YAZMAK VE SONRASI

26-12-2022 1163 Yorum yok. Yorum Ekle

22 yıldır olduğu gibi ALLAHA ŞÜKÜR ki “hala davulumuzun omzumuz da ve tokmağının da elimizde” olduğudur. Zaten gerisi de boştur…

Uzaktan davulun sesi çok hoştur, sanılır ki yazarsın bir köşe yazısı veya yaparsın bir haber olur biter, bunun öncesi ve sonrası var mı yok mu birçok okuyucumuz düşünmez. Tabi düşünmelerine de gerek yok ama bilmeleri gereken birazcık ince noktalarda yok değil hani. Yalnız okuyucularımızın ve tüm Beykozluların bilmesi gereken en önemli nokta 22 yıldır olduğu gibi ALLAHA ŞÜKÜR ki “hala davulumuzun omzumuz da ve tokmağının da elimizde” olduğudur. Zaten gerisi de boştur…

Gazetemizde, her köşe yazısı veya her haber konusunun bir ön çalışması ve hayata geçiriliş süreci vardır. Bunları kaleme alan değerli kadromuzun tek ilkesi, kurumların ve kişilerin özlük haklarını zedelemeden, konuyu objektif olarak ortaya koymaya dikkat etmektedir.

Bu konuda, Beykoz Yerel Basınının tamamı yıllardır, basın ilkelerine uyan örnek yayın kuruluşları olarak İstanbul’da isim yapmış kurumlardır. Her birinin içerisinde tatlı bir rekabet olsa da genel kurallara uyma konusunda birleştikleri, örnekleriyle görülmüştür.

Bu süreçte, yerel basın mensupları hiç mi hata yapmazlar, tabii ki yaparlar bu da doğanın kanunu gibi zaman zaman başımıza gelmedi değildir.

İşte o zaman ne yapılır, konu basit ölçekte ise birebir görüşülerek halledilmiştir. Önemli ve manevi boyutu varsa yanlışlığın nedenleri ortaya konularak yasal tekzip hakkı talep edilir ve karşı taraf buna inanırsa uyar tekzip isteğini yayınlar inanmazsa yayınlamaz ve tabii ki yayınlamazsa, karşı taraf isterse kanunun hukuksal boyutunu başlatır. İşte o zaman konu hakkında, taraflar kenara çekilmiştir. Ve yargının kararını beklemek ve alınan karara uymaktan başka şansları da yoktur. Özellikle ilçemizin basın geçmişi bile bunun birçok örneği ile doludur.

Ama bazı muhataplar kuralına göre davranmak yerine, ya yorum kurallarına uymayan yorumlar yazıp, mahkeme sürecinde ve sonucu zor duruma düşmekteler, ya telefon yolu ile tartışma yaşayıp deşarj olduklarını zannetmekteler, ya da tehdit savurmaktalar, kendilerini konunun karar mekanizması zanneden bazı kişi ve kurumlar ise tekzip kurallarına uymayan yasada ve kanunda yeri olmayan kişisel yazı yazıp gülünç durumlara düşüyorlar. Birde yapılan haberlerin muhataplarına yalakalık yapmak için kendilerine durumdan vazife çıkartıp konuya kendi yöntemleri ile ulu orta bodoslama dalanlar türedi. Lakin biraz yavaş işlese de bu tür bahsini yapmaya çalıştım, konularda yargı kuşkusuz gereğini yapıyor.

Son moda olanı ise, konu hakkında aslı astarı olmayan yalan yanlış bilgilerin etkisi ile resmi kurumundan temenni e-maili atmakta son moda bir davranış biçimi oldu.

Haberlerimiz ile ilgili her kim, yargı yoluna giderse başımızın üstünde yeri vardır. Kendimizi savunacak aklımız ve ondan da öte iyi eğitim almış mesleki kariyerini kanıtlamış, yargı mensuplarının karşısına çıkıp haklarımızı savunacak Hukukçularımızın da olduğu unutulmamalıdır.

Fakat bunların hiç birine gerek yok, medeni dünyada haber ve köşe yazılarımız ile ilgili itilaf yaşayan her kim okuyucumuz varsa, yüz yüze oturalım, yazılarımızın açıklamasını yapamaz ve aciz duruma düşürsek Doğuş Haber’in kapısına kilit vurmaya, 22 sene önce verdiğimiz(ilk köşe yazımda) söz gibi hazırız.

2023 yılının hepimize sağlık, huzur, mutluluk ve başarı getirmesini temenni ederim. 2023 inşallah hepimiz için sıkıntısız bir yıl olur…

Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 523
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 651
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 519
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 459
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 433
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 436
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 417
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 466
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1138
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 865