OBKD 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNDE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

13-01-2020 4603 Yorum yok. Yorum Ekle

Geçtiğimiz günlerde basın dünyasında oldukça ses getiren 6. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştiren Ordu Basın Kuruluşları Derneği(OBKD) Sefai Uzunyurt Başkanlığındaki Yönetim Kurulu aldıkları ortak karar ile “Basın Dünyasında” bir ilki gerçekleştirip, tüm masraflarını Yönetim Kurulu Üyelerinin kendi aralarında karşılayarak, ORDU DEĞERLERİNE İBB Beykoz Hasır Tesislerinde kahvaltı düzenleyerek, sıkıntılarını çok sesli olarak dile getirdiler.


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle, bugüne kadar çeşitli kurum ve kuruluşlar kutlama etkinlikleri düzenlerken, Ordu Basın Kuruluşları Derneği(OBKD) Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip, düzenlediği kahvaltıya oldukça geniş yelpazeden katılımlar gerçekleşti.


Ordu toplumunun, her alandaki temsilcilerinin iştirak ettiği sabah kahvaltısına katılım, planlanan sayının üzerine çıkarken, ortaya çıkan manzara görülmeye değerdi.


Basın dünyası ile özdeşleşen “Yaz Gazeteci Yaz” türküsünün söz yazarı ve bestecisi Ali Sultan, OBKD Başkan Yardımcısı ve Kanal34TV Sahibi Adil Koçalan’ın daveti ile kahvaltıya katılarak okuduğu yaz gazeteci yaz türküsü kahvaltı öncesi güne damgasını vurdu.


OBKD Başkan Yardımcısı ve Altaş TV İstanbul Temsilcisi Murat Doğan’ın sunumunu gerçekleştirdiği kahvaltıda ilk sözü OBKD Başkanı Sefai Uzunyurt aldı.


Uzunyurt konuşmasında haberimizde belirttiğimiz ve videomuzda da olduğu gibi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün tarihsel sürecini, kahvaltının amacını dile getirip, tüm katılımcılara davetlerine katıldıkları için teşekkür etti.


CHP Genel Başkan Vekili Seyit Torun, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yaşar Öztan, Beykoz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Baki Aksu, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Güneysu, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Aksu, Ordu Dernekler Federasyonu(ORDEF) Başkanı Sabri Çelebi, Ordu Dernekler Platformu Başkanı Hilmi Karayiğit, İstanbul Demokrat Ordulular Platformu(İDOP) Başkanı Ahmet Şatıroğlu ile birlikte birçok Ordu Kurumu ve Sanatçılardan oluşan oldukça kalabalık bir davetli topluluğu OBKD’nin konuğu oldular.


Daha sonra sırayla, Marka 52 Gazetesi Sahibi ve OBKD Genel Sekreteri Muhammet Küçüköksüz, Kanal 34 TV Sahibi ve OBKD Başkan Yardımcısı Adil Koçalan, TV52 Genel Müdür Yardımcısı ve OBKD Başkan Yardımcısı Fatih Özdemir, Doğuş Haber Gazetesi Sahibi ve OBKD Başkan Yardımcısı Ozan Derviş, 52 Basın Yayın Kurumu Sahibi ve OBKD Başkan Yardımcısı Sezer Turan, Ordu Mesudiye Gazetesi Muhabiri ve OBKD Başkan Yardımcısı Salih Türk, Manşet Gazetesi Sahibi ve OBKD Başkan Yardımcısı Raif Çevirme, Bağımsız Gazeteci ve OBKD Başkan Yardımcısı Ercan Gevrek, Ordu Mesudiye Gazetesi Muhabiri ve OBKD Yönetim Kurulu Üyesi N.Kemal Tuncer, Foto Muhabiri ve OBKD Yönetim Kurulu Üyesi Salih İşçi, Ordu Basın Gazetesi Bayram Sekendiz ve TV52 Yönetim Kurulu Başkanı İsa Akçay söz alarak mesleğin yaşanan handikaplarını birinci ağızdan dile getirdiler.


Gazetecilerin konuşmalarının ardından gerçekleşen protokol konuşmalarında ise Demokrat Ordulular Platformu(İDOP) Başkanı Ahmet Şatıroğlu, Ordu Dernekler Platformu Başkanı Hilmi Karayiğit, Ordu Dernekler Federasyonu(ORDEF) Başkanı Sabri Çelebi, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yaşar Öztan ve CHP Genel Başkan Vekili Seyit Torun günün önemine binaen kullandıkları ortak dilde basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayıp, kahvaltıyı düzenleyen Ordu Basın Kuruluşları Derneği(OBKD) Başkanı Sefai Uzunyurt şahsında tüm Yönetim Kurulu Üyelerini tebrik ettiler.


OBKD Yönetim Kurulu’nun sahnede hatıra fotoğrafı karesinden sonra kahvaltıya katılan birbirinden değerli Ordulu Sanatçılar, Ali Sultan’ın sazı eşliğinde koro halinde Ordu’nun Dereleri türküsünü okumaya başladığında, sahnede dev bir Ordu Korosu oluştu.


Memleket hasreti ve dayanışma duygularının doruk yaptığı anlar sonrasında İBB Beykoz Hasır Sosyal Tesisleri’nin bahçesindeki hatıra fotoğrafı çekilirken, bir ara CHP Genel Başkan Vekili Seyit Torun geçmişinde yaşanmışlığı olan Gazetecilik duygularıyla, bir gazetecinin fotoğraf makinasını eline alarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde çektiği hatıra karelerinden sonra Ordu Basın Kuruluşları Derneği(OBKD) sabah kahvaltısı sona erdi.

  

 

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Ordu Basın Kuruluşları Derneği,OBKD,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü,Sefai Uzunyurt

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


13-01-2020 4603 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 500
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 474
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 477
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 403
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 431
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 391
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 482
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 456
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1070
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 925
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 786