BEYKOZ SEVGİSİ SINIR TANIMIYOR

23-04-2023 1798 Yorum yok. Yorum Ekle

Pandemi sürecinin başlarında eski mesleğimden kaynaklanan ve üç yıldır devam ettirdiğim müzik yayınlarım içerisinde kurulan çok değerli dostluk ilişkileri ile tanıştığım, üç ayrı huzur evi bulunan Asiye Akdağ hanımın Maltepe’de bulunan Yaşam Huzur Evi sakinlerini ziyaretimizi, müzik birlikteliğimizin lokomotifi olan musiki tutkunu Kaymakamımız Ahmet Katırcı’nın da büyük katkılarıyla gerçekleştirerek, Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladık.

 

Müzik birlikteliğimizin müdavim dinleyicilerinden olan İzmir’den Cemal Güngör ve Beykoz Örnekköy’den Safiye Bereket’in de kardeşleri olan Huzur Evleri sahibi Asiye Akdağ’ı kalabalık bir Beykoz grubu ile ziyaret ettik.

 

Geçmiş dönem Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, geçmiş dönem Beykoz Tapu Müdür Yardımcısı Aysun Öztürk, Anadoluhisarı Turizm Derneği Başkanı Mustafa Babuz, Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Öğretmeni Ersel Saltaş ve bir grup Türkü Korosu Kursiyerleri ile Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Öğretmeni Hacer Koptagit ve bir grup Halk Oyunları Ekibi Kursiyerleri, İyilik Bulaşıcıdır Derneği Başkanı Melek Candan Kahraman, Türk Telekom Üsküdar Bölge Müdürlüğü Beykoz Sorumlusu Osman Demirhan, Doğuş Haber Gazetesi köşe yazarlarından ve Sivil Toplum Gönüllüsü Tuncay Ünde, ben ve oğlum Derviş’ten oluşan kalabalık bir grup ile ziyareti gerçekleştirdik.

 

Maltepe dışında, Kadıköy ve Aydın’da olmak üzere üç ayrı huzur evi olan Asiye Akdağ, konuklarını beş katlı Yaşam Huzur Evi hakkında bilgiler aktardıktan sonra tüm katılımcılar şaşkınlığımızı gizleyemedik. Ziyaretimiz bayram kapsamında olduğu için detaylara pek girmeyeceğim. Lakin kafalarda oluşan huzur evleri genel anlayışını tamamen olumlu anlamda terse yatıran bir tesis zinciri hakkında bilgiler alıp bir tanesini inceleme şansı bulduk.

 

Hizmet alma kategorilerine göre beş ayrı katta kalan huzur evi sakinlerinin yaşam şartlarındaki kaliteyi görünce ve kendileri ile birebir konuştukça şaşkınlığımız git gide arttı. Her kat sakinlerinden ziyarete katılacak huzur evi sakinleri tesisin özel salonunda toplanmasıyla ziyaretimizin aktivitesi başlamış oldu.

 

Huzur evi sahibi Asiye Akdağ açılış konuşmasında konuklara teşekkür etmesi sonrası, sözü Ahmet Katırcı, Ozan Derviş, Melek Candan Kahraman ve Aysun Öztürk’e verdi. Yapılan konuşmalarda ziyaretin oluşumu ve amacı açıklandıktan sonra tüm konukların çifte bayramları tebrik edildi.

 

Huzur evi sakinleriyle yapılan bayramlaşma ve sohbetlerde bir hanım efendinin 102 yaşında hayat dolu olması ve bir beyefendinin de Paşabahçe İlkokulu’nda öğretmenlik yapmış Zafer Kalelioğlu olduğunu öğrendiğimizde, kapıldığımız duygusal ortamdan müzik ile çıkabildik.

 

Ersel Saltaş’ın koro üyelerinin beraber ve solo müzik ziyafeti ile Hacer Koptagit’in Halk Dansları ekibinin gösterileri ile bayram eğlencesi doruklara çıktı. Müzik aktarılan bölümlerde özellikle Paşabahçe İlkokulu’nda öğretmenlik yapmış olan Zafer Kalelioğlu’nun solo ve bazı huzur evi sakinlerinin de söylenen şarkılara eşlik etmeleri günün en anlamlı anları oldu.

 

Ayrılma saati geldiğinde yaşanan üzüntüye, tekrar gelme sözü ile son verilirken, kurum sahibi Asiye Akdağ ve ekibinin ikramlarından sonra kurumun sosyal kullanım alanları da aynı hayranlık ile gezildikten sonra hizmet binasının mükemmel dizayn edilmiş terasında içilen kahveler ile “bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır” sözünden yola çıkarak, kırk yıllık dostluk sözleşmesi yapıldı.


Kurum önünde son hatıra fotoğrafının çekilmesi ve tarafların birbirlerine teşekkürü ile ziyaret son buldu.


Ziyaretin ana teması, Ramazan ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı üzerine oluştuğu için oldukça etkilendiğim Huzur Evleri zinciri hakkında, detaylı bilgi aktaramadım. Asiye Hanıma, ilk fırsatta sadece kurumu tanıtmak ve haber amaçlı ziyaret yapma sözü verdim.

Not: Ana sayfada kullanılan fotoğrafların tamamının orjinalleri fotoğraf galerimizdedir. 


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


23-04-2023 1798 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 515
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 644
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 514
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 456
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 431
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 430
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 412
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 480
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 465
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1136
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 861