ARTIK SEÇİM GERİDE KALDIĞINA “GÖRE NELER Mİ SÖYLEDİM”

25-06-2018 3320 Yorum yok. Yorum Ekle

Her seçim döneminde olduğu gibi gazeteme hiç yansıtmadığım ve sadece yakın dostlarım ile bölüştüğüm seçim sonuçlarına dair, kişisel seçim öncesi tahminlerimin bire bir tutması sürecinin 25 yıla ulaşmasındaki şaşkınlık ile keşke olanaklarım olsaydı da bir araştırma şirketi sahibi olsaydım diye düşünmedim değil.

Radyo-Gazete dünyasındaki çalışmalarımın toplamında 25 senedir siyasi süreci takip eden ve her yaşadığım seçim sürecini de hiçbir etkenden etkilenmeden, kişisel gözlemlerimden arınmış olarak, siyasetçilerin halkın önüne koyduğu çalışmalarını tamamen objektif yayın ilkesiyle, önceleri dinleyicilerime sonrasında okuyucuma aktarmanın keyfini yaşadım.

Son Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de aynı yayın hassasiyetimi devam ettirip, yayınlarımdaki ilkeli ve etik yayın sürecini devam ettirdim.

Ailem dışında, çok yakın gönül dostlarım ve adeta 2. adresim durumunda olan Kavacık Antep Tatlı Dünyasındaki yakın sohbet dostlarım ile gerçekleştirdiğim söylevlerimde, bugünkü sonucu günler öncesinde ortaya koyan ön tahminlerime şahitlik eden dostlarım da oldu. Hatta yaşam süreçlerinin çok büyük bir bölümünde siyasetin hep içerisinde olan değerli büyüklerime rağmen, tahminlerimin doğru çıkmasına da, şahsımla özdeşleşmiş bir ayrıcalığım olarak algılıyorum.

Artık seçim geride kaldığına göre neler mi söyledim “kulaklarınız çınlasın dostlarım”

Seçimin Cumhurbaşkanlığı bazında ki sonucunu söylemedim mi,

İktidar ve Ana Muhalefet Partilerinin Cumhurbaşkanları Adaylarının Partilerinden fazla oy alacaklarını söylemedim mi,

İktidar ve Ana Muhalefet Partilerinin oylarının azalacağını söylemedim mi,

TBMM partiler dağılımının beş parti üzerine oluşacağını söylemedim mi,

Cumhur İttifakına giren siyasi partinin foksiyonunun önemli hale geleceğini söylemedim mi,

Bana sahip olduğum yayın kuruluşunun ilkelerini ve bu vatana iki tane aslanlar gibi mesleğin mektepli evladını kazandırmış birisi olarak sektörün etik kurallarını devam ettirmek düşer.

Az kaldı unutuyordum.

Siyasi partilerimizin seçim çalışmalarını eleştirmek bizim haddimize değil biz çalışmalarını halkın önüne koymakla yükümlüyüz.

Lakin elde edilen başarısızlıklarda siyasi partilerin kapısından geçmeyen, hiçbir parti toplantısında görülmeyen ve bulunduğu yerlerden sosyal medya siyasetçiliği yaparak, yaşam zorluğundan okuma ve araştırma şansı bulamayan sade vatandaşları bilinçsizce yönlendiren klavye siyasetçileriyle, illallah dedirten sosyal medya gruplarının olumsuz etkisi de yok değil. Tabi ki bu işi etik kurallar doğrultusunda olumlu yönde yapan azınlıkta olsa bir sosyal medya tabi ki var. Sözlerim tabi  ki onları kapsamıyor. Lakin gözümün içerisine baka baka da kendisini bu gruba koyanları bende gördüğümde, gözlerinin içerisine bakacağım, bilmelerini isterim.

Geride bıraktığımız seçim döneminin, Ülkemiz ve Vatandaşlarımız açısından hayırlı olmasını dileyerek, önümüzdeki süreçte hizmet edecek yeni ve eski siyasetçilerimize de şimdiden başarılar diliyorum.

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 574
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 635
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1113
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839