MESUDİYELİLERE BÜYÜK HAKSIZLIK

14-02-2007 5050 2 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Belediye Başkanlığı, Şubat-Mart-Nisan aylarını kapsayan, Kültür-Sanat ve Sosyal Etkinlik Programı kitapçığını, 14 Şubat 2007 Çarşamba günü Beykozlular ile buluşturduğunda, Beykozlu Ordu Mesudiyelere büyük haksızlık yapıldığı gerçeği ortaya çıktı.

Kitapçığın dağıtıldığı tarih olan 14 Şubat 2007 Çarşamba günü Saat 19:00da, Şehirden Yansımalar Programı adı altında Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Ali Bilir’in “Tarih Kültür ve Sosyal Yapısı İle Beykoz” isimli konuşmasının Ordu Mesudiyeliler Derneğinde yapılacağı belirtilmiş.

Yaptığımız araştırmada Başkan Yardımcısının mazereti sebebiyle, dernek başkanı ile de mutabık kalınarak, programı iptal ettiğini öğrendik. Araştırmamızın devamında ortaya çıkan çelişkileri okuyucularımıza aktarıyoruz.

Etkinlik kitapçığında, Doğu Karadenizliler, Gümüşhaneliler, Tokatlılar, Trakyalılar ve Sinoplular Dernekleri, Beykozlu Dernekler olarak dikkate alınırken. Gerçek adı İstanbul Mesudiyeliler Derneği olan ve Merkezi Mecidiyeköy’de bulunan bir derneğin, hangi kriterlere göre dikkate alındığı merak konusu oldu.

Oysaki Beykoz da bulunan, Beykozlu Ordu-Mesudiyeliler Derneği, Beykoz Belediyesi ile çok iyi ilişkiler içerisinde olmasına karşın ve Belediye Başkanı Danışmanı İsa Sucuoğlu’nun yürüttüğü program kapsamında ilçemizdeki dernekler ziyaret edilirken, Belediye Başkanı Beykozlu Ordu-Mesudiyeliler Derneğini de ekibiyle ziyaret edip oldukça iyi duygular ile ayrılmıştı. Bu toplantıda, Belediye Başkanını dernek yönetiminin 16. Mesudiye İlçe Kurultayına daveti ile Muharrem Ergül, Beykozlu Ordu-Mesudiyeliler Derneği Yönetimi ile birlikte Mesudiye ye giderek, ilçe kurultayına katılmıştır. Muharrem Ergül Beykoz’a döndükten sonra, çok kısa bir zamanda yeniden Beykozlu Ordu-Mesudiyeliler Derneğine teşekkür ziyareti gerçekleştirerek, Mesudiye de gördüğü ilgi ve alakadan duyduğu memnuniyeti, dernek lokalindeki katılımcılar ile paylaşmıştır.

Bütün bunlar olurken Beykoz Belediyesinin Sosyal Etkinliklerini Programlayan birimi, yanı başında Belediye ile oldukça iyi ilişkileri olan bir derneği göz ardı etmesi Mesudiyelilerde şaşkınlık yarattı.
Etkinlik kitapçığında adres verilmemesi, etkinliği Beykoz Belediyesinin yapıyor olması, doğal olarak ta, Beykoz’da yaşayan Beykozlu Ordu-Mesudiyelilerde, bu etkinliğin derneklerinin Kavacık-Beykoz lokalinde yapılacağı ihtimalini doğurmakta.

Konu ile uzaktan yakından ilgisi olmayan Beykozlu Ordu-Mesudiyeliler Derneğini zorda bırakmıştır. Kitapçık hazırlanırken görüşmeler sağlıklı yapılsaydı, Belediyenin bu etkinlik ile muhatap olduğu derneğin, İstanbul Mesudiyeliler Derneği olduğu gerçeği ortaya çıkmış olurdu. Görüştüğümüz bazı Ordu-Mesudiyeliler, mademki Belediye Başkan Yardımcısının mazereti var, o zaman kitapçıkta 14 Şubatta değil de, bir gün sonra dağıtılmış olsaydı, ilçede yaşayan ve oldukça nüfusu fazla olan biz Ordu-Mesudiyelilerde üzülmemiş olurduk diyerek, serzenişlerini dile getirdiler.




14-02-2007 5050 2 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Kenan Aslan 15-02-2007

Mesudiyelilere Haksızlık

Haberi okuyan bir Mesudiyeli olarak çok üzüldüm, tarafların daha hassas davranlamalarının gerektiğine inanıyorum, konunun bu duruma gelmesine yöresi adına hizmet vermek konusunda eksik davranan sivil toplum kuruluşlarının sebep olduğunu düşünüyorum. Birde Sayın Belediye Başkan Yardımcısının, yıllardan beridir tatlı bir rekabet içerisinde olan iki toplumun bir ferdi olarak, böylesine güç bir göreve soyunmasını önce çok büyük bir özveri ve cesaret olarak algıladım, fakat mazeret dolayısı ile iptal edilmesi, konunun bütün olumlu taraflarını etkilediğini düşünüyorum. En kısa zamanda bu eksikliğin kurumlar arası yapılacak yeni bir etkinlik ile giderileceğini düşünerek iyi çalışmalar dilerim. Saygılarımla

KERİMAN BİRCAN 19-02-2007

MESUDİYELİLERE HAKSIZLIK

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ALİ BİLİR İLÇEDE HASSAS GEÇMİŞİ OLAN İKİ YÖRE HALKI ARASINDA DAHA DİKKATLİ DAVRANIP, GELECEK İÇİN KAYNAŞTIRMACI OLMALIDIR. BELKİ ZOR AMA EN AZINDAN ORDU-MESUDİYELİLERE BEYKOZ'U ANLATACAK BAŞKA BİRİSİNİ BULABİLİRDİ,BUNUN İÇİNDE EN UYGUN KİŞİ AV.YÜKSEL BAKİ OLDUĞU DİKKATE ALINMALIYDI.

Toplam 2 yorum bulundu. 1-2 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 561
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1065
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 526
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 437
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 490
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 431
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 624
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 489
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1107
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 971
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 834