BELEDİYE BAŞKANI’NIN BİR GÜNÜ

25-09-2006 5429 3 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Türkiye’de eşine rastlanmayan bir uygulamayla, Genel Yayın Koordinatörümüz Ozan Derviş ile gün içerisindeki mesaisinin “11 Saatini” paylaştı.

Belediye Başkanından gelen teklif üzerine, Genel Yayın Koordinatörümüz Ozan Derviş 19 Eylül 2006 salı günü, Başkanın günlük programının saat 09:00 dan 20:00’ye kadar olan bölümünde, hiç ayrılmadan yanında oldu.
11 Saatlik “Başkanın Bir Günü” adını verdiğimiz ve Türkiye’de bir ilk olarak düşündüğümüz, Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’ü şeffaflık adına ortaya koyduğu davranış sebebiyle kutluyoruz.

Sabah saat 09:00’da Belediye önünde yapılan Gaziler Günü Kutlamasıyla başlayan ve akşam saat 20:00’de Belediye Gençlik Meclisinin yemeğine kadar süren birlikteliğimizi, başlıklar ile sizlere aktarıp, güne ait fotoğraflar ile de haberimizi beslemek istiyoruz.



X- Öncelikle Özel Kalem, sekreter ya ve odacılar ile inanılmaz bir uyum içerisinde gördüğümüz Başkan bu yakın çalışma arkadaşlarına, dost ölçeğinde babacan davranmakta, örneğin odacısından yan odadaki ceketinin cebinden her hangi bir eşyasını isteyebilecek kadar.

X- Bir gün önceden üzerinde biriken, notları, kartvizitleri özenle gözden geçirip düzenli bir şekilde arşivlenmesini sağlıyor.

X- Başkanın, bu arada ben böyle çok dikkat gerektirmeyen küçük işlerle uğraşırken siz sormak istediklerinizi sorabilirsiniz teklifine, Genel Koordinatörümüz, bu günün programını siz belirlediniz onun dışına çıkmamız yanlış olur, önümüzdeki günlerde tarihini ve saatini sizin belirleyeceğiniz bir gün sorularımıza cevap alabilecek zaman ayırırsanız daha mutlu oluruz teklifi geldi.

X- Başkan Yardımcıları ile ilişkilerinin ölçeğini hep aynı tuttuğunu ve buna azami hassasiyet gösterdiğini, gün içerisinde gerek telefonla gerekse yüz yüze yaptığı görüşmelerden anladık.

X- Mesleğinde uzman olan bir Yardımcısının, yeni çıkan teknik içeriği olan yasayı incelemesi için kendisine getirdiğinde, önce siz inceleyin sonra ben incelerim diyecek kadar, ekibine güvenen bir yaklaşım içerisinde gördük.

X- Belediyedeki makamında yaşanan inanılmaz trafiğin aynısını makam aracında da yaşayan Başkanın enerjisine ulaşmak oldukça güç.
X- Sevinci ve hüznü hiç ayırım yapmadan ün üst düzeyde yaşayabilecek kadar duygusal.

X- Akıl erdirilemeyen hızdaki çalışma temposunun arasında, hiç umulmadık bir anda aile bireylerini arayıp hal hatır sorabiliyor.

X- Her hangi bir sebepten dolayı karşısına aldığı, her türlü basın kurumlarını veya mensuplarını, önce Kültürel birikimi ve donanımı ile kendisine hayran bırakıp, bakış açılarındaki olumlu değişimi aldıktan sonra, Beykoz’u işlemeye başlıyor ve Beykoz’u geniş kitlelere tanıtmaktaki hedefine ulaşıyor.
X- Ofis dışında olduğu zamanlara denk gelen yemek ihtiyaçlarında yanında misafiri yoksa, yemeğini koruması ve şoförü ile birlikte yiyebiliyor.

Belediye Başkanının çok önemli gördüğümüz bu özelliklerine harfiyen bağlı kalarak geçirdiğimiz 11 saatlik birliktelikten fotoğraflar dışında kısa kısa bahsedersek eğer;

X- Hemen hemen araziye her gün çıkması sebebiyle, çalışan elemanlar günün hiç belli olmayan saatinde Belediye Başkanına rastlayabileceklerini iyi bilmenin ayrı ciddiyetini yaşamaktalar. Hele hele bu arazi gezmeleri değişik araçlarla oluyorsa, gösterilen dikkat sanırız daha katmerli olmakta.

X- Y.Mahallede, Büyükşehir Belediyesinden aldığı, ana yoldaki çöken mazgal kapaklarını yeniden yerleştirme işini, Kadıköy Belediyesinden kiraladığı araç ile yapan müteahhit işçilerini, üzerinde Kadıköy Belediyesi yazısı olan araç ile gördüğünde, Başkanın duyduğu üzüntü tarifsizdi. Ben bu görüntüyü vatandaşa asla izah edemem diyen Başkanın, bu yanlış davranışın hemen düzeltilmesi için verdiği talimat sonrasında yaşanan telefon trafiği sorunu çözdü. Müteahhitlerin İlçeye başka belediyelerden kiralayarak getirdikleri araçların, yazılarını kapatmadan girmemeleri ile ilgili emir çok net ve sert olarak ilgili yerlere ulaştırıldı.
X- Başkanın bir başka çok üzüldüğü olay ise, mazeretine inandığı önemli bir şahsiyet için kullandığı opsiyon’ un ölçü dışı kullanıldığını öğrendiğinde, muhatabını karşısına alıp, yaptıklarının çok yanlış olduğunu yüzlerine söyledi.

X- Arazi turumuzda Y.Mahalle ve Kanlıca’da yapılan çeşitli çalışmaları, Başkan Yardımcısı Metin Torun ve Danışman Ali Zengin’de yanımızdayken inceledik. Arazi gezimizi ilerleyen günlerde programlı olarak yeniden yapıp çalışmaların tamamını aktaracağız.

X- Başka İlçelerden ve İllerden Muharrem Ergül’ün Popüler kişiliği sayesinde halledilebileceğine inandıkları işleri için taleplerde bulunanlar da olmakta. Başkan bu tür taleplerin mantıklı olanlarına da, olanakları ölçüsünde yardım etmekte, bu anlamda Belediye Başkanını arayan veya makamına gelenlerin kartvizit kimlikleri o kadar kalabalık ki şaşırdık kaldık. Zira bürokrat mı ararsınız, siyasetçimi ararsınız gerisini siz düşünün.
X- FB Televizyonunda yapacağı program öncesinde, stüdyoda oluşan yayın öncesi sohbette, Başkanın kulağına çok basit gibi görülen, ama uyulduğunda güzellik olacağına inandığımız tespitimizi söylediğimizde, Başkanın bizim tespitimizin çok ilerisinde olduğumu ve stüdyoya girdiğinden itibaren attığı her adımın ve davranışın profesyonelliğin de ötesinde olduğunu gördük.

X- Belediye Başkanının bildiğimiz bir özelliğini bizimle birlikteyken uygulamasına şahit olduk, toplumumuza önderlik yapan kişilerin acı ve tatlı günlerinde yanlarında olma uygulamasını, aynı gün vefat eden, Göksu Mahallesi Muhtarı İrfan Çakır’ın evini cenaze öncesi ziyaret ederken, sonrasında da cenaze törenine katıldı.

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi, Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’e böylesine Şeffaf bir uygulamayı, gazetemizde Türkiye’de bir ilk olacak şekilde gerçekleştirdiği için bir kez daha teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.



25-09-2006 5429 3 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

arzu koçak 30-09-2006

anlam veremedim

baştan söyleyeyim sitenize bin bir güçlükle yorum yazabildim bilesiniz.
anlayamadığım birşey var,gazeteniz uzun zamandır belediye başkanı ile özel görüşme yapamadığını, hatta teklifin belediyeden geldiği halde bile yapamadığınızdan bahsediyorsunuz.
o zaman neden belediye başkanının teklifi ile 11 saatinizi birlikte geçirdiniz, çok garip buldum.
selamler

Doğuş Haber 01-10-2006

Açıklama

Sayın Arzu Koçak
Öncelikle güçte olsa yorum yazabildiğiniz için, sonrasında sitemizi sıkı takip ettiğinizi yansıttığınız için teşekkür ederiz.
Sayın Belediye Başkanının teklifini ayrı bir proje olduğu için,red etme lüksü içerisine giremezdik, mutlaka dikkat etmiştirsiniz haberimiz içerisinde, Sayın Başkanı'ın toleranslı davranıp söyleyeceğiniz birşeyler varsa söyleyebilirsiniz teklifini nazikçe geri çevirip, esas talebimiz olan sorularımıza cevap alabileceğimiz şekilde görüşme talebimizi yeniledik.
Güç elde edilen değerlerin hatırası çok daha kalıcı olur. Tekrar teşekkürler
Doğuş Haber

yaşar öztürk 04-10-2006

en büyük başkan bizim başkan

başkanımıza yürekten başarılarının devamını diliyorum bu kadar yorulmaz bilmez kişiliğiyle beykozumuza hizmet etmek için çok daha yukarlarda çok daha yüksek görevlere gelmeniz dileğimle saygılar sunuyorum

Toplam 3 yorum bulundu. 1-3 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 575
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 636
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1114
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839