PENCEREDEN GÖRÜNMEYENLER

06-05-2023 735 Yorum yok. Yorum Ekle

Başlık bile insanı ürkütüyor ve düşündürüyor. Öyle meslek erbaplarının uzmanlık alanlarına girip de kafa şişireceğimi zannetmeyin.

 

Ali evlenmiş, Güllü kocaya gitmiş, atı alan Üsküdar’ı geçmiş muhabbeti de değil bu muhabbet.

 

Birçok sektörün yıllar içerisindeki tekelleşmesi sebebiyle neredeyse o bilinen sektörlere artık girmek çok zor, çıkmak ise ondan daha zor.

 

Konuyu biraz basitleştirip uzayan yıllara faydası olabileceğini ve daha etkin çalışmaların yapılabileceğini düşündüğüm için ucundan azıcık iki konuya değineceğim. Ya tutarsa, devamı tabii ki gelir âlim Allah.

 

Eskiden siyaset yetenek ve gönül işiydi, bu konuda yeteneği olan birde aileden gelen sevgisi olan yavaş yavaş siyaset jimnastikleri yaptıktan sonra, olgun bir genç olarak aklına basan bir siyasi anlayışına göre basamaklarını tek tek çıkarak en üst noktalara gelmeye çalışmaktaydılar.

 

Günümüzde öylemi ya, tabi ki koca bir hayır. İstisnanın dışında birçok güncel siyasetçi, siyasetin özünü bilmeden siyasetin en uç noktalarındaki kişilere özenerek, en aşağı basamaktan akılları sıra birisinin etrafında çıkış yakalayacağını düşünerek emme-basma tulumbacılığa başlıyor. Siyasi entrikalardan dolayı o bel bağladığı kişi aldığı siyaset yarasıyla ortadan çekilinde, bu gözü yukarılarda olan siyaset heveslisi muhteremler, hep yeni çıkış yapan siyasetçilerin yanına tünemeye devam ederler. Birde bakmışsınız bu yöntem ile yıllar geçmiş saçlar ağarmış, bir şekilde kazandığı para ile göstermelik kazanma şansları olmayan birkaç yere aday olduktan sonra artık kendilerini o partinin en ileri gelen siyasetçisi olarak ahkâm kesmeye başlarlar.

 

Bir diğer taraftan da aynı yöntemler ile STK dünyasının yanından geçmeyenler, hatır gönül ilişkileriyle STK’larda kendilerine yer bulurlar. Sonra bir yerlerini koydukları sandalyelerini oynata oynata etrafındaki sandalyeleri devirerek kendilerine yer açarlar. Birde bakmışsınız kendisinin bile inanmadığı sözler sarf ederek, zaman zaman iktidar veya muhalefet partilerinin yöneticilerini bile kandırıp STK yöneticisi veya başkanları olmuşlar.

 

Yetmiyor ki, ardından yüzergezer mantığı ile ziyaret ettikleri ve en popüler destekçileri gibi göründüğü STK’ları ziyaret edenler, kafalarındaki tilki planı uygulamaya koymak için bir müddet sabrederler. Sonrasında ne mi olur STK dünyası içi boş veya dolu kâğıt kalem üzerinde de olsa, yeni yeni STK’lar kazanmış olur.

 

Yukarıdaki sözlerimde, işini layığıyla yapan siyasetçilere, kamu yöneticilerine ve STK Yöneticilerine asla lafım yoktur. Allah yollarını açık etsin.

Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 518
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 646
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 517
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 458
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 432
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 434
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 414
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 481
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 465
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1137
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 863