RİZİKOSUNU YANINDA TAŞIYAN BAŞKAN

25-07-2007 5347 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, seçim öncesi teknik kadrosu ve aynı mahalle de oturması sebebiyle nezaketen yanına aldığı, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer ve bazı meclis üyelerinden olan bir ekip ile mahallenin sorunlarını dinledi.

35 yaşındayım ve 35 yıldır yolumuz yok diyen bir vatandaşa karşı, halen mahallede oturan ve Beykoz’a bir dönem hizmet etmiş bir Belediye Başkanının mahallesinde, planların uygulanamaması sebebiyle, zaman zaman hizmet aksaklıklarının kaçınılmaz olduğu Soğuksu Karsılar Mahallesinde ki toplantıya Ergül, olabilecek zorlukları bilerek ve hiçbir siyasi destek almadan katıldı.

Toplantıda planların el verdiği ölçülerde yaptıkları hizmetlerden bahseden Belediye Başkanı, mahalle halkı tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. Teknik kadronun verdiği plan bilgilerinden bile tatmin olmayan halk, ısrarla evinin yıkılıp yıkılmayacağını, yolunun yapılıp yapılmayacağını dile getirdi.

Planlar konusunda bizde halkın kafasını karıştırmamak için çok fazla detaylara girmek istemiyoruz. Bu konuda bilgi almak isteyenlerin en sağlıklı bilgiyi, muhtarlık veya belediyeden alması gerektiğini, bunun dışındaki bilgilendirmelerin yanlış anlaşılmaya sebebiyet vereceğinin, bilinmesini tavsiye ediyoruz.



Halkın ısrarlı sorularına karşılık Ergül, planların elverdiği ölçülerde mahallede çalışma yaptıklarını planları uygulayamadığımız içinde bazı köklü çözümleri gerçekleştiremediklerini belirtti. Ergül başkasını üzerek yani evini yıkarak uygulayacağım planın ve getirisinde yolun ve sosyal donatının kimseye faydası olmadığını, dolayısı ile yıkım yapmasının da söz konusu olmayacağını bildirdi. Belediye Başkanı her zaman söylediği gibi planların bir ayet olmadığını, bizim işimize yaramadığı zaman değişmesi gereken yerlerin değişmesi için hep birlikte çalışırız açıklaması sonrasında da, halkın ısrarlı eleştirilerine karşılık, bir ev yıkarsam boğaz köprüsünden atlarım diyen Ergül mahallelinin alkışını aldı.

Avrupa şampiyonu sporcunun geçmişte mahallesine kulüp kurma sözü aldığını hatırlatması üzerine Ergül, bir yanlış anlaşılma olacağını, ben burada kulüp kurma yerine Belediye bünyesindeki spor kulübü içerisinde güreşle ilgili şube açabileceğimizi belirtmek istemişimdir. Beklide bir yanlış anlaşılma vardır, bu konuda oturur konuşur ve elimizden geleni yaparız dedi.

Mahallenin toplu taşımacılık problemi içinde, çözüm üretilene kadar Karslılar mahallesi kavacık arasında bir belediye otobüsünün devamlı ring sefer yapılacağının ve hatta ilk seferine, toplantının olduğu gün başlandığını açıklandı.

Bir vatandaş mahalle sorunundan ziyade, Kavacık ta ki iş merkezinin olduğu yer ile ilgili sorununu gündeme getirirken yaşanan kısa süreli hitap uyuşmazlığı, karşılıklı açıklamalar ile aşıldı.

Göreve yeni atanması ve mahallede oturması sebebiyle halkı selamlama konuşması yapması
istenilen, AP Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, tek cümleyle halkı selamlarken, toplantının siyasi değil belediye toplantısı olduğunu belirtip konuşmasını bitirdi. Adem Sefer’in siyasi kimliği ile söz almasına, Belediye Meclisinin CHP üyesi Necdet Durmuş tepki gösterdi ve tepkisini Belediye Başkanına özel olarak iletti.

İmar mevzuatı ve planlar yüzünden sorunlarının birçoğu çözülemeyen vatandaşlar, mahallelerine gelip açık hava toplantısında, siyasetten uzak bir ortamda kendilerine hitap eden, Belediye Başkanı’nı toplantı sonunda anlayabildiler ve mahallelerindeki bazı sorunları yerinde gösterdiler.
Belediye Başkanı Muharrem Ergül, toplantı alanından ayrıldıktan sonra yine aynı mahallede başka bir kahvede ikram edilen çayı içtikten sonra Kaslılar Mahallesinden ayrıldı.













25-07-2007 5347 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 490
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787