Muhtarlar Derneği Çavuşbaşı Çıkartması

19-04-2006 4208 Yorum yok. Yorum Ekle

Ulusal Basında çıkan, Çauşbaşı Belediyesi sınırları içerisindeki toplu köpek mezarı haberinden sonra gelişen olaylar sonrasında, Beykoz Muhtarlar Derneği Yönetimi, 45 üyesi olan tüm Muhtarlar ile birlikte Belediye Başkanı Hanefi Dilmaç’a destek ziyareti gerçekleştirdiler.

Çavuşbaşında “köpeklerin itlaf edilerek bir araziye gömüldüğü”iddiası sonrasında, gerçekleştirilen kazı ile gömülü köpekler tüm televizyonların görüntülediği gibi çıkarılmıştı. Medyanın odak noktası olan Çavuşbaşı Belediye Başkanı Hanefi Dilmaç’ın ulusal medyaya basın açıklamasında bulunmasına karşılık, maalesef istisna dışındaki (1-2) medya kuruluşları dışındakiler, konu hakkında Belediye Başkanının açıklamasını dikkate almak şöyle dursun hiç yayınlamadılar bile,bunun yanında konunun karşı tarafı, kahraman sıfatıyla dillendirildi.



Beykoz sivil toplum hayatının önemli bir parçası olan Muhtarlar Derneği Başkanı Yüksel Kılıç yaptığı açıklamada, tüm muhtarların gerek belde, gerekse ilçe belediyelerimiz ile oldukça iyi ilişkiler içerisindedir.Tüm Beykoz’un sevdiği bir kişiliğe sahip olan Çavuşbaşı Belediye Başkanı Hanefi Dilmaç’ın ulusal basına yaptığı basın açıklamasına destek olduğumuzu bildirmek ve amaçları programlı bir şekilde belli olan, şov meraklısı insanlara karşı, Belediyle Başkanımızın yanında ve destekçisi olduğumuzu tüm kamu oyuna duyurmak için Sayın Başkanın makamını seçtik diyerek, katılan tüm muhtarlara dernek yönetimi adına teşekkür etti.



Kılıç ayrıca bizler belediyelerimize her türlü sıkıntılarımızı aktarıyoruz, onlarda yasanın el verdiği ölçülerde bizlere yardımcı oluyorlar. Dolayısı ile ilçe ve belde belediyelerimiz ile ilişkilerimiz bu şekilde devam ediyor.Sokak köpekleri konusu her muhtarın ve belediyenin önemli bir sıkıntısı, belediyelerimizin bu tür olaylarda uygulayacakları yöntemlerde, yine yasa ile belirlenmiş yasanın verdiği yetki ölçüsünde sıkıntı yaşandığında uygulamada yapılmakta.
Kaldı ki Çavuşbaşı Belediyesinin İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte belirledikleri özel bir itlaf alanı varken bir başka yerde itlaf yaptığını iddia etmek konuyu saptırmaktan ve şovdan başka bir şey değildir. Buna inandığımız için size ve çalışma arkadaşlarınıza destek olmak için geldik diyerek konuşmasını bitirdi.

Beykozlu Muhtarları, kendisini İstanbul dışından ziyarete gelen bir Belediye Başkanı ile birlikte karşılayan, Çavuşbaşı Belediye Başkanı Hanefi Dilmaç, yaklaşık 270 bin Beykozlunun seçilmiş temsilcisi olan 45 muhtarı karşısında görünce şaşkınlığı ve sevinci birlikte yaşadı. Hanefi Dilmaç yaptığı açıklamada, ziyaretten çok duygulandığını Dernek Başkanı Yüksel Kılıç’ın şahsında tüm Muhtarlarıma özellikle teşekkürlerimi sundu.



Dilmaç belediyemize yapılan suçlamalar tamamen asılsızdır, bizim ilçe tarım müdürlüğü ile belirlediğimiz bir defin yerimiz varken böyle bir rizikoya gireceğimizi düşünmek, bizlere hakaretten başka bir şey değildir. Zira, bu tür çirkin saldırılar için bazı belediyeler özel seçilmekte, bizi hangi sebeplerden seçtiklerini bilmiyorum, fakat tek tahminim arazimizin geniş ve denetimimizin çok zor şartlarda yapıldığından olsa gerek diye düşünüyorum.
On gün önce yaşanan süreçte odamda medyaya yarım saat konuşmama karşılık, bu konuşmalarımın dikkate alınmaması, makam aracıma binerken çekim yapan iki kameraların görüntülerine değer verilmesini medyanın konuya tek taraflı yaklaştığı gerçeğini ortaya çıkardı.
Bu tür desteği bazı yakın arkadaşlarımızdan beklerken, onların kamu oyunda, olayın bizimle ilgisi yoktur beyanatlarını görmek, bizi üzerken, sizlerin bu çok şeyler ifade eden ziyaretinizi oldukça önemsiyorum,inanın çalışma şevkimizi artıracaksınız, sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum.
Hanefi Dilmaç konuşmasının sonunda, konunun hukuksal süreci başladı, savcılık soruşturma başlattı, bende idari soruşturma başlattım neticesini hep birlikte göreceğiz. Hiçbir arkadaşımızın görevini kötüye kullandığını düşünmüyorum, biz bir aile gibi çalışmaktayız, örneğin bir mahallemize proje ile gittiğimizde Muhtarımızın daha değişik önerileri olduğunda, projemizi yeniden yapıp muhtarımızın isteklerine uygun hale dönüştürdüğümüz bile olmuştur.
Şov meraklısı kişilerle bağlantısı olan bazı arkadaşlarımızı düşüncesizce davranıp Çavuşbaşına verdikleri zarar için kınıyorum. Kazı yapılan yerde ilgili derneğin iddia ettiği bulguların bulunmayışı da bizim sözlerimizin ne kadar doğru olduğunun göstergesi kanısındayım diyerek konuşmasını bitirdi.

Daha sonra misafirlere verilen ikram süresi içerisinde, karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.



19-04-2006 4208 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 478
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 404
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 433
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 392
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 486
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787