MEHMET MAHMUT YILDIZ “İYİ Kİ DOĞDUN, VARSIN ŞAHLANIŞ HAREKETİ”

19-01-2020 2640 Yorum yok. Yorum Ekle

Şahlanış Hareketi Genel Başkanı Mehmet Mahmut Yıldız, hareketlerinin 30. yıl dönümünde gazetemizle bir mesaj paylaştı. Yıldız’ın mesajını orijinal haliyle okuyucularımıza aktarıyoruz.

İYİ Kİ DOĞDUN, VARSIN ŞAHLANIŞ HAREKETİ

Toprağa tohum atarsınız. Hava ve su ile buluştuğunda çimlenir. Ortamın uygunluğu ölçüsünde boy atar meyve ya da gölge verir. Ekilen tohum bir sebze fidesi ise birkaç ay içinde semeresini elde edebilirsiniz. Ancak bu bir çınar ağacı ise büyümesi kök salması, dallanıp budaklanması için yıllar gerekir.

Fikirler de tohumlar gibidir. Bazı fikirler, çok zayıf, dayanıksız olsalar da onlara uygun ortam hazırlanmış, dışarıdan da sulanmış, gübrelenmişlerse birden büyüyüverir, ortaya çıkışlarından birkaç ay sonrasında iktidar olabilirler. Ne var ki bu, tohumun kaliteli, meyvesinin yararlı olduğunu göstermez.

ŞAHLANIŞ HAREKETİ memleketimizin toprağına yıllar önce bugün Ankara’da ekildi. Yüzeyde fazla boy vermedi belki; ama derinliğine kök saldı, hiçbir fırtınanın kolayca yıkamayacağı kadar güçlendi.

Bugün Şahlanış Hareketinin kuruluşunun 30. Yıldönümü. “İstediğimiz noktada mıyız?” derseniz elbette ki hayır. Ancak bu soruya cevap verirken istenen noktanın ne olduğu da önemli. Şahlanış Hareketi, elbette ki ülkeyi yönetmeye aday bir hareket. Programıyla, kadrolarıyla bunu gerçekleştirecek ehliyete sahip. Üstelik dış etkilere kapılarını kapamış, çıkara bulaşmamış, menfaat için iç ve dış mihraklara baş eğmemiş; birilerine ne istedilerse vermemiş; dün ak dediğine bugün kara dememiş bir hareket.

Bundan dolayı elbette gururluyuz. Hak ettiğimiz noktada olmamanın burukluğunu da yaşıyoruz elbet. Ancak başta da belirttiğimiz gibi bazı tohumlar geç çimlenir, özellikle kirli ellerce sulanmazlarsa büyüyüp ağaç olmaları, meyveye durmaları geç ve güç olur.

Şahlanış Hareketi ne paraya, ne Beyaz Saray’a bel bağladı. Ankara’daki saraya da eyvallah etmedi. Kirlenmedi. Sözde değil özde yerli ve milli olarak kaldı. Tek güvencesi vardı içinden doğduğu milletin kendine teveccühü. Bu yüzdendir ki kadroları, mensupları, bugün her ortamda alnı ak, başı dik olarak yaşıyor.

30 yıllık kutlu bir mücadelenin sonrasında biz bulunduğumuz yerden mutlu olmasak da kadrolarımız hak ettikleri mevkilerde olmasa da kendimizle gurur duyuyoruz. Adı-sanı koltuğu büyüklerce, parayla oynayan siyasi parti ve hareketlerce taklit ediliyoruz. İlkelerimiz, simge ve sloganlarımız onlar tarafından alıntılanıyor, fütursuzca kullanılıyor. Biz ise “Her taklit aslına övgüdür.” diyor ve acı acı gülümsüyoruz.

Biliyor ve inanıyoruz ki Şahlanış Hareketinin DAYANIŞMACI TOPLUMCULUK ilkesi yalnız vatan sathında değil uluslararası alanda da birgün iktidar olacaktır. Bu bireysel olarak bize nasip olmasa da mahzun olmayız. Çünkü bizim için önemli olan kendimiz değildir. Kendimizin yücelmesi değil yurdumuzun, milletimizin yücelmesidir.

Aziz milletimizin her alanda şahlanacağı günlerin umudu ve özlemiyle öncelikle vatandaşlarımızı olmak üzere Şahlanış Hareketi kadro ve mensuplarını saygıyla selamlıyoruz.

Söz veriyoruz. Asla kirlenmeyeceğiz, asla gizli ajandalarımız olmayacak. Gizli kapılar ardında dolap çevirenlerden olmayacağız. Rüzgâra göre yalpalamayacak, kürsüde başka, kapılar ardında başka konuşmayacağız. Biz sizlere güveniyoruz. Sizler de bize güvenmeye devam ediniz.

EN KALBİ SAYGILARIMIZLA

MEHMET MAHMUT YILDIZ-ŞAHLANIŞ HAREKETİ GENEL BAŞKANI




19-01-2020 2640 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 501
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 478
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 404
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 432
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 392
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 483
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1071
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787