EĞİTİMCİLERE ZABITA ZORBALIĞI

02-12-2006 6716 6 yorum. Yorum Ekle

P.Bahçe İlköğretim Okulunda, kantin ile ana bina girişindeki açık kalan bölümde öğrencilerin ıslanmaması için yapılan küçük sundurmayı yıkmaya gelen BÜŞÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA ekipleri, Okul Müdürü Bekir Sağır ve birçok eğitimciyi darp ederek, okul çocuklarının çığlıkları arasında yıkım gerçekleştirdi.


2 Aralık 2006 günü saat: 10 sıralarında okula gelen zabıta ekibi, okul müdürüne haber vemek isteyen Güvenlik Görevlisi Mustafa Yıldız’a zor kullanarak okula girdikten sonra. "Çocuklar kurs görüyor onların yanında yıkmayın, yarın biz kendimiz yıkarız." uyarılarına kulak asmayarak Büyükşehir zabıta ekibi zor kullanarak yıkımı gerçekleştirdiler.

Zabıta ekiplerini ikna etmeye çalışan okul müdürü Bekir Sağır, Anadolu Lisesi Müdürü Göktan Meto, Öğretmen Adem Çevik Ve Nevin Onk ile Güvenlik Görevlisi Mustafa Yıldız zabıtalar tarafında darp edildi.

Duyarlı okurumuzun, ekiplerin okula gelişini bildirmesi üzerine yıkım olayının her anını izledik ve haberimizin birinci bölümünü gerçekleştirdik.

1. yıkım teşebbüsünde çıkan olaylar sonrasında geri çekilen zabıta gücü sayısını artırarak polis koruması ile gelmesine ve yıkımı gerçekleştirmesine tepki gösteren halkı, polis zor sakinleştirdi. Yıkım sonrasında içerisinde zabıtalar ile birlikte polis korumasıyla dışarı çıkan araç taşlandı.Taşlama olayı sonrasında polis müdahale edip bir kaç kişiyi gözaltına aldı.
Aynı akşam bir çok kanalın ana haber bülteninde konu yanlış bilgilerle aktarıldı. Zabıtala Beykoz Belediyesinin çalışanı gibi sundurmanın yıkımıda da kantinin yıkımı gibihaberlere taşındı. Neredeyse, öğretmenlerin verdiği mücadeleyi eleştirdiler.

Konuyla ilgili yasal süreç başlatıldı. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri başta olmak üzere öğretmenler,siyasetçiler, muhtarlar veliler,duyarlı vatandaşlar, öğrencilerve sivil toplum kuruluşları, arbedede zarar gören öğretmenleri ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileklerini ilettile.






M Ü D Ü R L E R İ N İ S Y A N I







Ç O C U K L A R I N D Ü N Y A S I







Not:
P.Bahçe İlköğretim Okulunda başlayan olayları gazetemize telefon ile haber veren bölgemizin değerli esnafı "BAHTİYAR GİYİM" in personeline ve Beykoz Anadolu Lisesi Müdürü Göktan Meto'nun görüntüsü olan iki fotoğraf karesini gazetemize ulaştıran servis işletmecisi HASAN BALCAN'a teşekkür ederiz.
Doğuş Haber






02-12-2006 6716 6 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

İLHAN GÜR 02-12-2006

KINAMA

Eşeğe gücü yetmeyen semerini dövermiş. Orayı yıkmaya gelenler veya onları oraya gönderenler ACABA acarkentin önünden geçebiliyor mu ?

maviasi 02-12-2006

paşabahçeli..

Kime bu güç gösterisi?Paşabahçe Halkına mı?Yoksa 7,14 yaşında ki çocuklarımıza mı?
Evet ıslanmalısınız çocuklar.Hem berekettir yağmur... kaçılmaz...
Ne olmuş??
Bir okul öğrencileri ıslanmasın diye üstlerini örtmüş çocukların.
Neymiş??
Kaçakmış...
Sormadan edemiyor insan acaba Paşabahçe İlköğretim değilde hacı bilmem ne koleji olsaydı orası.Yada Paşabahçe Emekçisinin değilde Konaklarda,istanlarda oturan bir işadamının çocukları olsaydı onlar yinede yaşanır mıydı bunlar?
Mesala çocuklarımızın öğretmeni,yarınlarımızı emanet ettiğimiz bir eğitmen değilde hani şu günlerdir gazetelere çıkan kaçak oldukları,sit alanını talan ettikleri söylenen kent içinde kendine kent diyen o yerin kapısında ki güvenlik olsaydı yinede gelirmiydi bu yumruklar..
Kime bu mesaj??Kime bu yumruklar??Kime bu güç gösterisi??
Biliyorum ben..
Hepimize..dünümüze,yarınımıza

ERKAN İZCİ 03-12-2006

HERŞEY EYİTİM İÇİN

BEN bir eyitmen çocuğu olarak bu okulumuza yapılan davranışı dolayı kınıyorum bazı ensesi kalın olanlar dünyayı kırıp geçerken gözelim yerlere evleri kondururken
Bazı fabrikalar 4metre genişlikle 400 metre uzunluğunda yer kapaçam diye kamunun yerini gaps ederken ve hiç ilriyi düşünmeden ileride getireçeği zararları düşünmeden bu kamu yerlerinin üstlerini kapatıp ve buralara işyerleri yaparken getirdikleri zararları umursamıyan bu ensesi kalın kişilere bir şeyler yapılmazken göz yumarken sen gel okulun tahtadan yapılan barakayı yık bu haberi medyadan gördüm ve oo bizleri eyiten bizleri bizlere ilk okumayı yazmayı okutan o eyitmenlerin dayak yiyişini gördüm ve ço üzüldüm ve resmen ağladım benim babam bir öğretmendi şimdi aramızda yok şayet yaşasaydı bu görüntüyü görseydi
Bu kutsal mesleği seçtiğine pişman olurdu ve şuanda sanki öğretmenlerimize yapılan bu çirkin davranışlar bana yapıldı ben öğretmen cocuğu olarak abesliyorum
Birde diyorumki iyki okul oraya betondan bir baraka yapmadılar şayet yapsaydılar öğretmenlerimizin başına daha neler gelirdi ilgili merçileri buradan kınıyorum
Gidinde açar kenti yıkın gidinde akbaba köyünde derelerin üstünü kapatıp fabrika yapan işyerlerini selde akbaba köyünün bu kadar sele bırakan ve biyosel ilaç fabrikasını yıkın dereleri açın geldinizde cocuklarımızın yağmurdan korunma amaçıyla yapılan korumalığımı yıkıyorsunuz ata sözlerimiz her zaman yerindedir
Önemli olan büyük lokmayı yemektir okulumuz ve okularımız lokma deyil ançak sizin güçünüz bunlara yeter hadi hodru meydan gelinde bu bahsettiğim yerleri yıkında göreyim
İşte o zamanı iş yapıyorsunuz diyeyim sizlere

ÖZYURTMERVE 03-12-2006

KINAMA !!!!

MİLLETİ KURTARANLAR;YALNIZ VE ANCAK ÖĞRETMENLERDİR.ÖĞRETMENDEN YOKSUN BİR MİLLET,HENÜZ MİLLET OLMA KABİLİYETİNİ KAZANAMAMISTIR.
ÖĞRETMEN;ÖĞRENCİLERİNİN ÜZERİNE TİTREYENDİR.GÖMLEĞİMİZİ DÜĞMESİ AÇILINCA ELLERİYLE KAPATAN,ALNIMIZ TERLEYİNCE MENDİLİYLE KURLAYAN,AYAĞIMIZ TAŞA DOKUNSA BİZDEN ÖNCE ÜZÜLENDİR.
GÖLEĞİMİZİ İLİKLEYEN ÖĞRETMENİMİN YAKASINI BAĞRINI PARÇALAYAN ELLERİ KINIYORUM!!!!

Rıza Eyilik 03-12-2006

Kınama

öğretmenlerimize büyükşehir zabıtalarının yaptığı çirkin saldırıyı nefretle kınıyorum.
yıkımın birinci aşamasını beykoz polisine bilgi vermeden gerçekleştirmeye kalkan ve bu davranışı ile suç işlemiş gözüken zabıta, birinci aşamadaki başarısızlığını güç artırarak aynı gün bir kaç saat sonra yeniden okula gelerek,beykoz polisinin koruması altında yıkımı gerçekleştirmesi oldukça çelişkili.Kaldıki beykoz emniyet yetkilileri, bize müracat etmeniz gerekiyordu, yapmadınız, gördüğünüz gibi sıkıntı doğdu,bu yıkımı bir başka gün ve önceden mutabık kalınarak yapın diye geçiştirebilirdi diye düşünüyorum. İşte o zaman okul müdürü zaten kendisi yıktırmış olurdu. Malesef ama malesef olmadı, zabıtalar ikinci kez beykoz polisinin korumasında okula geldi yıkımı gerçekleştirdi, olaya çok hiddetlenen halka tepkilerini kontrolü tutsunlar diyede polis tarafından göz dağı verilmesi ihmal edilmemiştir. Aldıkları emirle birilerini almak zorunda olan polis ne gariptirki, paşabahçe okul müdürünün oğlu ile yine paşabahçede çok iyi tanınan ve öğretmene destek amaçla orada bulunan genci emniyete götürmüştür.
Hiç bir öğretmenimeze asla yakıştırılamayacak bu çirkin davranış biçimini bir kez daha şiddetle kınıyorum.

yohh2005 04-12-2006

yazıklar olsun hepinize

insanların gücünü kimlere karşı kullandığını bu olaylada gördük yazıklar olsun gücünüz yetiyorsa ACARİSTANBUL'A girinde orada yıkım yap buldun kamu kuruluşunu yıkmaya yeltenirsiniz tabi bu olayın bu duruma gelmesine gerek varmıydı acaba diye soruyorum kararı milli eğitim müdürüne ibraz etseydiniz biliyoruzki okul müdürü verilen emir üzerine müdür bey kendi elleriyle yıkardı.
yazıklar olsun gücü garibana yetenlere

Toplam 6 yorum bulundu. 1-6 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 500
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 474
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 477
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 403
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 431
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 391
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 477
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 456
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1070
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 925
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 786