ÖRNEK BİR GENEL KURUL İZLEDİK

20-05-2009 4824 4 yorum. Yorum Ekle

Gazetemizin değerli köşe yazarı Süheyl Çobanoğlu’nun Başkanlığını yaptığı Rumeli Balkan Federasyonu 2. Olağan Genel Kurulunu izlemek, yazarımıza destek olmak ve Beykoz’da ikamet eden Trakya kökenli okuyucularımızı bilgilendirmek düşüncesi ile Genel Yayın Koordinatörümüz Ozan Derviş, Yazarlarımızdan Talat Karasakaloğlu ve Ekrem Tuncer’den oluşan bir ekip ile Rumeli Federasyonu Genel Kuruluna katıldık.

Topkapı Barselo Eresin Oteli Konferans Salonunda gerçekleşen Genel Kurul’da, tam anlamıyla Sivil Toplum Kurumlarının örnek alıp, yaşayacakları genel kurullarında uygulamaları gereken güzellikler sergilendi.

Federasyon Başkanı olan Yazarımız Süheyl Çobanoğlu ve çalışma arkadaşları çok iyi organize olunmuş bir salonda, Türkiye’nin seçkin protokol konuklarını ve federasyon üyesi dernek yöneticilerini konuk ettiler.


Haber Ajanslarının, Rumeli TV ve Basın Kuruluşlarının büyük ilgi gösterdikleri Genel Kurula, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Bilhun Tamaylıgil, CHP Tekirdağ Milletvekili Deniz Tütüncü, AKP İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklı, MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altınay ve İstanbul Üniversitesi Dekanı Yunus Söylet görebildiğimiz protokol konukları oldu.

Ramazan Günay ve Rüstem Avcı’nın konukları şarkı ve türküleriyle Rumeli’de dolaştırmasından sonra, Rumeli Balkan Federasyonu eski Başkanı Özcan Pehlivanoğlu Başkanlığında Divan Kurulunun oluşmasıyla Genel Kurula geçildi.

Divan Başkanı Pehlivanoğlu, genel kurulun başlaması ile protokol konuşmaları için söz vermeye başladı. Federasyon Başkanı Süheyl Çobanoğlu açılış konuşması olarak geldiği kürsüden konuklarına hitaben federasyonlarının 2006 yılından günümüze kadar gelen çalışma yapısını karşılaştıkları zorlukları ve hedeflerini ortaya koyan konuşmasını net ifadeler ile gerçekleştirdi.

Daha sonra, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, CHP Genel Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Bilhun Tamaylıgil, MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altınay ve son olarak ta İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, genel kurul konuklarına konuşmalarıyla hitap ederek, Rumeli Balkan Federasyonun başarılı çalışmalarını yakından takip ettiklerini, kendilerine düşen görevi her zaman yerine getireceklerini ifade ettiler.

Beykoz’da zaman zaman önemli etkinliklere imza atan Sacit Kaya Başkanlığındaki Beykoz Trakyalılar Derneğinden hiçbir temsilcinin katılmayışı Federasyon Üyesi bulunan derneklerin dikkatinden kaçmadığı gibi bize de oldukça ilginç geldi.

Protokol konuşmalarının bitiminde gündemin seçim ile ilgili diğer maddelerinin de sırayla işlev görmesinden sonra, Süheyl Çobanoğlu Başkanlığındakii tek liste Genel Kurula katılanların oylarıyla yeni dönem için göreve geldi.

Yoğun katılımın gerçekleşti genel kurulda Başkan Süheyl Çobanoğlu ve çalışma arkadaşları tüm konuklarıyla yakından ilgilenip, oturma düzenlerini sağlamaktan, ayrılanları kapı çıkışına kadar yolcu etmeye kadar itina ilgilendi.


Değerli yazılarıyla okuyucularımıza ve gazetemizin kimliğine çok büyük katkıları olan Köşe Yazarımız Süheyl Çobanoğlu’na 2. kez üstlendiği yeni görevinde başarılar diliyoruz.












20-05-2009 4824 4 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Aybüke 21-05-2009

İnanamıyorum

Ramazan amca seni köyde internette gördüm inanamadım,hemde bakanımızla birlikte ne kadar sevinçliyim bilemezzin. Ramazan amca yakında rumeli şarkılarından oluşan albüm çıkaracakmışsın. Fakat duyduuma göre çok az sayıda yakın çevrene hatıra amaçlı ücretsiz daıtacakmışsın niye öyle yapıyorsun herkes parasıyla alsın. Parasız vereceksende bir tane Osman dayıma vermeni rica ediyorum o bana gönderir. Başarılarının devamını dileyerek ellirinden öperim.

Şaban Aga 21-05-2009

Beykoz dernek başkanı yokmu

Bu konuda herşeyi yapmışsınız tebriklerFakat bazı dernekleriniz çok güçlü olmasına rağmen bazıları çok zayıf.Mesela Beykoz derneğinin ismini gördük ama kendilerini göremedik.Başkan Sacit oraya 3-4 delegesini getiremiyorsa bu işler nasıl yürüyecek.Atatürk'ün hemşehrisi olmakla övünmek için Ataya örnek evlatlar olmak gerekir.Biz Beykozlu hemşehrileri olarak dernek başkanı Sacit'i fotoğraflarda göremedik.Buraya başka birisi başkan olsa daha farklı olurdu.Federasyon Başkanı Beykozlu olmasına rağmen Beykoz dernek başkanının 0lmaması çok ayıp değilmi sacit başkan.

Doğuş Haber 22-05-2009

Açıklama

Sayın Kamil Oğuz
Yorumunuz Rumeli Balkan Federasyonu dışında bir başka sivil toplum kuruluşuna hitaben ispatı belgelendiğinde yayınlanabilecek ithamlar içerdiği için yayınlanmamıştır bilgilerinize sunulur.

Ceyda ÖZIŞIK 22-05-2009

SACİT KAYA BEYDEN BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUM

Trakyalı birisi olarak çok şaşırdım. Yorum yazmak içinde bekledim. Beykoz trakyalılar derneği bu kongrede bulunmamış. Gazete haberi yapmış. Hala daha bir açıklama yapılmamış. Tam bir rezalet. Derhal bir açıklama yapın niye katılınmadığı noktasında ya da istifalarınızı verin.

Toplam 4 yorum bulundu. 1-4 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 467
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 418
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 412
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785