MUHTARLARIN ROZET FİYASKOSU

29-05-2007 5908 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Muhtarlar Derneği, üyesi bulunan 45 Beykoz Muhtarına, ücretlerini Muhtarların kendilerinin ödediği altın rozetleri, Sabancı Öğretmen Evinde yapılan törenle takıldı.


Öğretmen Evindeki törene İlçe Kaymakamı Cengiz Gökçe ile çeşitli kurumların temsilcileri katılırken, özellikle Beykoz ve Çavuşbaşı Belediye Başkanlarının olmayışı, muhtarlar derneği ile yakınlığı bilinen birçok kişinin katılmayışı dikkat çekti. Tüm Beykoz Muhtarlarını kapsayan bir uygulama olmasına karşılık gecede bulunmayan muhtarların olması ise adeta şaşkınlık yarattı.
Protokol konuşmalarının ardından geceye katılan Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe başta olmak üzere, tüm protokol mensupları altın rozetleri ve hediyeleri sahiplerine vermeye başladı. Protokol’ün az olması ve gecenin organizasyonunun sağlıklı hazırlanamayışı sebebiyle, bazı muhtarlar kendi rozetlerini kendileri takmak zorunda kaldı.




Okuyucularımızın haber başlığımızdan konu hakkında olumsuz düşündüğümüzü zannetmemeleri için Altın Rozet konusunun geçmişini bir iki cümle ile açmak istiyoruz. Muhtarlar Derneği ile yakın ilişki halindeki kurumların, şahısların ve gazetemizin okuyucularının bildiği gibi, Genel Yayın Koordinatörümüz Ozan Derviş, bir önceki Dernek Başkanı Cavit Gül döneminde Muhtarlar Derneğine Danışmanlık yapmaktaydı. Altın Rozet olayının ana fikri bu dönemde Ozan Derviş tarafından projelendirilip dernek yönetimine sunulmasıyla konu aşağıdaki aşamaya gelmiştir.




Beykoz Muhtarlar Derneğinin verdiği yetki ile konuyu uygulama noktasına taşıyan Derviş önce Çavuşbaşı Belediye Başkanı ile görüşmüş ve kendisinden 45’i Muhtar 9’u yönetici olmak kaydıyla 54 özel tasarımlı altın rozete sponsor bulması istenmiş ve yapılan görüşmeler sonrasında Çavuşbaşı Belediye Başkanı Ozan Derviş’i Rozetlerin hazırlanması için Anadolu yakası Kuyumcular Deneği Başkanı ile tanıştırmış olup, 54 tane altın rozetin hazırlanması konusunda Ozan Derviş’ten gelecek nihai karar beklenir olmuş.
Bu arada Beykoz Belediye Başkanına, Dernek adına 250 kişilik bir yemek vermesi konusunda talep iletilmiş, Beykoz Belediye Başkanı’da 250 kişilik yemeğin tüm giderlerini üstlenmiş. Bu yemekte 100 kişi protokol olarak düşünülmüş, geri kalan 150 bilet ücret karşılığı derneğe gelir elde etmek kaydı ile isimleri önceden belirlenmiş kişilere ulaştırılacaktı.




Konunun kopma noktası bu aşamadan sonra başlıyor, Ozan Derviş’in Rozet projesinde altınları, Muhtarların bağlı olduğu İç İşleri Bakanının takabilmesi için Sayın Bakan’dan önündeki uzun çalışma takviminden müsait olduğu bir güne, gece tarihi için randevu almak kalmıştı. Önümüzün seçim olması nedeniyle bu görevi üstlenen Yerel Yöneticimiz ile o zaman Siyasi Parti İlçe Başkanı olan siyasetçimizin isimlerini vermek istemiyoruz. Fakat yazımızın başında da belirttiğimiz gibi Muhtarlar Derneği ile bağlantısı olan herkes altın rozetler konusunda gelişmelerin bu şekilde olduğunu çok iyi bilmekte. Maalesef, bu yerel yönetici ile siyasi parti ilçe başkanının, konunun muhataplarını güvendirmelerine karşılık, bir çaba elde edememeleri konuyu son noktaya getirmiştir.




Derneğin Genel Kurulu sonrasında Başkan ve Yönetimin değişmesi ile gelinen nokta, Muhtarlar kendi paraları ile aldıkları rozetleri kendi kendilerine takmışlardır. Oysaki bu projeye sahip çıkılıp yürümesi sağlansaydı rozetlerin takıldığı akşam veya ertesi gün Beykoz Muhtarlarına özel tasarım Altın Rozetlererin takıldığını, ana haber bültenlerinde görüp Beykoz’un ve Muhtarlarının ayrıcalığının keyfini yaşayacaktık.




Şimdi ki dernek yönetimi, bu şekilde uygun görmüş böyle yapmışlar, onları tebrik etmekten başka çaremiz yok, yalnız gecede ağırladıkları konukları ile birlikte Genel Koordinatörümüz gibi Muhtarlar Derneğine önemli hizmetleri olmuş bazı kişileri unutmuş olmasalardı. Normal davet için gazetemiz arandığında Ozan Derviş için her hangi bir açıklama yapılmayınca, daveti sıradan normal bir davet olarak alıp, bir arkadaşımızı görevlendirip geceye gönderdik.






29-05-2007 5908 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 601
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1088
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 551
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 451
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 513
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 464
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 660
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 509
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1127
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 990
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 852