FERİDUN KARAKAYA SAHNESİNDE THM RÜZGARI ESTİ

02-06-2010 6699 13 yorum. Yorum Ekle

Çağdaş Musiki Derneği Kuruluşunun 10. Yılı kapsamında, 30 Mayıs 2010 Pazar günü akşamı, Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi, Feridun Karakaya Sahnesinde verdiği, Türk Halk Müziği Konseri ile musiki sevenleri buluşturdu.


Çağdaş Musiki Derneği Kuruluşunun 10. Yılı kapsamında, Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi, Feridun Karakaya Sahnesinde verdiği, Türk Halk Müziği Konseri ile musiki sevenleri buluşturdu.

Dernek Başkanı Ömer Dilek’in Şefliğini, Ferda Aykın Tarı’nın sunuculuğunu yaptığı 2 bölümlük konserde 22 THM eseri, koro, solistler ve izleyiciler birlikteliği ile icra edildi.

Çağdaş Musiki Derneği THM Konserinde, koro üyelerinin THM konsepti ile örtüşen geleneksel folklorik kıyafetler giymeleri, konserini çok daha farklı kıldı.

Musikiye gönül veren birçok kişi ve kurum temsilcisinin, farklı bir akşamda musiki adına güzel saatler geçirdiği gecede, Ömer Dilek Şefliğindeki Koro, izleyenleri ile kurduğu diyalog ile performanslarını doruklara çıkarttılar.

Musiki Koroları genel olarak repertuar seçerken, Türk Sanat Müziğimizin zengin arşivini olanakları ölçüsünde güncellemeye çalışmaktalar. Çağdaş Musiki Derneği bu güne kadarki konserlerinde bu ortak kurala uyum gösterirken, son konserleri olan THM akşamında da aynı düşünceden yola çıkarak THM mal olmuş birçok eseri özenle seçip, izleyicileri ile buluşturmasını bildiler.


Derneğin Sanat Danışmanı olan ve hiçbir konseri kaçırmayan Ünlü Bestekar Amir Ateş, geçirmiş olduğu cerrahi operasyon nedeniyle anımsanarak geçmiş olsun dilekleri sahneden dillendirildi.


Konser bittiğinde çiçek yağmuruna tutulan ve ayakta alkışlanan koro, gösterilen yoğun ilgiye hareketli bir türkü ile karşılık vererek konserin bitmesini sağladı.




02-06-2010 6699 13 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

ahmet 03-06-2010

söyler

Enteresan!!!! Ömer Dilek Hoca yine aynı boş koltuklara rağmen Beykozda BEYKOZA RAĞMEN VE BEYKOZ DIŞINDAN mücadele etmeye çalışıyor. Taklitçiliğin sonu budur işte.Kendi korosunun seyircisi bile yetmiyor salonu doldurmaya.Yine de takdir ediyorum bu çabasını.Ancak Ömer Dilek Hoca korosuna bir şahsiyet çizmeli. Klasik müzik mi? Neo klasik mi? Çağdaş mı? Halk Müziği mi? Başkalarını taklit ederel. ve hatta aynı türküleri seçerek biz daha iyisini yaparız mesajını beykoz halkı işte böyle takdir etti.Ömer Hoca Kendine yol çizmeli .Başarılar dilerim.

Ceyda 06-06-2010

Teşekkürler Çagdas Musıki Dernegi

Koro ve saz ekibinin hocaları ile olan uyumu ve mikrofon kullanmadan eserlerin doğal sesle icra edilmesi muhteşemdi .Halk muziği konseptine uyan ve özenle secilmis erkek ve bayan kıyafetlerinin karsıdan durusu ve seyirciye hitabı ayrıca solistlerin türküleri yoresel ağızla okumaları orijinaldi .Tekrar teşekkurler basarılarınızın devamını diliyorum

ÜMİT 06-06-2010

))))),;;;

Beykoza rağmen Beykozda müzik yapan (diye adlandırılan) Ömer Dilek Hocanın konserindeydim.Hicbir konserini kaçırmadıgım gibi.Ses ve saz sanatcılarının hoca ile bütünleşmesi,izleyıcıde olumlu izlenim bırakıyordu.Yıllardır bestekar,ritm sanatcısı,usul ve solfej hocası , en son koro şefi olarak tanıdıgım sevgili kardesım Ömer Dilek, sen nerede konser yaparsan yap senin sanat kaliteni bilen yanında olacaktır.Sevgilerimle.

zeynep 08-06-2010

Teşekkürler...

Arkadaşımın önerisiyle konserinizde bulundum ve harika bir gece geçirdim. Özellikle koronun mikrofon kullanmadan icrasını çok beğendim.Eserleriniz çok seçkin ve solistlerinizin yorumları etkileyiciydi.Çok teşekkürler...
Bu arada ilk yoruma değinmeden edemeyeceğim; konserin hemen ardından iyi niyetten uzak hatta biraz çocukça kurulmuş cümlelerde doğrusu biraz kıskançlık sezdim. Amatör sanatçıların birbirini destekleyeceğine bu tür kıskançlıklara kapılmaları çok yazık. Sanırım meyve veren ağaç taşlanır ata sözü bizim toplumumuzda sıkça akla getiriliyor.

Mustafa 10-06-2010

Harika...

Çağdaş Musiki Derneği'nin Şef Ömer Dilek yönetimindeki THM konseri, amatör ruhla profesyonel bir icra sergiedi. Gerek kıyafetlerin uyumu, gerekse sazlarla seslerin birlikteliği dikkat çeken bir unsurdu. Beykoz'da böyle güzelliklerin daha da çoğalması en içten dileğim. Sanat'ın Beykoz'da gelişmesine katkıda bulunanlar adına, başta Ömer Dilek hoca ve öğrencierini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.
Sevgilerimle...
























Hüseyin Islek 10-06-2010

Kutluyorum

Kutlu-Yorum sevgili kardesim
Daha nice güzel konserlere imza atman temennileriyle

Cahit 10-06-2010

Tebrikler

Hemen hemen tüm konserlerıne katıldıgım Çağdaş Musıki Derneğinın icra ettıgı Türk Halk Müziği konserini büyük bir keyifle izledim.Halk müziğini de başarıyla icra eden koroyu ve eserlerin seçiminde gösterdiği titizlikten dolayı Ömer Dilek’i bir kez daha kutluyorum.Ömer kardeşim, bu bilgi ,birikim ve kaliteyle sen Çağdaş Müziğin de üstesinden gelirsin eminim.Bu değerli çalışmalarının takdirini müzik ile uğraşan büyüklerimiz zaten yapıyorlar.Yolun açık olsun Ömer kardeşim , başarılarının devamını diliyorum.Cahit

derin 12-06-2010

kısskançlık kokann hareketler

ahmet isimli arkadaşım aynı boş koltuk olduğunu iddaa ediyorsun da nerden biliyorsunn resimlerde ki karelerde özellikle boş koltukların gösterilmeside enteresan ya neyse.........ben bir çok konserinde bulundum seyrici kitlesi her daim çok siz her kimseniz hırsınızdann çatlayınn :))) ömer bey ve korosu bu yolda dimdik ilerlemeye devaaamm edecektir.....

derin 12-06-2010

sn ahmet

bu arada söylemeden geçemeyeceğim sayfa 805 defa okunmuş eminim 500 kere sen girip bakmışsındır :))) ahmet kardeş

Aylin Dilek 12-06-2010

;;;;;;

Çağdaş Musıki Derneği’nin bir üyesi olarak ben de birkaç şey yazma gereği duydum.Bilindiği gibi, büyük emek ve özveriyle hazırlanan bu tür etkinlikler katılımcıların azlığı ve çokluğu ile değil ,yapılan işin niteliği ve kalitesiyle güne damgasını vurur.Sayın Ahmet bey’in , konserleri izlemediği halde işin niteliği ve kalitesiyle ilgilenmeyip eleştirecek bir konu bulamadığından olacak her defasında katılımcı sayısına takılıp kaldığını görmek, kendisinin musıki konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığı izlenimi bırakıyor.

Ben dahil, koro elemanlarının % 99.9 u Beykoz’un ruhunu taşıyan , burada doğup büyüyen Beykoz insanı olarak, yaptığımız çalışmaların doğru ve yerinde olduğunu düşünüyorum. Eğer kendisi bundan sonraki konserlerimizde yer alır ise, hem sayı olarak bir kişi artmış oluruz, hem daha yerinde eleştiri yapabileceği bir ortam yakalamış olur, hem de Beykoz’a kültürel anlamda çok şey kattığımızı bizzat görür.Eminim bundan sonraki eleştiri konusu farklı ve yerinde olacaktır.

Ayrıca, konser öncesi büyük titizlikle hazırlanan protokol davetıyelerine bazı kesimlerin iştirak edememesi ( veya etmemesi) Çağdaş Musıki Derneğinin bir eksikliği değildir.

Evet Çağdaş Musıki Derneği aynı hızla yola devam……




Toplam 13 yorum bulundu. 1-10 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 515
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 644
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 513
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 456
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 430
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 429
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 412
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 480
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 465
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1136
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 861