Beykoz Çayırı’nda Rizeliler Farkı

19-09-2019 2804 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Rizeliler Derneği, bu yıl Serabral Palsi hastalığına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Beykoz Çayır Şenlikleri’nin konuğu oldu.


Beykoz STK dünyasının lokomotiflerinden bir tanesi olan Beykoz Rizeliler Derneği gerçekleştirdiği kültür gecesinde Engin Orta ve İsmail Türüt’ü hemşerileri ve Beykozlularla buluştururken, uzun yıllar hafızalarda kalıcı bir gece düzenlediler.


Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Dönem Başkanı ve Beykoz Rizeliler Derneği Başkanı Mikail Akyıldız ve Yönetim Kurulu’nun koordinesinde gerçekleşen gecenin öncesinde Beykoz Belediyesi’nin derneklere ayırdıkları standlarda misafirlerine 2000 kişilik karalahana çorbası ikram eden Beykoz Rizeliler Derneği, bu yıl serabral palsi hastalığına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen kültür gecelerinin en kalabalık onanına imza attı.


Geceye Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın yurtdışında olması sebebiyle kendisini temsilen Beykoz Belediye Başkan Yardımcıları Manolya Demirören Tekin ve Fatih Sağlam, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Spor Kulübü ve STK Temsilcileri ile Beykozlular katılım gösterdi.


Rize’ye ait halk oyunları gösterileriyle başlayan gecenin açılış konuşmasını Rizeliler Dernek Başkanı Mikail Akyıldız yaptı. Akyıldız, tüm hemşerilerine ve Beykozlulara gecelerine katıldıkları için teşekkür ederken, diğer yıllara nazaran bu yıl Beykoz Çayır Şenlikleri’nin bir amaç uğruna yapıldığından bahsederek Serabral Palsi hastalığı ile ilgili bilgiler sundu.


Dernek Başkanı Mikail Akyıldız’ı sahnede Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri yalnız bırakmazken, konuşmasının sonunda Akyıldız, kültür gecelerine katılan Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği üyesi Dernek Başkanlarını da sahneye davet ederek hatıra fotoğrafı çekildi.


Fotoğraf çekiminin ardından Beykoz Çayır Şenlikleri’nin oluşmasında büyük bir emeği olan Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Manolya Demirören Tekin’e Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Osman Topuz’un özel tasarımı olan saat hediye edildi. Geceye katılan Kalkandere Vakfı Başkanı Mehmet Sadri Eyüboğlu’da bir selamlama konuşması yaptı.

Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çubuklu Muhtarı Hüseyin Hüsnü Kolcu, Rize’nin ilçelerine özel kendisinin yazdığı manilerle geceye renk kattı.

 

Gecede ilk sahneyi, son dönemde Karadeniz Müziği denince akla gelen birkaç isimden bir tanesi olan Engin Orta aldı. Orta, yeni çıkan parçaları ve olmazsa olmaz horonlarıyla Beykozluları farklı bir akşam yaşattı.

 

Engin Orta’nın sahnesinin sonunda Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Babuz sanatçıya, Yönetim Kurulu Üyesi Osman Topuz’un özel tasarımı olan saati Dernek adına hediye etti.

 

Engin Orta’nın ardından Beykozluların yakinen tanıdığı ve Karadenizli sanatçı olmasının yanında Beykozlu olmasıyla fark yaratan İsmail Türüt geceye katılanları Beykoz’dan Karadeniz’e doğru yolculuğa çıkardı.

 

Okulların başlamasıyla Kültür gecesi saat 23.00 gibi sonlandırılırken, gecenin tadı damağında kalanlar Beykoz Rizeliler Derneği’nin standının önünde tulum eşliğinde horona devam ettiler.



Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


19-09-2019 2804 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 494
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 469
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 472
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 401
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 428
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 389
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 466
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785