FARKLILIĞI FARK EDİLEN TOPLULUK

24-06-2009 2724 4 yorum. Yorum Ekle

Çağdaş Musiki Derneği Korosu “MUSİKİMİZDEN SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ” ismini verdikleri TSM Konserinde, seçkin TSM tutkunu Beykoz Belediyesi Ahmet Mithat Efendi sahnesinde buluştu.


Çağdaş Musiki Derneği Korosu “MUSİKİMİZDEN SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ” ismini verdikleri TSM Konserinde, seçkin TSM tutkunu Beykoz Belediyesi Ahmet Mithat Efendi sahnesinde buluştu.

Son yıllarda verdikleri konserleri ile oldukça dikkat çeken Çağdaş Musiki Derneğinin bir sonraki konseri Türk Müziği sevenler tarafından özlemle beklenir oldu.

Musiki Derneği Şefi ve Başkanı Ömer Dilek uzun yıllardır musikinin içerisinde edindiği tecrübesini iş disiplini ile birleştirdiğinde, ortaya görsel güzelliği ve sahne adabı mükemmel bir görüntü çıkıyor.

Çağdaş Musiki Derneği son konserinde özenle seçilmiş eserleri icra ederken, konsere verdikleri isim gibi seçtikleri eserlerle musiki severleri mest ettiler. Koro ve sazların mikrofon kullanmadan, salonun doğal akustiğinden yararlanmaları konseri daha keyifli hale getirirken, ses ayarı çok güzel yapılmış mikrofon kullanarak solo yapan solistlerin okuduğu eserler konseri zirveye taşıdı.


Koro Şefi ve Başkanı Ömer Dilek Üsküdar Musiki Cemiyetinden hocası olan ve aynı zamanda Üsküdar Musiki Cemiyeti Başkanı Ünlü Bestekâr ve Mevlithan Amir Ateş’in eserini programa alması konseri izlemeye gelen Amir Ateş ve arkadaşları için sürpriz oldu. Amir Ateş öğrencisinin başarısını haklı bir gurur ile izlerken musiki adına güzel görüntüler oluştu.

Konserin bir bölümünde Şair Münire Aksaray ve Ercan Akbel okudukları şiirler ile geceye ayrı bir renk katarken, davetlilerin büyük beğenisini aldılar.

Beykoz’un yaşayan efsaneleri, 30 yıldır A.Hisarı Muhtarlığını devam ettiren Nazmiye Korkmazlar ve Hocaların Hocası Zülal Şişmanoğlu başta olmak üzere, yine musikimizin bir başka önemli ismi Beykoz Vakfı TSM Korosu Şefi Hilda Lostar ve Üsküdar Musiki Cemiyeti Başkanı Amir Ateş ile çok ünlü Bestekâr ve Mevlithanlardan oluşan arkadaş gurubu konserin protokol konuklarını oluşturdular.

Konserin başarılı sunucusu final şarkısı olan Bestekâr Sadettin Kaynak eseri Yanık Ömer’i anons ettiğinde, Koro Şefi Ömer Dilek ile anlık özdeşleştirme daha koro şarkıya girmeden büyük alkış aldı. Eser bittiğinde kendilerini ayakta alkışlayan seyirciye jest olarak bir eser daha icra eden Ömer Dilek Yönetimindeki koro konserine son verdi.



24-06-2009 2724 4 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

ahmet BARIŞ 06-07-2009

İZLEYEMEDİM ANCAK..........

Konseri izleyemedim maalesef. Ancak Fotoğraflarla yorum arasında bir çelişki fark ettim !!!

Mutlaka farklı bir topluluktur Çağdaş Musiki Derneği.Öyledir ki Beykozun renklerind biri olmaya gayret etmektedir.

Ancak salon niçin boştur acaba??

''Son yıllarda verdikleri konserleri ile oldukça dikkat çeken Çağdaş Musiki Derneğinin bir sonraki konseri Türk Müziği sevenler tarafından özlemle beklenir oldu. ''

Peki bekleyenler salonu niçin hıncahınç doldurmadılar?

Yine protokolü göremiyorum.
Beykoz Musiki derneği Konseri için sunucunun Arabesk ve beykozlu bağlantısına atıfta bulunmuştunuz. Manzara bunu bir daha düşünmeyi icap etmez mi?

Habecilik anlayışınızı TEKDİR etmeye devam ediyorum.

Bu konserde hiç gözünüze çarpan bir hata yokmuydu acaba?Yoksa eleştiri almaktan mı çekindiniz de yazmadınız.

Yoksa musikiye destek olunuz mesajım gerçekten hedefini mi? buldu. Eğer öyleyse ne mutlu bana.
Kolaylıklar dilerim.




Doğuş Haber 07-07-2009

Açıklama

Sayın Barış, yorumunuz için teşekkür ederiz, ne söylemek istediğinizi net ifadeler ile kurallar dahilinde aktarmışsınız. Cevap hakkı doğurduğu için de bu açıklama elzem olmuştur.
Bilmenizi isterizki, biz kimseyi elinden tutupta konsere götüremeyiz, konserde yaşanan güzellikler ancak izlemekle olabilirdi. Şuna emin olunki Sayın Derintuna'nın gaflarından eser yoktu. Tam bir musiki ziyafetiydi. Son bilmmenizi istediğimiz bir gerçek ise Sayın Ömer Dilek ile karşı karşıya geldiğimizde yüzeysel merhabamız vardır. Bunun dışında koro üyelerinden birkaç tanesi ilede aynı ölçülerde merhabamız vardır, o da değişik koroların konserlerinede çıktıkları içindir. Haberimizin sizin mesajınız ile ilgisi yoktur biz zaten öyle yapıyoruz. Son olarak eleştiri almaktan asla çekinmeyiz, yorumları en sıkıntısız haber sitesi olduğumuzu iddia ediyoruz.
" Yeterki Yorum Tadında Olsun"

Ahmet Barış 07-07-2009

TAKDİR

Sn, Doğuş Haber;
Musikiye hizmet eden herkesi gönülden tebrik ederim.Hepsi saygıdeğer insanlar bence.
Çağdaş Musiki Derneği Korosunun çoğu Beykoz dışından olsa da neticede Beykoz adına ve Beykoz'a hizmet ediyorlar.

Sn. Ömer Dileğ'i eleştirmenizi özellikle talep etmedim. Ancak niçin aynı gözlüğü kullanmadınız onu merak ettim.Sn. Doğuş Haber'i birileri ile yan yana koymak niyetim yok.Koro üyelerini de öyle Bunu daha önce de ifade etmiştim.Arzu ettiğim hadise; kişisel takıntılar ve egolardan uzak, tarafsız , destekleyici, ama yeri geldiğinde yeren bir yorum.Nalına da vurun ama Mıhına da. Bazende çekiç parmağa denk gelir.O zaman kime kabahat bulacağız??????????

Saygılarımla

Doğuş Haber 07-07-2009

Açıklama

Sayın Barış, bakış açısı ile ilgili son açıklamamızdır, sadece bu konuya mahsuz bir daha açıklama yapılmayacaktır. Sözlerinizle bizi çok net tarif etmişsiniz, ancak bu kadar olabilirdi, bir tek yerde yanıldık, niçin aynı gözlüğü kullanmadınız diyorsunuz, hiç kuşkunuz olmasın kullandık ve gördüklerimiz kalemimizden çıkanlardır. Nalına mıhına derken tabi elimize gelen çekiçin hatasını kabul etme erdemine sahibiz, şükürler olsunki musiki konusunda daha çekiç elimize denk gelmedi inşallahta gelmez. Başka bazı konularda geldiği olmuştur, o zamanda acımızı ve hatamızı okuyucumuz ile paylaşmamız bizi rahatlatan en büyük unsur olmuştur. İyi Çalışmalar, bizden de Saygı ve Sevgilir

Toplam 4 yorum bulundu. 1-4 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 520
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 648
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 517
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 458
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 432
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 434
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 416
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 481
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 465
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1137
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 864