DİLEK KULESİ Mİ -?- SAAT KULESİ Mİ -?-

17-02-2011 4832 6 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Belediye Başkanlığının Soğuksu Meydan Düzenlemesi Projesi kapsamında yapılan saat kulesi 16 Şubat 2011 Çarşamba günü akşam saatlerinde yapılan tören ile açıldı.

 

Kim ne derse desin Beykoz Belediye Başkanı karar vermişse halktan kim ne konuşursa konuşsun hiç önemli değil, o proje hayata geçecektir. Bizim mahalleye de istiyoruz çığlıkları çıkar ki o da hiç önemli değil “ sıranızı bekleyin hallederiz” sözcüğü ile tatlıya bağlanır.

 

Soğuksu saat kulesinin inşaatı başladığından itibaren birçok Beykozlu bu konu üzerine olumsuz veya olumlu sohbetleri, açılışın gerçekleşmesiyle son bulurken, açılış günü Belediye Başkanının söylediği sözler yeni bir tartışmayı da beraberinde getirecek gibi görülmekte.

 

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek konuşmasında, saat kulesi ile ilgili bilgiler aktardıktan sonra;

Yeni evlenen çiftler mutlaka bu kulenin önüne gelsinler ve hatıra fotoğrafı çektirsinler, hatta Belediyenin fotoğrafçısını çağırsınlar ve fotoğraflarını hemen alsınlar sözü, saat kulesi ile ilgili yeni bir tartışmanın fitilini yakmış durumda.

 

Bu sözler kafalarda şu soruları oluşturmuyor mu?

-     Beykoz’da o kadar güzel manzarası olan yer dururken yeni çiftler hatıra fotoğrafı için bu saat kulesinin önüne gelir mi?

-     Yeni evlenen çiftler genellikle gelenek göreneklerimizi düşünerek, bir ömür boyu mutlu olmak için dua edip, dilekte bulunurlar. Çiftler saat kulesine gelseler bile sadece hatıra fotoğrafı ile kalırlar mı yoksa dilekte de bulunurlar mı? diye halk arasında görüşlerde ortaya konulmakta.

-     Beykoz’da hatıra fotoğrafı çektirecek veya dilekte bulunulacak saymakla bitmeyecek kadar çok yer varken, Belediye Başkanı’nın yeni evlenen çiftlere saat kulesi önünde mutlaka hatıra fotoğrafı çektirin sözleri, halk arasında söylentilere neden olduğu gibi, ileride bu kulenin bir dilek kulesi olacağının sinyali olabilir mi?

 

Sıraladığım sorular benim kafamı karıştırdığı gibi birçok Beykozlunun da kafasını karıştırdığını tahmin ediyorum. Keşke sadece benim kafamı karıştırmış olsa da, başka kimsenin kafasını karıştırmamış olsa.

 

Mademki burası benim köşem ve saat kulesinden bahsediyorum, bir iki küçük ayrıntıdan da bahsetmeden edemeyeceğim.

 

Her şeye rağmen Soğuksu halkının keyfine diyecek yoktu, kucağında çocuğu, omzunda torunu ile açılışa gelen tanıdıkları bile gördüm. Ayrıca davete icabet Peygamber Emridir mantığından bakıp, etik kurallar gereği davete katılanlar olduğu gibi, Belediye Başkanı nerede ben oradayım mantığını kendisine ilke edinmiş yetkin ve etkin katılımcılarda yok değildi.

 

Hele uzun yıllar işçi sınıfının sendikal mücadelesini verdikten sonra, mahalle Muhtarı olan Muammer Aydınoğlu, konuşmasını yapmak için “Beykoz Belediyesi Muhtarı diye anons edilmesinden aldığı keyif ile konuşmasını, bu güne kadar hiçbir AK Partiliden duymadığım akıcılıkta ve başarıyla yaparken, Belediye Başkanına övgüler yağdırdı. Vallahi bravo aslında böyle olmak gerekli mahallene bir hizmet yapılmış ve yapan kişiyi ekibiyle birlikte tebrik etmek gerekli. Aydınoğlu’nu, ismi anons edilirken yaşanan dil sürçmesi öyle bir motive etti ki, Belediye Başkanı ile aynı mahallede oturuyoruz. Ve dolayısı ile onunda muhtarıyım demesi soğuk gecede en büyük alkışı aldı.

 

Birde bu açılış, ses düzeni kullanılacak bir etkinlik olmadığı için, belediyenin ses düzenleri veya gezici ses düzeni araçları varken özel tesisat kurulması gereksiz bir ayrıntı olarak göze çarptı. Yine Belediyemizde birbirinden değerli açılış sunumlarını yapabilecek değerde personel varken, Beykoz’u tanımayan ve mikrofon ile bütünleşmeyen bir görüntüde sunucu tercih edilmesi ise belediyede böyle işlerin yükünü başarıyla çekenlere haksızlık oldu.

 

Valla konu üzerine düşüncelerimi yazdım ama yinede ne olur ne olmaz belki Belediye Başkanının sözlerinde farklı bir keramet vardır diye, 26 yıl önce evlenmiş olmama rağmen, bana yardımcı olan kızım ile birlikte, hatıra fotoğrafı çektirdim.

 

Hatıra fotoğrafını bizim makinemiz ile çeken, Beykoz Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Öğretmenlerinden değerli dostum Bayram Yıldız’a teşekkür ediyor. Saat kulesinin öncelikle Soğuksuya ve Beykoz’a hayırlı olmasını diliyorum. 

 

 

Yorumlar

kerim 17-02-2011

daha açık yazın

ozan bey yazınızı zevkle okudum, fakat sizden soğuksuya saat kulesi değilde Atatürk büstü yakışır demenizi beklerdim, yazınızda çok önemli noktalara dikkat çekmişsiniz ama keşke benim dileğimide ekleseydiniz.
saygılarımla
kerim

Gülsüm 18-02-2011

YAZIK

GELDİĞİMİZ NOKTAYI KAHKAHAYLA KARŞILIYORUM.
RESMEN AĞLANACAK HALİMİZE GÜLÜYORUM.
YAHU 40 YILLIK GELENEKLERI NE HALE GETIRDILER.
BEN EVLENIRKEN BU KULE YOKTU RESIM CEKTIREMEDIM ÖNUNDE,
BU YAZIYI OKUDUKTAN SONRA GIDIP BIR DILEK DE BULUNAYIM DA
BASKANIN KEYFI YERINE GELSIN. LUZUMSUZ BIR IS YAPTIGINI DUSUNMESIN. BUNCA AC VARKEN ORTALIKTA, O SAATTIN DIBINE AKITTIGI PARALAR ICIN İÇİ SIZLAMASIN.

YAZIK COK YAZIK.

kemal şener 24-02-2011

ucube

Sayın başbakanın deyimiyle TAM BİR UCUBE'ye benziyor vede o meydana hiç yakışmamaş zaten orasıda meydan sayılmazya neyse

Gülizar Gökgöz 24-02-2011

yazık

Belediye Başkanı'nın o saatin yapımına döktüğü parayla kaç yetim doyardı bunu da bir düşünün,
koltuğunu kaybetme telaşı o kadar sarmış ki kendisini,
nereye nasıl dış cephe kaplaması yapsamda yüzeysel güzellikle göz boyasamın peşinde ...
yazık.

BAYRAM YILDIZ 28-02-2011

TEŞEKKÜRLER

SİZİN GİBİ DEĞERLİ BİR DOSTUMUN BU VEFASINI UNUTMAYACAĞIM.SAĞLIK VE UZUN ÖMÜRLER DİLİYORUM.DEĞERLER DETAYLARDA SAKLIDIR...SAYGILARIMLA :) :)

yusuf kıroğlu 02-03-2011

bir şey (...) olmaz

SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZIN DEYİMİİLE SOĞUKSUMEYDANINDAKİ KULEDEN ........ OLMAZ YAZIK YAPILAN MASRAFA

Toplam 6 yorum bulundu. 1-6 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 1189
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 937
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 772
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 739
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 698
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 686
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 674
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 535
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 518
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1193
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 927