BEYKOZ KIZILAY EMEKÇİLERİNE YAZIK ETTİNİZ

05-05-2009 5639 9 yorum. Yorum Ekle

Beykoz’un en başarılı sivil toplum kuruluşlarından, beklide 1. si olan Türk Kızılay’ı Beykoz Şubesi Genel Merkez tarafından görevden alındı.

Genel Kurul toplantısını tüzük kurallarına uygun yapmadı gerekçesi ile görevden el çektirilen Kızılay Beykoz Şubesine yapılan çirkin davranış Beykoz halkını derinden üzdü.


Sivil Toplum Kuruluşlarının çalışmalarını oldukça güç devam ettirdikleri dönemde, başarılı çalışmaları ilçenin tüm kurum ve kuruluşları tarafından bilinen ve yakaladıkları başarı ile Kavacık’ta bitirmekte oldukları Tıp Merkezi İnşaatı ile herkesin gönlünde taht kuran Kızılay Beykoz Şubesine yapılan davranış, Kızılay’ın genel misyonuna da yakışmadı.


İlçenin yerel basını olarak Beykoz Kızılay için sayfalar dolusu yazı yazsak bile bizim duygularımızı anlamanızın güç olacağına inanıyoruz. Ne var ki vereceğimiz örneklerle, sizleri kendi kurumunuz içerisinde ters düştüğünüz gerçekler ile baş başa bırakacağız.


Kızılay Beykoz Şubesinin 138 yıl kutlamaları çerçevesinde verilecek altın madalyalar için Beykoz’a gelen Kızılay Genel Müdürünü, Beykoz Şubesinin başarılarını gönlünde yaşayan gerçek Beykozlular karşılamıştı. İlçe Kaymakamı, Belediye Başkan Vekili, Belde Belediye Başkanı ve Türkiye’nin kurumsal anlamda çok büyük isim yapmış iş adamlarımızdan Acarlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Acar, Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Ekinci ve Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Aras’ta bulunmaktaydı.
Klasik ödül töreninden sonra, iş adamları adına mikrofon alarak konuşan İsmet Acar’ın Kızılay Genel Başkanına, Sayın Başkan siz hiç merak etmeyin gözünüz arkada kalmasın, biz Kavacık Tıp Merkezimizi bitirir içerisini de son sistem teknik malzeme ile doldururuz teminatı vermesine rağmen, Şubeyi fes etmek iş adamlarımızın bile şevkini kırdığını düşünüyoruz.


Genel Kurul hatalı yapıldı diye başarılı şubenin fes edilmesi örneğini hiç yaşamadık, biz falanca kurum şu kadar lira yolsuzluk yapmış gibi görevden almalara alışık olan bir toplum olduğumuz için bu davranış, çok farklı geldi. Zira müfettişleriniz ilçemize geldiklerinde Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza veya her hangi bir buruma, çok daha ötesi sokaktaki vatandaşlara sorsaydı konunun bu aşamaya gelmeyeceğini sizlerde görecektiniz.
İlçedeki tüm kurumlara olan yakınlığımız gereği yakından takip ettiğimiz, Kızılay Beykoz Şubesinin geçmişte kalan bazı haberlerinden fotoğraflar ile yaptığınız yanlış uygulamayı anımsatmak istiyoruz. Zira atayacağınız yeni şube yönetimini de, Beykoz’da birçok insana annelik yapan Sevinç Yılmaz ve yönetimi kadar başarılı olup olmadıklarını yakından takip edeceğiz. Daha başarılı olurlarsa onlara desteğimiz eski yönetimden bile fazla olacaktır. Ama başarısız olmalarını da hiç tavsiye etmiyoruz.



NOT:
Beykoz Kızılay Şubesinin Sevinç Yılmaz ve Yönetimi döneminin başarılı çalışmalarını aktarmaya devam edeceğiz. Fotoğraf üstü yazılarımızın okuyucularımız ile direkt bir alakası yoktur. Yazılar konuyu haksız ölçülerde kaşıyanlar ve onlara kananlara adrese teslimdir.

NOT:
1.GÜNCELEME;
30 MAYIS 2007 TARİHİNDE GİREN HABERİMİZ, GELİŞME ÜZERİNE 5 MAYIS 2009 TARİHİNDE YENİDEN GÜNCELLENMİŞTİR.



05-05-2009 5639 9 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

alide 05-05-2009

adelet

işte akp nin adalet anlağışı senden olmağanı görevden al yandaşını göreve getir

Metin Türün 06-05-2009

Teşekkürler Doğuş

Harika bir haber. İşte AKP kafası. Görevini yapanı al. Yandaş'ı koy. Ama son çırpınışlarıdır bu. Mazlum olarak iktidara geldiler. Zalim olarak gidiyorlar. Teşekkürler Sevinç Ana. Seni unutmayacak bu Beykoz. Bir teşekkür de bu haberi yapanlara. Vefa sadece bir semt adı değildir.

muammer özer 06-05-2009

iyi düşünelim

Vallahi resimleri inceleyınce aklıma birşey takıldı bu adamlar haklı galiba neden mi sen Beykoz Kızılayı için yani fakir fukara halkın ihtiyacı için topladığın parayı Genel Müdürüne yağcılık olsun diye altın işlemeli vazo hediye etmek için kullanırsan Genel müdürde senin bu yaptığından şunu çıkarmıştır bana bunu hediye eden kimbilir kızılayın gelirlerini nasıl çarçur eder diye düşünmüş olmasın yada bana buncacıkmı düştü demesin

armağan özer 06-05-2009

beykozumuzun nuru canım annemiz.

beykozun ve beykozlunun iyilik sever saygıdeğer, övgüye layık,kanatsız meleği benim ikinci annem,SEVİNÇ ANNE.senki birçok beykozlunun elinden tuttun,iyililiğini herkeze eşit dağıttın,bütün bütün imkanlarını yaşamının en değerli zamanlarını beykoz halkının uğrunda canı gönülden verdin benim babam fabrikada işçi iken durumumuz yokken beni ve kardeşimi bile sen sünnet ettirmiştin,ilk defa o zamangüzel apoletli kıyafetleri senin sayende giymiştik.bizler okurken burslarımızada sen yardım etmiştin,bak şimdi büyüdük şirketlerde yöneticilik yapıyoruz. anam babam kadar emeğin var üstümüzde.sen bütün beykozun annesisin bak geçen evinde ziyaret ettim seni hasta idin.canım anamız sakın üzülme ve moralini bozma biliyorumki birçok insana ne hayırlar yaptın senin hakkın ödenmez , beykozumuzun güzeller güzeli annnesi ANNELER GÜNÜN KUTLU OLSUN. BEYKOZLU GENÇ EVLATLARIN....

MÜSLİM 22-05-2009

CANIM ABLACIĞIM

Beykoz Kızılayda yapmış olduğunuzhizmeti kimse inkar edemez.Fakirin elinden tuttunuz.Koltuklar kimseye baki değildir.Üzülme sen neşeli ve güleryüzlü ablacığım.

fatma 28-05-2009

muammer ozen e cevap

muammer bey kardesım o vazonun nasıl kızılay a geldıgını bılıp bılmeden yorum yapmayın olurmu. sımdı ben bu ısın ıcınde olan bırısı olarak sızın merakınızı gidereyim. O vazo Kızılay'a Sn Bülbül ailesi tarafından hibe edilmiştir ve Genel Başkanımıza vermek için hediye edilmiştir yoksa Kızılayın bir kuruşu bile çarçur edilmemiş ve amacının dışında kullaılmamıştır. Umarım bu cevap merakınızı gidermiştir.

nuriye aydın keçe 31-05-2009

işlemeli vazo

vazo hakkında yorum yapan bey o vazo kızılayın parasıyla alınmadı oda kızılaya gönül veren bir beykozlunun hediyesidir böyle yorumlar yaparak sevinç teyzeyi nekadar üzdüğünüzü bilmiyorsunuz o kızılayın kuruşunu hesaplamış alnı açıktır görevi boyunca her ay 17 öğrenciyi okuttuğunu kzılay beykoz şubesi olarak üyeleriyle okuttuğunu biliyormusunuz daha bilmediğiniz okadar çok yardım varki

hülya 01-06-2009

yalış yapıldı

akp kendi adamlarını getirdi ancak ne yaptılar kızılay için ne faliyetleri var kendi menfaatlerine çalışmak için bütün kapılar kapalı sevinç hanım zamanımda herzaman acık olan magdurlara yardımcı olan kapılar şimdi kapalı...peki neden...eski yönetim geri dönmeli beykoz için bu gerekli...

sevim 15-06-2009

muammer beye cevap

sayın muammer bey sız sevinc hanımın bagıs ve yardım toplamak ıcın karda sogukta mınubus ve otobus bekleyıp parasını kendı cebınden karsıladıgınıda bılıyormuydunuz sımdıkı yonetımın ılk ıcraatı gıbı ılk ıs mobılyaları degısıp altlarına araba cekmek gıbı kendı rahatlarını dusunen ınsanlarla karıstırıyomusunuz ha bıraz daha dusunun ıstersenız

Toplam 9 yorum bulundu. 1-9 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 591
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1080
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 547
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 448
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 506
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 456
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 654
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 503
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1123
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 986
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 849