A.KAVAĞI YAZ MEVSİMİNE HAZIRLANIYOR

08-03-2007 7747 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, çalışma ekibiyle birlikte A.Kavağı Muhtarı ve esnafının sorunlarını Belediye Encümen Salonunda yaptıkları toplantıda dinlemesinin ardından, A,Kavak esnafı Belediye Başkanı ve ekibini davet ettikleri sabah kahvaltısında, eleştiri yağmuruna tuttular.

Encümen salonunda gerçekleşen toplantıda, yaz döneminin hazırlıkları kapsamında yapılabilecek çalışmalar gözden geçirilmişti.
Bu toplantıda aşağıdaki konu başlıkları ele alınıp çözüm yolları konusunda görüş alışverişi yapılmıştı.
- Çöp alım saatlerinin yeniden düzenlenmesi,
- Sokak köpekleri konusunda önlem,
- Çevre düzenlenmesi ve bu kapsamda telefon ve elektrik tellerinin olumsuz görüntü oluşturduğu,
- Gelen turistlere hitap ederken, onların yanlış anlayabileceği davranış biçimlerinden kaçınmak,
- Uygunsuz park sorununun ve giriş çıkışların düzenli olabilmesi için Zabıta desteği,
Sıralanan bu istekler karşısında Belediye Başkanı Muharrem Ergül, bizimde yapmak istediklerimiz bunlar, bize biraz yardımcı olun yaz sezonuna A.Kavağını birlikte hazırlayalım. Biz ilgili birimlerimiz ile ortaya konulan bu tabloya uyan çalışmalarımızı başlattık açıklaması yaptı.

İkinci toplantı yaklaşık bir ay sonra A.Kavak esnafının daveti ile 7 Mart Çarşamba günü A.Kavağı Çapari Restaurantta yapıldı. Geç davet aldığımız için 14 dakika geç katıldığımız kahvaltılı toplantıda, A. Kavağı Muhtarı ve birkaç esnaf dışında ilk toplantıdaki rağbet yoktu. Belediye Başkanı, kahvaltılı toplantıya çalışma arkadaşlarını ve Ak Parti İlçe Başkanını da alarak verdiği değeri açıkça ortaya koydu.

Birinci toplantıda konuşulanların hemen hemen aynılarının konuşulmasına ilave olarak, Belediye Başkanının önceden tanıştığı eski bir sporcu olan A.Kavaklının, Sayın Başkan siz daha önceki toplantıda ufak esnafı içeri çekeceğinizi ve onların oyuna ihtiyacınız olmadığını söylemişsiniz. Oysaki ben sizin adaylığınızda arkadaşım olduğunuz için onların hepsinin oylarını almıştım. Bu tür konuşmanıza katılmıyorum, Beykoz’un 1. Dönem Belediye Başkanı Ali Zengin’in A.Kavaklının gönlünde özel bir yeri vardır. Sizde A.Kavağının doğal gaz olayını çözün sizde öyle olun, sert açıklamasını yaparak açıklamasındaki küçük esnafın oyuna ihtiyacım yok sözünü söylediğini, A.Kavak Muhtarına teyit ettirmek istemesini, Muhtar kısmen teyit etti. Son olarak ise işletme sahiplerine de, eşit davranılması konusunu gündeme getirerek konuşmasını bitirdi. Bir toplantı havasından ziyade karşılıklı sohbet şeklinde geçen, kahvaltıda birinci toplantıda konuşulanlar doğrultusunda sohbet edildi.



Belediye Başkanı Muharrem Ergül, bu toplantı olmadı, saatinde gelmediniz ben ve arkadaşlarım saatinde geldik sizleri bekledik, öncelikle bu durumu protesto ediyorum diyerek sözlerine başladı. Ben değil hiçbir siyasetçi o şekilde konuşmaz, ben birinci toplantıda da A.Kavağının güzelleşmesi için düşüncelerimi anlatmıştım, bu konularda ortak görüşteyiz.
Benim sözüm açık ve her yerde söylüyorum, ben işlerimi OY KAYGISI GÜTMEDEN yapıyorum, böyle yapmazsam neticeye gidemem tabi ki yaptığım güzel işler ortaya çıktığında da oy istemesini bilirim. Çevre düzenlenmesi konusunda biraz beklemek zorundayız, doğalgaz çalışmaları sonrasında geniş kapsamlı bir düzenleme yapıp çevre düzenlemesini tek kalemde bitirmek istiyoruz. Kısaca biz A.Kavaklılar için buradayız ve sizlere en iyi hizmeti nasıl veririz diye tartışmak için buraya geldik. Buradaki sıkıntılar hep önceden oluşan sıkıntılar, bizim dönemimizde hiçbir yapılanma olmadığı gibi ortaklaşa tespit ettiğimiz sıkıntıların giderilmesi içinde elimizden geleni yapmaya çalıştık, belki yeni çalışmalarımız süresinde bazı arkadaşlarımıza cezalar kesmek zorunda kalacağız, ama hep birlikte göreceğiz ki bu çalışmalar A.Kavağını daha da güzelleştirecektir.

Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Dr.Ahmet Batu’da yaptığı konuşmada, Belediye Başkanının İstanbul’daki Belediye Başkanları içerisinde Kadir Topbaş’tan istediğini alanlar sıralamasında birinci olduğunu belirterek, esnafın oyuna ihtiyacım yok sözü ile ben işimi oy kaygısı düşünmeden yaparım sözcükleri aynı değil, bu konuda Sayın Başkanın görüşüne katılıyorum. Yalnız Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediyesi arasındaki güzel paslaşmanın bu tür mevzuatlarda da olanaklar ölçüsünde yapılmasından yanayım. Yine Başkanın Doğalgaz çalışmasından sonra çevre düzenlemesi yapacağım sözü de çok önemlidir, bizler bu şekilde düşünmeyen yöneticiler yüzünden sıkıntı çekiyoruz, masraf bir kere yapılır ve adam gibi olur sözleriyle toplantıya katkı koydu.






08-03-2007 7747 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 575
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 636
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1114
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839