarında buldu, baba senin anlattın Ozan amca bu amcamı bak diye o kadar çok mutlu olmuştumki kısmet bu güneymiş. Abi üzülme seni bilen biliyor takma kafana,bu gazetedeki numaralarından arayıp ziyaretine gelmek istiyorum abi kendine iyibak hepimizin selamı var sana.

Toplam 3 yorum bulundu. 1-3 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 1189
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 937
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 772
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 739
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 698
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 686
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 674
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 535
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 518
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1193
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 927