ÇELİKBİLEK PROTESTO EDİLDİ

06-08-2009 6142 11 yorum. Yorum Ekle

Sanatsal açılımıyla Beykoz’un dışa açılan penceresi olan Sedat Dalar Beykoz’da yaptıkları Tiyatro çalışmalarının halka daha programlı ve en ekonomik şekilde aktarılması adına girişimlerinin Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek tarafından kabul görmemesini basın açıklamasıyla protesto etti.

Özgün Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sedat Dalar, bu kimliğini kenara bırakarak Kavacık Çıkrık Restaurant’ta, Özgün Oyuncular Grubu Genel Sanat Yönetmeni olarak, eşi Gülhan Dalar ve Özgün Oyuncular Grubundan Sibel Erkan ile yerel basın karşısına çıktı.



Sedat Dalar dağıttığı basın açıklamasının bazı maddelerini özellikle açarak, olabilecek yanlış anlaşılma ve yanlış değerlendirmelerin önünü kapattı. Dalar yaptığı ön açıklamada, bu basın açıklamasını bir basın mensubu olarak değil, tiyatroya yıllarını vermiş bu uğurdaki çalışmaları ilçe içinde ve dışında halk tarafından ilgi görmüş bir tiyatro topluluğunun Genel Sanat Yönetmeni olarak yaptığının altını çizdi. Özgün Oyuncular Genel Sanat Yönetmeni Sedat Dalar, gazetecilik yapıyor olması sebebiyle, sanatsal faaliyetleri konusunda yaşadığı sıkıntıyı, ilçedeki tüm yerel gazetelerin sahipleri ile paylaştığını onlardan aldığı olumlu düşünceler neticesinde basın açıklaması için daha cesaretli olarak biran evvel olması gerektiğine inandığını belirtti.



Dalar, ön bilgiler sunduğu ve arkasından özel hazırlanmış basın metnine bağlı olarak konuşmasını bitirdikten sonra, basın metnini toplantıya katılan, Dost Beykoz, Beykoz Postası, Doğuş Haber ve Gazete Beykoz temsilcilerine verdi. Beykoz Haber toplantıya mazeret bildirip basın açıklamasını toplantıya katılan gazeteler gibi değerlendireceğini bildirdiği açıklandı.


ÖZGÜN OYUNCULAR GENEL SANAT YÖNETMENİ SEDAT DALAR’IN BASIN AÇIKLAMASININ ORJİNAL METNİ

Beykoz Belediyesi’nin
Beykoz’daki Tiyatro Gruplarına Duyarsız Kalmasını Protesto Ediyoruz!

Beykoz’daki 2001 yılından bu yana önceleri “Kent Kültürü Oyuncuları” olarak 2007 yılından itibaren de “Özgün Oyuncular” Tiyatro grubu olarak birçok kültür-sanat faaliyetlerinde oyunlar sergiledik. Oyunlarımızı zaman zaman Beykoz Belediyesi’nin Kültür Sanat ve Ramazan Şenliklerinde oynama fırsatı bulduk. Beykozlu sanat insanları olarak bu oyunlarımız Beykozludan olumlu karşılıklar bulmuştur.

2001–2004 yılları arasında dönemin Beykoz Belediye Başkanı Sayın Alaattin KÖSELER 2004–2009 yılları arasında da dönemin Beykoz Belediye Başkanı Sayın Muharrem ERGÜL Beykozlu sanatçılara hep destek olmuş, tiyatro oyunlarımızı sahnelemek için ellerinden gelen maddi ve manevi desteklerini esirgememişlerdir. Her iki Belediye Başkanı da gerek kültür-sanat şenliklerinde gerekse Ramazan Şenliklerinde Beykoz’un sanat ve sanatçı potansiyelini hep desteklemiş ve değerlendirmişlerdir.

Ayrıca Beykoz Eski Kaymakamı Sayın Cengiz GÖKÇE’nin önderliğinde Kent Kültürü Oyuncuları ve Beykoz Kaymakamlığı işbirliğiyle Tiyatro Projesi hazırlayarak bu oyunu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kaymakamlık Personeline oynamamız, daha sonra geçen yıl hazırladığımız Ortaoyunu’nu yeni Kaymakamımız Sayın Aydın ERGÜN önderliğinde Kaymakamlık personeline oynamamız Beykoz’da rüştünü ispat etmiş tescilli bir tiyatro topluluğu olma unvanını kazandığımızı düşünüyoruz.

2009 yılı 29 Mart yerel seçimleri sonunda seçimi kazanan yeni Belediye Başkanı Sayın Yücel ÇELİKBİLEK ile gerek kendisiyle gerekse Kurmaylarıyla defalarca irtibata geçip Beykoz’un yerel bir tiyatro grubu olarak önce Beykoz Belediye Tiyatro Deneme Sahnesi’ni kurma yönünde teklifte bulunup tiyatroya gönül vermiş Beykozlu insanları eğitim süzgecinden geçirdikten sonra sahneyle buluşturmayı hedefleme çabamız başarısızlıkla sonuçlandıktan sonra;

ikinci girişimimiz olan, geçen yıl da Beykoz Belediyesi için hazırladığımız ramazan şenliklerinde oynamak üzere Ortaoyunumuzu bu yıl da yapılacak olan ramazan şenliklerinde birkaç kez oynama teklifimiz Sayın Yücel ÇELİKBİLEK yönetimindeki Beykoz Belediyesi tarafından ikinci kez reddedilmiştir. Aldığımız bilgilere göre bu sene yapılacak olan ramazan şenlikleri Beykoz’un dışında yaşayan bir kişiye ihale edilmiş olup, Beykoz’un sanatçılarına hiç fırsat verilmemiştir.

Üçüncü ve son girişimimizde yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla Özgün Oyuncular olarak Beykoz Belediyesi’nden eski adıyla Feridun KARAKAYA yeni adıyla Beykoz Belediyesi Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi Tiyatro salonunda provalar yapıp ramazan ayı boyunca tiyatro oyunumuzu sergileme isteğimiz “tadilat yapılacak” denerek yine olumlu olarak karşılanmaması üzerine demokratik tepkimizi koyarak Basın Açıklaması yapma ihtiyacı duyduk.

Biz Beykozlu Sanatçılar olarak hiçbir zaman sanatımıza siyaseti karıştırmadık. Tiyatromuzun başında olan bir insan olarak ben Sedat DALAR hiçbir siyasi partiye üye değilim. Bu basın açıklamasını çıkarmış olduğum “Özgün Haber Gazetesi” sahibi olarak değil, Beykozlu bir tiyatro sanatçısı olarak yapıyorum.

Beykoz’un bir sanat emekçisi olarak Belediye Başkanı Sayın Yücel Çelikbilek’in bir an önce siyasi kimliğini bir kenara bırakıp Beykozlu olduğunu ve aldığı oyları Beykozludan aldığını hatırlatır Beykoz’un Belediye Başkanı olana dek kendisine “Belediye Başkanımız” değil de “Belediye Başkanı” diye hitap edeceğimizi saygılarımızla bildiririm.

Sedat DALAR
Özgün Oyuncular Genel Sanat Yönetmeni








06-08-2009 6142 11 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

medeniyetle arası iyi olan bir vatandaş 06-08-2009

Sn. Yücel Çelikbilek hayatı boyunca acaba para veripte kaçkere tiyatroya gitmiş ?

Sn. Yücel Çelikbilek hayatı boyunca acaba para veripte kaçkere tiyatroya gitmiş ? çok merak ettim. açıklarsa sevinirim saygılarımla..

Ahu 06-08-2009

Destek

Sanat adına yapılan bu protestoyu destekliyorum. Topluluğun Genel Sanat Yönetmenini sapla samanı ayıran ve hedefine vardığına inandığım açıklamaları için tebrik edeyorum. Bu arada yapılacak hata Yönetmenin yaptığı diğer işine sekte verebilirdi, bu bakımdan çok iyi analiz yapılmış bir basın bildirisi. Tekrar tebrik ederim.

Fuat 06-08-2009

Ne yani herkes yanlışmı yaptı.

Bu basın açıklamasından garip bir anlam çıkıyor, Sayın Köseler, Sayın Ergül, Sayın Gökçe, Sayın Ergün, Milli Eğitim, Emniyet, Sağlık Çalışanları, Sivil Toplum Kuruluşları ve bazı iş adamları personeline ilçede yapılan kültür etkinliklerini ( içlerinden biriside Sayın Dalar'ın Tiyatro Gurubu) izlettirme adına gösterdikleri olağanüstü gayret ve çabada yanlışmı yaptılarda, birtek Sayın Çelikbilek mi doğru yapıyor.
BU KADAR OLABİLECEĞİNİ HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİM. ADININI SEVGİ VE SAYGİ İLE ANDIĞIMIZ ESKİ KAYMAKAMIMIZ SAYIN CENGİZ GÖKÇE BAŞTA OLMAK ÜZEREZE, ŞİMDİKİ KAYMAKAMIMIZI SAYIN AYDIN ERGÜN'Ü GEÇMİŞ DÖNEM BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ SAYIN KÖSELER VE ERGÜL'Ü DAİRE MÜDÜRÜLERİNİ, SİVİL TOPLUM KURUMLARI YÖNETİCİLERİNİ VE İŞ ADAMLARIMIZI, İLÇENİN KENDİ ÇOCUKLARINA VERDİKLERİ SANATSAL DESTEKTEN DOLAYI AYAKTA ALKIŞLIYORUM.
Tek dileğim Sayın Dalar'ın söylediği gibi en kısa zamanda her Beykozlu "BENİM BELEDİYE BAŞKANIM" der. Aksi durumda Belediye Başkanı ifadesi, hem Beykozlulara, hemde Sayın Çelikbilek'e yakışmaz. Zararın neresinden dönülürse kardır ve unutulmamamıdır.

hakan yakır 06-08-2009

ne bekliyordunuz.....

Bizim insanlığımızın zekatından 100 tane adam çıkar diyerek tüm Beykozluları REFÜZE ettiğinde Çelikbilek içinde bulunduğu haleti ruhuyeyi belli etmişti. Ne bekliyorsunuzki!! Yerel yöneticilikte tescil edilmiş başarısızlıklarını sosyal yaşantılarımıza müdahalelerle pekiştirmektedir.

İlayda 06-08-2009

PES DOĞRUSU

Kendisini bu kadar kasan bir belediye başkanının görev süreci dikkatlice seyredilmeli, olabilecek her türlü olumsuzluun halka bildirilmesi için yerel basının görevini eksiksiz yerine getirmesi gerektiğini düşünyorum.

YEŞİM ÖZDEN 07-08-2009

TİYATRO YORUMU

BEYKOZ BELEDİYE BAŞKANIMIZ SN YÜCEL ÇELİKBİLEK VE KURMAYLARININ HEPİNİZDEN DAHA İYİ DÜŞÜNÜRLER TİYATROYLA İLGİLİ DAHA İYİ PLANLARI VARDIR SİZ HİÇ MERAK ETMEYİN TELLALCILIKTA YAPMAYIN BEKLEYİN VE GÖRÜN

M.Talat KARASAKALOĞLU 07-08-2009

ÖZÜNE SAHİP ÇIK

Sayın yeşim özden hepimizden iyi düşünürler diyerek tüm insanları aşağılamınızın gereği yok.insanların demokratik tepkilerini hislerini belirtmelerini yorum yazmalarının artık hazmedecek olgunluğa kavuşun.

MUSTAFA VEHBİ ŞAFAKOĞLU 07-08-2009

KEŞKE

HABER TEK YÖNLÜ BİR HABER, DOLAYISIYLA YORUMLARDA TEK YÖNLÜ, KEŞKE HABERİN DİP TARAFINA BELEDİYE BAŞKANI VEYA BELEDİYEDE BU İŞLE İLGİLENEN YARDIMCILARININ KONUYLA İLGİLİ GÖRÜŞÜ SORULUP ÖYLE HABER TAMAMLANSAYDI KARŞI TARAFIDA DİNLEMİŞ OLURDUK. KANAATLER ÖNYARGILARDAN ARINMIŞ OLARAK DAHA OBJEKTİF OLURDU.

Mehmet KILIÇ 08-08-2009

Siyasette Halkçı olabilmek...

Sevgili Sedat DALAR, Yapmış olduğunuz söyleyişi de çok etkilendim. "Stratejik Politika veya Siyaset, hür ve tarafsız bir siyasi görüşü ön görmektedir. Günümüzde inanıyorum ki bu düşünceye sahip bir çok kişi mevcut. Tarafsız siyasi görüş ile ülke yönetiminin daha iyi olabilmesi için alternatif yaratmaktır" çok acıdır ki, bunu uygulayabilmek siyasi anlamda olsun, siyasi erki elinde bulunduranlar için büyük bir sınavdır. Bu da o güçü elinde bulunduran siyasi yönetimin ne kadar "HALKÇI" olduğu ile ilgilidir. Güç bende ben istediğimi yapar, istemediğimi yapmam diretmesi acaba nereye kadar gidecektir. Saygılarımla,

BİNKOZ 08-08-2009

Bir varmış bir yokmuş........

Kültürel ve sanatsal anlamda sayın belediye başkanına bu anlamda bir çok proje sunuldu ama akibeti hala belli olmadı acaba neden ? Beykozlu gençlere hiç sahip çıkılmadıki hep ihaleler dışarıya yapılmıştır.En küçük sosyal etkinlikler bile beykozun dışında gelen insanlara havale edilmiştir. Gelin görünki her şey içler acısı bir durum vah memleketim vah.....

Toplam 11 yorum bulundu. 1-10 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 523
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 651
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 519
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 459
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 433
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 436
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 417
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 466
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1138
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 865