Metin Külünk Akbaba Köyünde Kadir Gecesi Geleneğinin Müdavimi Oldu

16-08-2012 5243 2 yorum. Yorum Ekle

Akbaba Sultan Türbesi ve Canfeda Hatun Camisinde gelenek haline gelen özel “Kadir Gecesi Akşamında” Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk 2. kez katılarak verdiği sözü tuttu ve geleneğin bir parçası oldu.

Akbaba Sultan Türbesi ve Canfeda Hatun Camisinde gelenek haline gelen özel “Kadir Gecesi Akşamında” Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk 2. kez katılarak verdiği sözü tuttu ve geleneğin bir parçası oldu.

İstanbul içerisinden ve dışından, birçok ziyaretçinin akın ettiği Akbaba Sultan Türbesine, bu manevi akşamı yaşamak isteyen Beykozluların ilgisi her geçen sene daha da artıyor.

 

Vatandaşların iftar sonrasında başlayıp, sahur vaktine kadar devam ettirdikleri ziyaretlerde, Akbaba Sultan ve Canfeda Hatun Camisi yakınındaki vatandaşların ikramları da her sene olduğu gibi bu sene de devam etti.

Akbaba Canfeda Hatun Camisine teravih namazı başladıktan sonra yetişen Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk geçen sene olduğu gibi tek başına sıradan bir vatandaş olarak katılırken, namaz sonrası cami içerisinde sırasını bekleyerek vatandaşlar ile birlikte salâvatlar eşliğinde, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in özel emaneti olan “Sakallı Şerif” ziyareti gerçekleştirildi.

Teravih namazı ve sakallı şerif ziyareti sonrasında, cami avlusunda Kadir Gecesi tebrikleşmesi yaşanırken, aradan geçen zaman sonrasında Milletvekili Metin Külünk’ün geldiğini öğrenen Akbaba Köyü Muhtarı Yüksel Kılıç ve Ak Parti Akbaba Köyü Temsilcisi Yunus Ünlü’de Milletvekilinin yanına geldiler.

Cami bahçesinin küçük bir köşesinde, geçen sene olduğu gibi ikramları kabul eden Metin Külünk, Canfeda Hatun Camisinin elden geçirilmesi ve çevresinin düzenlenmesi ile ilgili geçen sene verdiği sözlerin hangi aşamada olduğu konusunda bilgi verdi.

Külünk, Köy Muhtarı ile birlikte kendisini ziyarete gelen heyete de bildirdiğini, Cami etrafındaki tarihi eserlerin envanterleştirilip projelendirildikten sonra Anıtlar Kuruluna verildiğini, Anıtlar kurulundan çıkmasıyla, Projenin Vakıflar Müdürlüğü tarafından uygulanacağını, geciken süreninde Cami ve etrafının tarihi eserler ile dolu olması ve konunun anıtlar kuruluna bugüne kadar intikal etmemesine bağladı.

Metin Külünk son olarak projenin anıtlar kurulundan çıkması ile önlerinde hiçbir problem kalmayacağını ve Vakıflar Müdürlüğünün hemen tadilata başlayacağının müjdesini vererek, kendisinin de konuyu başında olduğu gibi sonuna kadarda takip edeceğini söyledi.

Köy Muhtarı Yüksel Kılıç ve İhtiyar Heyeti Milletvekiline Köyleri hakkında genel bilgiler aktardıktan sonra bir süre daha köylüler ile sohbet edildi. Ak Parti Akbaba Köyü Temsilcisi Yunus Ünlü, geçtiğimiz yıl olduğu gibi Milletvekillerini misafir etmekte Muhtar ve Heyeti ile ortak hareket ederken, manevi akşamın ziyaretine siyasi kimliğinin dışında davranması Akbabalılar tarafından yine geçen yıl olduğu gibi bu yılda büyük ilgi gördü.

Milletvekili cami avlusunda vatandaşlar ile sohbet ederken gelen Ak Parti İlçe Kadın Kolu Başkanı Sevim Gülşen beraberindekiler ile birlikte Milletvekiline selam verip dua etmek için ayrılmaları aynı şekilde vatandaşların ilgiyle izlediği ve takdir ettiği anlar oldu.Kısacası Akbaba’da siyasetçilerin de olduğu bir akşamda siyasetten uzak manevi duyguların ön planda olduğu bir akşam doya doya yaşandı.




16-08-2012 5243 2 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

YUNUS UNLU 16-08-2012

KADIR GECESI

SELAM OZAN ABICIM SENIN ILGINE COK TEŞEKKÜR EDERİM SAHSIM ADIMA AKBABA KOY HALKI ADINADA SONSUZ ŞUKRANLARIMIZI SUNARIZ IYIKI VARSIN ALLAH SIZLER GIBI DEGERLI ABILERIMIZI SANATINI COK GUZEL YAPLARI BASIMIZDAN EKSIK ETMESIN SAYGILARIMLA AKBABA KOYU SIZINLE BIRKEZ DAHA GURUR DUYDU

Ahöet Akgün 17-08-2012

Metin Külünk

Metin Külünk hava atmayı çok sever... insanların duygularını sömürerek yapılan siyaset göstermelik siyasettir...

Toplam 2 yorum bulundu. 1-2 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 525
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 652
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 520
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 461
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 435
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 437
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 419
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 467
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1139
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 865