Sevgili Eğitim Dostumuz,

22-02-2023 1044 Yorum yok. Yorum Ekle


Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen deprem felaketinin yol açtığı durum karşısında büyük üzüntü duyuyoruz. Yaşanan felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun!

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı olarak, biz de deprem felaketinin etkilediği bölgede yaraların sarılması için elimizden gelen tüm gayreti göstermekteyiz. Şanlıurfa ve Adana’daki iki sabit etkinlik noktamıza ek olarak Diyarbakır, Antakya (Hatay), Payas (Hatay), Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Tatvan’daki mobil öğrenim birimlerimiz (Ateşböceklerimiz) olmak üzere, toplamda dokuz birimimizle bölgedeki depremzedelere ilk andan itibaren konaklama, barınma, temel gıda, ısınma ve hijyen destekleri sağlamaktayız. Bölgedeki çocuklarımızın ve ailelerinin bu süreci en az hasarla atlatmaları için adı geçen etkinlik noktalarımızda, yukardaki desteklerimize ilave olarak çeşitli psiko-sosyal etkinlikler düzenlemekteyiz. 17 araçlık filomuzdan diğer illerde bulunan araçlarımızın da en kısa sürede Osmaniye, Adıyaman ve Kilis’e doğru yola çıkmaları için girişimlerimizi başlatmış bulunuyoruz. 

Yaşanan deprem felaketinin akut döneminin ardından, eğitime yönelik faaliyetlerimiz başlayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı ile İş Birliği Protokolümüz doğrultusunda deprem bölgesindeki etkinlik noktalarımız ile okullarda çocuklar, ebeveynler, öğretmenler ve gönüllülerimiz için aşağıda tanımlanan kapsamda travma sonrası psiko-sosyal destek faaliyetlerimize süratle hazırlanıyoruz:

    · Bölgedeki çocukların oyun temelli psiko-sosyal destek almalarına yönelik etkinliklerin gerçekleştirilmesi,

    · Travma sonrası çocuklarda oluşabilecek psikolojik ve psikiyatrik sorunlara yönelik akademik desteklerin sağlanması,

    · Çocuklarımızın hayatında büyük önemi olan ebeveyn ve öğretmenlere yönelik psiko-sosyal eğitim içerikli grup oturumları,

    · Gönüllülere yönelik psiko-sosyal eğitim ve öz bakım oturumları.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı olarak, Adapazarı (1999) depreminin ardından mobil birimler oluşturduk; süreç içerisinde bunları geliştirerek, bugün adı Ateşböceği olan mobil eğitim TIR’larına dönüştürdük ve Türkiye genelindeki eğitim ekosistemi içerisinde önemli bir değer haline getirdik.

Ayrıca Bingöl (2003), Van (2011), Elazığ (2020) ve İzmir (2020) depremlerinden sonra sabit etkinlik noktalarımız ve hızla organize ederek ilgili şehirlere yolladığımız Ateşböceklerimizle konaklama, barınma, temel gıda, ısınma ve hijyen gibi destekler verdik. Çocuklarımız için de travma sonrası uyum sürecine katkı sunacak psiko-sosyal etkinlikler ve akademik çalışmalar yaptık.

Özetle; Kahramanmaraş depreminden etkilenen bölgede mevcut deneyimimiz ve altyapımız ile ilk aşamada temel ve acil ihtiyaçların karşılanması, sonrasında eğitimin devamlılığı için çalışmaktayız. Bu süreçte afet bölgesinde yapacağımız faaliyetlerimizi sürdürmeye ve depremin çocuklarımızın üzerinde açtığı yaraların sarılması için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımızı sosyal medya kanallarımızdan takip edebilir, destek vermek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlgi ve desteğinizden dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

İletişim: kaynak@tegv.org - 0216 290 7000

Ozan Derviş

BEYKOZ KAYMAKAMLIĞINDA NÖBET DEĞİŞİMİ

25-08-2023 Yorum yok. 720
Neyir Erkan Şişman

Felaket

25-08-2023 Yorum yok. 608
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

MELET’TE YÜZMEDEN, OKYANUSTA YÜZÜLMEZ!

25-08-2023 Yorum yok. 596
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

PONTiK “ HER GÜN BİR AVUC İYİ GELİR”

25-08-2023 Yorum yok. 579
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

İktidarın Yanlış Politikaları

25-08-2023 Yorum yok. 614
Yaprak Akın

KONUT SAVAŞLARI

25-08-2023 Yorum yok. 469
Tuncay Ünde

SON PİŞMANLIK

25-08-2023 Yorum yok. 616
Erdal Uzuner

TARIM VE İSTİHDAM

25-08-2023 Yorum yok. 498
Cüneyt Pulant

Türk Kadınının Gücü

25-08-2023 Yorum yok. 841
Hacı Arıcı

NEDEN EŞREF’İ MAHLUK?

25-08-2023 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

BİR VE BERABER KUTLU BAYRAMLAR

23-06-2023 Yorum yok. 937
Makbule İnaç

Sevgili Eğitim Dostumuz,

22-02-2023 Yorum yok. 1045