ÖSEV KAYMAKAM ERGÜN’Ü AĞIRLADI

28-11-2007 8407 3 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün 27 Kasım 2007 günü mesai bitiminde, Beykoz’da sivil toplum harekâtına yeni bir açılım kazandıran ve ilçe halkının ismini çok sık duyduğu ÖSEV’i (İsmail Özseçkin Vakfı) ziyaret etti.

Kaymakam Ergün’ü Vakfın Kavacık’taki Merkezlerinde, mütevelli heyeti ile birlikte karşılayan Vakıf Başkanı Dr. Özer Odabaşı, Ösev’i sivil toplum hayatının yıllanmış tecrübesiyle anlatırken, heyecanına Aydın Ergün’ü çalışma arkadaşlarını ve gazetemiz görevlisini de ortak etti.

Dr. Özer Odabaşı Vakfın kuruluşunu, şimdiki mütevelli heyeti üyesi olan Nebiye Acar’ın yıllar önce kendisini araması ve İsmail Özseçkin beyin bir vakıf kurmak istediğini, bunun içinde güvenilir birsini aradığını, kendisinin de beni tavsiye ettiğini söylemesiyle, bu hayırlı işe girdiğini belirtti.

Vakıflarının amacını ise, eğitimi desteklemek, önleyici tıp ve sosyal yardımlaşma alanlarında genişletilmiş hizmet vermek olarak tanımlayan Dr. Odabaşı, verdikleri hizmetlerden örnekler sundu.
Akbaba Köyünde 2 ay 10 gün gibi rekor bir sürede ilköğretim okulu yaptırmak ve sağlık hizmetleri, 100 öğrenciye burs gibi örnek çalışmalarından bahsettikten sonra, hedeflerini aktardı. Vakıf Başkanı açıklamalarının sonunda, bir aş evi ve etüt merkezi projelerine çok büyük önem verdiklerini bitirterek, önceki Kaymakam zamanında başladıkları, sivil toplum örgütlerinin yeniden yapılanması çalışmalarında, vakıflarının üzerine düşen görevi de yerine getirmeye devam ettiklerini belirterek. Bu kapsamda da Omurilik Felçliler Derneği için yakın zamanda bir gece planlandığını ve geceye Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun da katılacağının bilgisini verdi.

Dr. Özer Odabaşı açıklamalarının son bölümünde, sivil toplum kuruluşlarının temel sıkıntısını dile getirdi. Yardım alma zihniyetinin bir yerlerden beslenme anlayışının bitmesi gerektiğini, bu anlamda İsmail Özseçkin Vakfının çok somut adım attığını, yalnızca ilçemizi yönetenlerin değerli fikirleri ve yönlendirmelerinden faydalanmak istediklerini vurgulayıp, ziyaretleri için Aydın Ergün’e teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, çalışmaları ile kendi ayakları üzerine duran bir Vakıf ile tanışmaktan son derece mutlu olduğunu belirti. Beykoz üzerine olan gözlemlerini ve araştırmalarını netleştirdiğini ve bu kapsamda çok geniş bir çalışma programı hazırladığını, yakın zamanda bunu tüm ilçe ile paylaşacağını yenileyerek, Vakıf Yönetimine çalışmaları ve konukseverlikleri için teşekkür etti.

Genel olarak bu çalışma programının ilçe kamuoyu ile paylaşımına kadar, çalışma programına sarf edilen emek ve Aydın Ergün’e olan saygımız gereği konuşulanları, Beykoz için oluşacak çok güzel gelişmelerin beklentisi olarak algılıyoruz. Program açıklandığında çok net şekliyle okuyucularımıza aktaracağız.
Okuyucularımızın bu süre içerisindeki meraklarını girebilmek içinde, Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün’ün, ben mesaimin % 60’ını eğitime ayırırım sözünden yola çıkarak, bu programın içerisinde bulunan ilçemizin eğitim düzeyinin artması ve engelli yurttaşlarımızın yaşam standartlarını daha kolaylaştırıcı iki maddeyi örnekleyebiliriz. Eğitimimize ve engellilerimize çalışma programında öncelik vereceğini belirten Aydın Ergün’ün Beykoz’u atağa geçireceğine inanıyoruz.












28-11-2007 8407 3 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

BİR ÜNİVERSİTELİ 28-11-2007

TEBRİK

Dr. Özer Odabaşı'yı yerli bir Beykozludan aşağı kalmayacak kadar Beykozlu olduğu için, birçok hayır ve yardım çalışmalarında başı çektiği için ve son olarakta kurdukları ÖSEV VAKFI'NDA çalışma arkadaşları ile çok daha proğramlı ve projeye dayalı hizmetler ürettikleri için tebrik ediyorum.
Tüm çalışmalarında zaten başarılı, fakat "sivil toplum kuruluşlarının yeniden yapılanması" için verdiğ başarılı uğraşa, tüm Beykoz halkının yardımcı olmasını arzu ediyorum. Görülecekki Beykoz'un ilerlemesi bu sivil toplum kurumlarının birbirleri ile entekre çalışmalarından geçecek.
Başarılar diliyorum
Adımı yazamadığım için özür dilerim. Rumuz isimde kullanmak istemedim.
Saygılarımla

AYSUN 28-11-2007

ÖZÜR

İsmimi yazmadığım için çok üzüldüm ve suçluluk hissettim. Bu arada yazı yazarken de nedenini bilemiyorum, çok heyecanlandım. Yazı yazmak çok zor olsa gerek. Tekrar iyi günler.

sosyete 06-03-2008

BASARILARINIZIN DEVAMI DILEGIYLE

vakıfınız ve faalıyetlerınız hayırlı olması dılegıyle basarılarınızın devamını dılıyorum ismimi yazmadıgım ıcın kusura bakmayın .... Sosyete

Toplam 3 yorum bulundu. 1-3 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 515
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 644
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 513
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 456
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 430
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 429
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 412
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 480
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 465
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1136
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 861