Amaç Vatandaşı Bilgilendirmekse Yöntem Çok “UYGULAYAN YOK”

14-07-2013 4909 Yorum yok. Yorum Ekle

Kontrollü ve kontrolsüz sahillerde denize atlanılacak veya atlanmayacak yerlerin tabelalar ile belirlenmesi konusunda ki çalışmalarının sonuçsuz kalması ilçemizin başarılı siyasetçisi CHP İstanbul İl Genel Meclisi Üyesi İlyas Yılmaz’ı, konu hakkında

Kontrollü ve kontrolsüz sahillerde denize atlanılacak veya atlanmayacak yerlerin tabelalar ile belirlenmesi konusunda ki çalışmalarının sonuçsuz kalması ilçemizin başarılı siyasetçisi CHP İstanbul İl Genel Meclisi Üyesi İlyas Yılmaz’ı, konu hakkında bilgilendirmek ve soru önergesi talebiyle CHP İstanbul 1. bölge Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’e taşımış.

Avrupa da su alanlarına konulan uyarı levhaları ile balıklama atlama sonucu oluşan omurilik zedelenmelerinin yüzde 70 oranında azaldığı bilinmense rağmen, ülkemizde birçok plaj ve sahillerde tabela bulunmamakta. Oysaki derinliği belli olmayan sulara balıklama atlamanın sakat kalmanın ötesinde ölümle sonuçlanma riski bile büyüktür.

Yaz mevsimi nedeniyle insanların serinlemek için, denize gittiğinde, halk arasında suya balıklama atlayış olarak bilinen atlayışın, gerekli bilgilendirme levhaları olmadığı zaman yaşanılan talihsizliklerin en fazla örneği de maalesef ülkemizde mevcut.Yaz aylarında boyun kemiği ve omurilik zedelenmelerinden korunmak için hayatımıza daha bilinçli sahip çıkmalıyız. Derinliği ve taban yapısı tam bilinmeyen sulara dalarak girmekten kaçınmalıyız. Ve bu konuda yerel ve merkezi yönetimleri uyarıp en azından tabela konulmasına yardımcı olmalıyız.

 BİR BAŞKA SIKINTI GÖSTERE GÖSTERE GELDİ, BiLGİLENDİRME HALA KAPALI KAPILAR ARDINDA  

Geçtiğimiz günlerde babasının sağlık sorunu nedeniyle Adana’da bulunan İl Genel Meclis Üyesi İlyas Yılmaz’a Bozhane Köylüsünden gelen feryadı, tesadüfen telefon görüşmemizde öğrenmemizle gittiğimiz köyde, halkın mağduriyetini “Vatandaş Bilgilendirilmeli” haber başlığı ile internet ve basını gazetemizden haber yapmıştık.

Geldiğimiz noktada ise haberimizin ve 3. boğaz köprüsü kuzey Marmara oto yol çalışmasından etkilenen Beykoz Köylüsünün ne kadar haklı olduğu ulusal basında çıkan ve bakanlığın yalanlamaya çalıştığı “3. köprü projesinin” yanlış uygulandığı haberlerinden ortaya çıkmakta. Ne diyelim, köprü ayaklarının bile iyi projelendirilemediğinin konuşulduğu ortamda, yol projesi birkaç kez değiştirilen Beykoz Orman Köylüsü ne yapsın.

Doğuş Haber gazetesi tüm Belediye ve İl Genel Meclisi Üyelerimizin bilgilendirmelerine açık olduğu bilinmesine rağmen, bu haklarını kullanmayanlara kullanmaları temennisi ile haber konumuzda olduğu gibi en çok kullanan İlyas Yılmaz’a teşekkür ederiz.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

 Kadir Gökmen ÖĞÜT

İstanbul Milletvekili

Türkiye’de her yıl ortalama 500 boyun kırığı vakasına rastlanmakta, bu vakaların büyük bir çoğunluğu da ya ölümle ya da felçle sonuçlanmaktadır. Nitekim konunun uzmanları da deniz göl ve havuzlara balıklama atlamanın boyun omurlarında kırılma ve ağır felçlere neden olabildiği konusunda hem fikirdir.  Araştırmalara göre çoğunluğu 15-25 yaş arası gençler derinliklerini bilmedikleri sulara atlamayı önemli bir güç gösterisi olarak görmektedir ve %30’u kısmi veya tam felç olmaktadır. Sığ suları gösteren uyarı levhalarının konulması, bu kazaların önlenmesindeki en önemli adımlardan biridir. Amerika ve Avustralya'da deniz kıyılarına yerleştirilen uyarı levhaları sayesinde sığ suya balıklama atlama vakalarında %70 oranında azalma görülmüştür. Ülkemizde ise İstanbul hariç denize kıyısı bulunan 28 ilimizde tek bir uyarı tabelası yoktur. Bu sebepledir ki, özellikle yaz aylarında suya atlama sonucu yaşanan boyun travmaları, felç ve ölüm vakaları artmaktadır. Konu oldukça önemli olduğu gibi, eğitici faaliyetleri de arttırmak gerekirken, halihazırda özel bir televizyon kanalında “ben buradan atlarım” adında yarışma düzenlemiştir.

Bu doğrultuda;

1) Çocuk ve gençlerin görsel medyadan ne düzeyde etkilendiğine ilişkin yapılan araştırmalar sık sık açıklanmaktadır. Bu sebeple söz konusu yarışma programında yukarıda bahsi geçen konularla ilgili uyarı yapılması gerekmez mi? Yarışmacıların dahi sık sık yaralandığı programın başlangıcı ve bitiminde ayrıca program esnasında en azından altyazı olarak uyarı yapılması için gereğini yapmayı düşünüyor musunuz?

2) Bugün insan sağlığı ile ilgili kamu spotlarının televizyonlarda yayınlandığını görmekteyken, bu konuyla ilgili bir kamu spotu hazırlamayı düşünmekte misiniz?

3) Denize kıyısı bulunan illerde ve illerin sıklıkla suya atlanan mevkililerine uyarı levhaları yerleştirmeyi düşünüyor musunuz?

Çok Önemli Açıklama

Aşağıda vereceğimiz “VATANDAŞ BİLGLENDİRİLMELİ” ve ”GEÇ KALMIŞLIĞA RAMAK KALA KÖYLERİMİZDEKİ SIKINTI” başlıklı haber ligine baktığınızda, Beykoz Muhtarlar Derneğinin ve Beykozlu Muhtarların kendi haklarını koruma adına, 3. Köprü konusunda sorumluluğu olanlardan, daha iyi çalıştıklarını göreceksiniz.  

/post/view?id=3236

/post/view?id=3534




14-07-2013 4909 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 589
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1078
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 544
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 446
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 504
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 453
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 651
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 500
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1121
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 984
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 847