BEYKOZ KIZILAY’DA NELER OLUYOR-?-

09-12-2007 8648 3 yorum. Yorum Ekle

Şube önüne bırakılan kullanılabilir ve kullanılamayan eşyaların halk tarafından kapış kapış alındığı ihbarıyla, Kızılay Beykoz Şubesine gittik. Konuya şahit olan kişilerin verdiği bilgilere göre, kapı önüne bırakılan giyim eşyalarının telefon makinelerinin ve faks makinesi ile çeşitli eşyaların halk tarafından alındığını öğrendik.

Beykoz’un en başarılı sivil toplum kuruluşlarından birisiyken görevden alınan Şube Yöneticilerinin çalışmalarının her aşamasını geriye dönük olarak hemen hemen her sayımızda yansıttık. Yapılan görev değişikliğinden bir müddet sonra, Şube merkezine gittiğimizde daha önceki yönetimlerden tanıdığımız bir yöneticiye ve Şube Başkanına verilmek üzere görüşme talebimizi sekretere bıraktık. Aradan geçen uzun zaman olmasına karşılık halen bir cevap verilmemiştir.

Oysaki biz kendilerine nasıl bir şube devraldınız, hedefleriniz nedir, başlanmış işlerin devamı konusunda görüşleriniz nelerdir diye hoş bir söyleşi yapmak istiyorduk. Bir başka sivil toplum kuruluşunun etkinliğinde gördüğümüz Kızılay Beykoz Şubesi Yöneticisine konu ile ilgili her hangi bir şey sormamamıza rağmen, notunuzu aldık yakın zamanda sizi çağırıp görüşeceğiz, biz hiçbir yere kaçmıyoruz, yanlış anlamayın gibi sözler duyduğumuzda şaşkına döndük.

Buna rağmen aradan geçen uzun süre olmasına rağmen, bu konuda arayan olmadı. Şube yöneticilerinden gelecek haberi beklerken, Beykoz’da Kızılay ile ilgili söylevler yeniden gündem oluşturmaya başladı.

Yeni yönetimin görevi teslim aldıklarında, Tıp Merkezi inşaatının bitme noktasına gelmiş olmasına karşılık, tıp merkezinin çok işi varmışta kendileri bitirmişler gibi gösterdikleri ve en önemlisi de, “TIP MERKEZİ” yapılması için toplanan bağışların amacı dışına çıkılarak, yapılan binanın odalarının bazı doktorlara kiraya verildiği söylentileri oluşmuş durumda.
Bütün bunları yetkililere sorup doğru haber almak isterken, gelen ihbar üzerine karınca kararınca Kızılay Beykoz Şubesine bağışlanan giysilerin ve çeşitli eşyaların kapı önüne konulması, ihtiyaç sahiplerine bir yetkili tarafından teslim edilmeden yağma niteliğinde alınması, yardım sahiplerine haksızlık gibi algılanmakta.
Türk Kızılay’ı Beykoz Şube Yönetimine çalışmalarını Beykoz kamuoyuna aktarmaları için yaptığımız teklif hala geçerliliğini korumakta, zira bizde çalışmaların her aşamasının görüntülü kayıt altında olması sebebiyle yeni gelişmeleri karşılaştırmak için beklemekteyiz.



09-12-2007 8648 3 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

FAHRİ ORMANLI 09-12-2007

TESİSATDUNYASİ@YAHOO.COM.TR

YAZIKLAR OLSUN , YAZIKLAR OLSUN, YAZIKLAR OLSUN, İNSANLARI İYİLİK YAPMAKTAN SOĞUTUYORLAR. SAYGILARIMLA FAHRİ ORMANLI

Emir Meteoğlu 11-12-2007

Provokatif habercilik

Ben Beykoz'da doğup büyüyen ve 2 Adet ulusal statüde yayın yapan TV kanalının haber ve siyasi programlar editörüyüm. Bir Beykoz evladı olarak bu haberi yapan ve yayınlayanları bir meslekdaş olarak kınıyorum. Çünkü;
Ben Şubenin yakınında oturuyorum ve Yaklaşık 1 yıl önce bir mesele için Kızılay Beykoz Şubesi'ne gittim ve utandım. Kokudan ve pejmurdelikten ve pislikten içeri giremedim desem yeridir.
Şimdi Yönetimin değiştiğini söylüyorsunuz. İyikide değişmiş.. Geçtiğimiz gün Kullanmadığım Elbise ve Kitaplarımı bağışlamak için gittiğimde pırıl pırıl ve yenilenmiş bir şube, ve özveri ile çalışan insanlar gördüm. Hemen üye oldum ve medya sektöründe birçok yeni üye getireceğimi söyledim. Yöneticilerin isimlerini bilmiyorum ama kendilerini tebrik ederim.Allah razı olsun.
Oradaki görevli arkadaş çürümüş ve yıllardır orada amaçsızca bekletilen çöpleri dışarı attıklarını söylemişti. Siz de Doğuşhaber olarak gidip o kokuşmuş pisliklerin resimlerini çekmişsiniz. Bilerek mi yapıyorsunuz bilmiyorum ama böyle çalışkan ve fedakar insanları 'İma' yoluyla suçlamak birilerinin 'çıkar' ilişkisi yolunda çağrışım yapıyor. Sanırım bu Hadise Beykoz'un ve Beykozlu'nun işine yarayacak ve Fakirlerin duasını alacak 'Tıp merkezi' rantından kaynaklanıyor. Eski yönetimden bazıları heralde ellerinden 'bazı imkanların' gittiğini düşünüyor. Her ne olursa olsun,İşin aslını bilmeden 'Sorumlu Habercilik gereği' bu tür provokatif haberleri yayından kaldırmanızı diler, Bir Beykozluya böyle bir tarzın yakışmayacağını ifade etmek isterim.

Doğuş Haber 11-12-2007

Açıklama






Sayın Meteoğlu, Sizin gibi cevher Beykozlu bir medya mensubu ile bu güne kadar tanışmamış olmamızın bizim için büyük bir kayıp olduğunu düşünüyoruz. Yayıncılığımız ile ilgili eleştirinize katılmamız mümkün değil, zira Beykoz Kızılay'ı tanımadığınız yorumunuzdan belli. Tanımış olsaydınız Doğuş Haberin bundan önceleride, sayılamayacak kadar fazla olan Kızılay haberlerini görüp onlarada yorum yapardınız. Bilmenizi isterizki biz eski ve yeni tüm Kızılay yöneticilerine en üst saygıyı duymaktayız.Yazdığımız her yazının her zaman ardında olduğumuzu, Beykoz Kızılayi ile ilgili bilgi almak isterseniz, eski veya yeni hiç bir Kızılay Yöneticisinden eksik kalmayacak şekilde, yasal zemine oturtulmuş bilgiler verebiliriz. Hakaret ve rencide edici yorumunuzu ön yargılı ve ihtirasınıza yenik düşerek yapmış olmanız, bizim haberdeki haklılık payını çok daha ortaya çıkartı. Zaten bu tür hakaret içeren yorumları yayınlamak zorundada değiliz, siz medya mensubu olduğunuzu iddia ediyorsunuz, okuyucularımız karşılaştırma yapsınlar diye yayınladık. Bizim yayın ilkemizi bilmediğinz yorumunuzdan çok belli, sayfalar dolusu yazı yazsaydık Kızılay Beykoz Şubesindeki bilinmeyenleri bu kadar net dile getiremezdik. Bu sebepten yorumunuz Beykoz Kızılay Şubesi için bir açılım olmuştur. Acı gerçeğide unutmadan söyleyelim, kapı önündeki eşyalar çöp olsaydı, çöp alma işinde çok başarılı olan Belediyenin Temizlik işçileri alırdı, onlara gerek kalmadan vatandaşların alması inşallah size birşeyler ifade ediyordur.

Toplam 3 yorum bulundu. 1-3 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 514
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 640
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 512
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 455
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 429
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 428
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 411
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 479
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 464
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1135
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 860