SPOR KAMUOYUNA DUYURU

24-05-2006 3690 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Spor Kulübü Yönetim Kurulu 23 Mayıs 2006 tarihinde yaptığı toplantıda aşağıda belirtilen hususların kamuoyuna duyurulmasını kararlaştırmıştır.

19.05.2006 tarihinde Beykoz Kaymakamı Sayın Cengiz Gökçe ve Beykoz Belediye Başkanı Sayın Muharrem Ergül’ün daveti ile Beykoz Belediyesi 1 nolu salonda gerçekleştirilen ve gelecekte 1908 A.Ş ile Beykoz Spor Kulübü Derneği’nin birleşmesi yönündeki fikirlerin ortaya çıkarılmasının amaçlandığı Spor Gönüllüleri buluşması gerçekleştirilmiştir.

Beykoz halkı ve onun gözbebeği 100 yıllık kulübün adeta dışlanarak yapılan toplantıya kulübümüzden iki kişi davet edilmiş, kulübümüz toplantıda sadece Kulüp Başkanımız tarafından temsil edilmiştir.

Bütün Beykozluları ilgilendiren bu kadar önemli bir buluşmanın katılımcılarının hangi kriter ve değer ölçüleri ile kimler tarafından belirlendiği sorusunun cevabını aramadan Sayın Kaymakamımız ve Sayın Belediye Başkanımıza olan saygımızdan Kulüp Başkanımızın toplantıya katılması kararlaştırılmıştır.

Ancak günler öncesinden Beykoz’daki bazı kişilerin sportif aktivitelere dahil olabilmek amacıyla grup kurmaya çalıştığı ve kendilerine meşruiyet kazandıracağını düşündükleri bir toplantı düzenleyecekleri duyumlarının ortalıkta dolaştığı bir dönemde böyle bir toplantının gerçekleştirilmiş olmasının toplantının geleceği ve olası sonuçları üzerinde kuşkular yaratacağı çok açıktır.

Yönetim kurulumuz tesisleşme, güçlenme, yönetime katılma, şeffaflık, sponsor bulma, maddi katkı sağlama gibi olumlu sonuçlar doğuracağı düşüncesiyle 1908 A.Ş ve Beykoz Spor Kulübü Derneği’nin birleşmesi fikrine destek vermekte ve her kimden gelirse gelsin bu yöndeki çabalara destek olma kararındadır.


Ancak yıllar boyunca yetki ve sorumluluklarını kötüye kullanan, yakaladıkları pek çok fırsatı beceriksizce harcayan, tavır ve davranışları ile spor camiasının dışında kalanların 10 Kasım 2001 tarihinde dönemin Belediye Başkanının arkasına sığınarak Dernek ile 1908 A.Ş’nin ayrılığını yarattıklarını unutmuş olabilirler ama yaşananlar toplumun belleğindeki tazeliğini hala korumaktadır.

Demokratik bir yarışın sonucunu hazmedemeyenlerin büyük bir hırsla saldırdıkları ve
yıktıkları tesislerimizi unutmadık. Şimdi aynı çatı altında olmak istedikleri kulübümüzü mahkum ettirebilmek için mahkeme kapılarını aşındıranlara en güzel cevap yargının tokatı olmuştur. Kulübümüzü şikayet etmedikleri makam kalmamış. Kulübümüzün defter ve hesapları günlerce didik didik edilmiştir. Bütün bu hasmane tutumlar yaşanmışken ve hala aynı tavırları fırsat buldukça uygulamaya çalışırlarken 1908 A.Ş ve Derneğin birleşmesi güçlenmesi yetki ve sorumlulukların paylaşılması, yönetimlere katkı sunulması gibi gayet masumane ve ulvi taleplerle ortaya çıkmalarını hayra yormak mümkün mü ? Eğer öyle olsaydı toplantıya sundukları 9 sayfalık bültende başarılarıyla tarih yazan ve 1.ligde mücadele eden Basketbol takımımızdan bir cümle ile bahsetmeleri, başarıyı kıskanmak yerine ortak olmaları gerekmez miydi ?


Yönetim Kurulumuz her şeye rağmen insanların değişebileceği, yaşadıklarından ders alacakları ve pişmanlık duyup yeni başlangıçlar yapabilecekleri inancı, birleşme, bütünleşme, aynı çatı altında olma isteklerine katkı sağlayabileceği düşüncesi ile Beykoz’daki tüm spor gönüllülerini kulübümüze üye olmaya, üye olanlarında seçme ve seçilme hakkını elde edebilmesi için aidatlarını yatırmaya davet etmektedir.

19 Mayıs 2006 tarihinde yapılan toplantıdan da anlaşıldığı kadarı ile 1908 A.Ş. ile Beykoz Spor Kulübü Derneğinin birleşmesi yönünde tam bir toplumsal uzlaşma sağlanmıştır. Dernek yönetim kurulu birleşme bütünleşme için yapılan çağrılışa evet diyerek bu yönde çalışmalara derhal başlanmasını kabul etmekle beraber, bütün taraftarın ve Beykoz kamuoyunun birleşme, bütünleşme yönündeki mutabakatının olumlu sonuçlanabilmesi için güçlü bir iradenin işin önünde yer almasını bir zorunluluk olarak görmektedir. Bu güçlü irade her iki kuruluşun Onursal Başkanı Beykoz Belediye Başkanımız Sayın Muharrem Ergül’dür. Sayın Ergül’e bu konuda tarihi bir sorumluluk düşmektedir ve sorumluluğunun gereğini yapmaya davet ediyoruz.



Eğer birleşme yönündeki niyetler ciddi ise derhal çalışmalara başlanmalıdır. Kaybedilecek zamanımız yoktur. Çünkü yaşam devam etmektedir. Gerek 1908 A.Ş. ve gerekse derneğin önünde yapmak zorunda oldukları işler vardır. Mali kaynak bulunup, yeni takım oluşturma ve tesislerdeki eksikleri giderme yönündeki çalışmalar zamanında bitirilmek durumundadır.

Yönetim Kurulumuz bütün samimiyeti ve açık yürekliliği ile birleşme çabalarına destek vereceğini deklere ederken, ilk aşamada büyük bir sorun teşkil etmeyeceğine inandığımız mali vecibelerinin ve borçların tasfiyesinin halledilmesi gereğini kamuoyunun bilgisine sunmayı bir görev olarak addetmektedir.

1908 A.Ş. ile Beykoz Spor Kulübü Derneğinin birleşmesi düşünüldüğü kadar zor değildir. Çünkü derneğimizin tüzüğü hazırlanırken böyle bir birleşmenin olabileceği öngörülerek, 8. maddede şirketleştirilmiş spor dalı şirketin çekilmesi halinde aslına rücu eder. Yani ana gövde olan Beykoz Spor Kulübü Derneğine döner hükmü yer almaktadır.

Yönetim Kurulumuz birleşme konusundaki ciddiyetinin bir göstergesi olarak acilen toplanarak, gerekli kararları almıştır. Birleşme ile ilgili çalışmaları ve görüşmeleri yürütmek üzere Yönetim Kurulu Üyesi ve Basketbol Şube Sorumlusu Sayın Coşkun Tosun’u yetkili kılmıştır.
Beykoz kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Not: Beykoz spor kulübü derneğinden gönderilen mail orjinal olarak yayınlanmıştır.



24-05-2006 3690 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 476
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 492
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787