ARTIK SON VERİLSİN

11-06-2009 2706 5 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Musiki Derneğinin Konserlerinde sunuculuk yapan bestekâr Sami Derintuna’nın akıl almaz gafları her konserde olduğu gibi geçtiğimiz günlerde Feridun Karakaya Sahnesindeki Mükemmel Konsere de damgasını vurdu.


Geçmiş konserlerde;
- Beykoz Musiki Derneğinin Konserini Sunarken, Sevgili Kadıköylüler diye hitap etmesi;
- Konserin THM Bölümünde Türkü Sözlerini TSM eserlerini sunduğu gibi sunmayıp alaycı sunması;
- Saygın bir topluluk önünde, kendi gafını kapatmak için muzip fıkralar anlatması;
- Her konsere kendi şiirlerini veya şarkısını monte etmesi;
- Göksu Deresine 3–5 metre mesafedeki sahneden TSM ünlü eserlerinden içerisinde Göksu ismi geçen şarkılar sunmasına karşın Göksu’dan veya Beykoz’dan bahsetmemesi;
- Son Konserin TMH bölümünde, “Cemile’nin gezdiği dağlar meşeli, imanım haydi üç gün oldu, ben Cemile’mden ayrı düşeli” isimli merhum Özay Gönlüm eserini anons ederken, önünde yazan şarkı sözlerini Cemile, camiye gider veya giden yol gibi uydurması Koro Şefi, Belediye Başkanı dâhil salonda herkesin tepkisini çekmişti;
- Geçtiğimiz günlerde yapılan ve mükemmel bir atmosferde geçen TSM Konserinde, Bestesi Mustafa Sayan’a ait olan Hicaz Makamındaki “Ölüyorum Kederimden” isimli eseri okuyan, koronun en tecrübeli solistlerinden İrfan Sarıkaya şarkı sonrasında çok alkış alınca, TSM Konserine Arabesk damgası vuran anlamsız sunumunu yaparak, alaycı bir tavırla BEYKOZ’DA ARABESK MÜZİĞİ ne kadar sevdiğini gösterdi demesi bardağı taşıran son damla oldu.

Birisinin bu zat-ı muhtereme haddini bildirip, Beykoz’un müzik adına her türlü güzelliği bünyesinde barındırdığını, İrfan Sarıkaya’nın bu işe yıllardır gönül verdiğini, Beykoz’un çok sevilen bir bireyi olduğunu ve en önemlisi konserlerini çekirdek ailesinden birçok kişinin takip ettiğini, sunuculuk yaptığını zanneden bu kişiye bizim dışımızda da hatırlatması gerekli.

Sunucunun bu kadar ön plana çıktığı bir haber olduğu için tüm okurlardan özür diliyoruz. Çünkü ortada çok ciddi bir emek var ve her şey daha da güzel olsun diye özel sunucu tutulmuş. Maalesef o kendi egosunu tatmin ediyor Beykoz’muş, TSM veya THM imiş hiç önemli değil, onun için önemli olan seyirci önüne çıkmak, şiir okumak, fıkra anlatmak, her müzisyene ve soliste ismine göre kafiye uydurmak gerisi boş.

Yıllardır musikinin içerisinde yorulan, zaman zaman zor dönemler geçiren derneğini ayakta tutmak için olağanüstü çaba harcayan, derneğin Başkanı, hocası, Şefi kısaca her şeyi olan, son yıllardaki başarılı sürdürüp, çıkışını Belediye Başkan Yardımcısı olarak ilk kez çıktığı konserde heyecanı doruk noktada yaşayan Nevin Çalışkan’ın ve çalışma arkadaşlarının çabaları bir kişinin fevri davranışları ile heba edilmemeli.

Şef. Nevin Çalışkan’ın yönettiği Beykoz Musiki Derneği Korosunun Konserini, Nevin Çalışkan’ın Üsküdar Musiki Cemiyetinden Hocası olan ve Derneğin Başkanlığına yeni seçilen Ünlü Bestekâr Amir Ateş, bir gurup arkadaşıyla birlikte izledi. Beykoz Musiki Derneği Korosu Üsküdar Musiki Cemiyetinden misafir sanatçılar ile eserleri icra ederken, solistlerden Üsküdar Musiki Cemiyeti bağlantılı olanların önce Amir Ateşi selamlayıp sonra genel protokolü ve seyirciyi selamlamaları dikkat çekti. 1. Bölümün sonunda sunucunun, koro şefi ile ikram var mı yok mu sohbeti Çalışkan’ı zorda bırakırken, Şef. Nevin Çalışkan’dan ikram yoksa bile biz sizi dönüşte musiki ile doyuracağız açıklaması geldi. Verilen arada ikram bölümüne geçildiğinde, genel olarak Beykoz Belediyesinin veya bir başka şekilde verilen ikramlar hatırlandığında, ortada (adı bizde saklı olan) hiç alakası olmayan birisinin küçük çaplı ikramı ile karşılaşıldı.

Koro mükemmel bir performans çıkartarak gecede birbirinden güzel eserler icra edilip, son yılların en güzel konserlerinden birisi gerçekleşmiş oldu. Zaman zaman tansiyon sorununa yenik düşen Mehmet Çobanoğlu’nun kısa rahatsızlığı bile konserin mükemmel havasını değiştirmedi. Hele hele Şef. Nevin Çalışkan’ın Mehmet Çobanoğlu’nun rahatsızlığının önemli olmadığını mikrofondan anons etmesiyle, sanki koro üyeleri coştu.
Bu güzel konseri Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün’ün eşi Necla Ergün, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, meclis üyeleri, bazı muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, musiki severler ve Beykoz Yerel Basınından sadece gazetemiz izledi.







11-06-2009 2706 5 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

ANIL ÇINAR 11-06-2009

TEBRİK EDİYORUZ

Tebrik ediyorum doğuş haberi bu güzel gecede bulunduğu için.Nevin hanım beykoza daha çok katkılarda bulunacağından hiç şüphemiz yok sonuçda yaptıkları yapacaklarının teminatı değilmi ????

AHMET 13-06-2009

BARIŞ

Konseri izledim.Konuya bir kaç açıdan yaklaşacağım.
1-Habercilik ve yayıncılık.:Haberci enteresan bir şey görmezse haber yapmaz.Haber yapılmayan bir konu gündeme taşınamaz. haberi olmayan bir faaliyet kayda değer değil demektir.Dmekki bir olay haber değeri taşıyorsa önemlidir.
Reklamın iyisi kötüsü olmaz habere konu edilen bir mesele aynı zamanda reklam değeri de taşır.
2- Beykoz basını :Beykoz basını ilçedeki kültürel gelişime nasıl katkıda bulunmaktadır. Teşvik ederek mi? yoksa yererek ve yein dibine sokarak mı? yoksa gereken ilgiyi göstermeyerek mi?

3-Protokol : Konsere Belediye Başkanı dışında İlçe protokolünün iştirak etmemesi , protokolün kültürel ve sosyal yaşama verdiği önemin ve kalitenin göstergesi midir ? yoksa basit egolar ile başkaca çekişmelerin bir sonucu mu dur?
4-Dost Beykozun bazı koro elemanlarını ön plana çıkarıp överken bazılarını yermesin deki amaç nedir?Üsküdar Musiki cemiyetliler ve olmayanlar ayırımının sebebi nedir. Orada Beykoz Musiki derneği çatısı altında toplanan her kes bu dernek için ter akıtmıştır.
5 sunucu:Sunucu ile ilgili malesef bir doğuş haber takıntısı vardır. Bundan önce yapılan hatalar bu konserde olmamıştır ve sırf bu yüzden eski hatalara atıfta bulunulmuştur.Bu zat-ı muhterem de Dost Beykoz gibi beykoza hizmet için oradadır.Birileri de Dost Beykozu tartışabilir ???
Ayrıa bu zat-ı muhtereme haddini bilmek için en az o zatı muhterem kadar musikiye hizmet etmeklik gerekmez mi acaba ?

6- Konserin Kalitesi : Musiki ve konser tekniği adına kusurları önemsenmeyecek teknikte bir konser izledik.Ancak yazı sunucu üzerine kurularak o gece 35 derece sıcakta ter döken sunucu , koro izleyenler ve siz muhabir muhteremin emekleri gölgelenmedi mi?
7-İkram : Bu yazıda belki eleştirilen en önemli eksiklik. Keşke hiç yapılmamış olsaydı.

8-Motivasyon : Beykoz Musiki derneği ve diğer kültürel faaliyetleri konserden konsere hatırlayarak, acımasızca eleştirmekle ne elde edilecek anlamıyorum. Bu ve bunun gibi dernekler bu işi bıraktığında kültürl haberler başlığı altında ne yayınlayacaksınız.Konser 7 haziranda gerçekleşmiş oysa haber 12 haziranda çıkıyor.
Size tavsiyem bu tür organizasyonları desteklemeniz ve emek verenleri motive etmenizdir. O takdirde Beykoz kültürel değerleri Beykoza gömülmekten kurtulup belki Dah büyük salonlara taşınabilir. Saygılarımla

Doğuş Haber 13-06-2009

Acıklama

Sayın Ahmet bey medeni ölçülerde akıcı yazdığınız yorum için teşekkür ederiz. Ne varki size göre haklı olan tespitlerinize katılmamız mümkün değildir. Düşüncelerimizi net olarak aktardığımıza inanıyoruz. Haber asla bireyselleşmemiştir ismi konu olan koro üyesi ile bir bardak çay içmişliğimiz yoktur. Sadece okuduğu eser sonrası alınan alkışlara kılıf uydurulup yapılan genelleme ile TSM konserinde Beykoz halkı Arebesk olmakla suçlanmıştır. Bize göre eserleri ile bir başka değer olan Sayın Derintuna bu davranışı ile bir TSM dehası olduğu halde kendisini Arabesk kılmıştır.
Sakın yanlış anlaşılmasın, arabesk müziğe karşı olduğumuz için değil, yeri ve ortamı olmadığı için eleştirimiz, işin gerçeğinde yaşantımız zaten bir arabesktir gidiyor. Ayrıca ses olarak nota değerini veremeyebiliriz ama çıkan nağmenin nota ile örtüşüp örtüşmediğini bilecek kadar bilgimizin olduğunu bilmenizi isteriz.Birde ayrıntı gibi görülmesine karşılık söylemeden geçemeyeceğiz. Gazete adlarını kullanırken isimlere dikkat etseniz, güzel yorumunuz daha anlamlı olurdu. Herşeye rağmen ölçüsü ve hitap şekli ile örnek bir yorum aktardığınız için birkez daha teşekkür ederiz. Herşey gönlünüze göre olsun.

ANIL ÇINAR 13-06-2009

BİZE TEŞEKKÜR YOK MU?

DOĞUŞ HABER BİZE TEŞEKKÜR YOK MU ŞİMDİİİ İŞTE BU OLMADI VALLA:))

Ahmet 13-06-2009

Barış

Sn Doğuş Haber ;Gazete isimi ile ilgili düzeltmeniz için haklısınız. 24:30 da yazılan yorumda dikkatimden kaçmış!!!! Ancak herhalde siz anlayacağınızı anladınız ve maksat hasıl oldu.Koroüyelerigazeteniz arasında bir ilişkilendirme amaçlanmamıştı. Biz zaten bir ilişki olmadığını biliyoruz.Amacım sizi kendi yorumuma çekmek değildi. Siz bir konuya farklı ve ben farklı bakabiliriz.İşin güzelliği de bu zaten . Ama aramızda bir fark var o da siz yazdıklarınızla içinde bulunduğunuz topluma karşı hem örnek ve hem de sorumlusunuz.Benim yorum katkılarımdan eğer küçük bir parça faydalanmışsanız ortak müşterek tabanımız oluşmakta demektir.Lütfen eğer var ise kişisel takıntılarımızdan da habercilik adına arınmaya çalışmalıyız diye düşünüyorum. Tekrar saygılar sunarım. Başarılar.

Toplam 5 yorum bulundu. 1-5 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 523
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 651
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 519
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 459
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 433
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 436
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 417
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 466
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1138
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 865