Mümkün mü, Mümkün

25-10-2022 2904 Yorum yok. Yorum Ekle


Kavgasız ve savaşsız bir dünya mümkün mü! İnsanların bir birlerini kıskanmadıkları, yargılamadıkları, yüze gülüp arkasından dedikodu yapmadıkları, hoş görülü ve saygılı davrandıkları, bilgi ve becerileriyle, birbirlerine destek olabildikleri bir dünya mümkün mü!

 

Dedikodu dediğimiz aslında tespitlerimizi ve bilgilerimizi paylaştığımız bir sohbet zamanı, adını bilgi paylaşımı olarak değiştiriyoruz. Bu bilgi paylaşımlarına, zannetmeler ve yargılamalar dâhil edilirse, ipin ucu kontrol edilemeyen yönlere gidebiliyor. Sonrasında insanlar birbirlerinin yüzüne bakarken utanır hale gelebiliyor maalesef.

 

Her konu da hepimizin bir fikri var. Daha çok farkındayız hayatın ya da farkındaymışız gibi yapıyoruz. Her yeni güne umutla ve şükürle uyanıyoruz. Umut; bize gayret veriyor. Gayret ettikçe var oluyoruz. Daha az şikayet, daha çok gayret ve sabır açıyor yolumuzu, biraz da sakinlik. İstediğin kadar koştur, zamana yetişmek pek mümkün değil. Ne kadar üzülsen de, üzülerek hiçbir şeyi çözemiyorsun kendini hasta etmekten başka. Her şey olacağına varıyor, sen istediğin programı yapsan da.

 

İnsanları kandırabileceğini düşünenler ya da kendini çok akıllı, karşısındakini aptal yerine koyanlar, öncelikle kendilerini kandırdıklarını, bir gün anlayacaklar. Dürüst olabilmek bu hayatta, bir Erdem’dir. İnsana huzur verir, başınızı yastığa huzurla koyarsınız. Vicdanınız rahattır. Kuş gibi hafif olursunuz. Artık hayatla kavga zamanı değil bu zaman. Ve hayat paylaşınca anlam kazanır her haliyle. Acıyı, tatlıyı, aşını, bilgini, deneyimini, sevincini, üzüntünü paylaşma zamanı.  Zannetmelere, yanlış anlamalara, ahkâm kesmelere, küsmelere, kırgınlıklara zaman yok bu kısa hayatta. Sahip olduğumuz, Ailemize, Dostlarımıza, Arkadaşlarımıza, Sağlığımıza Şükürler Olsun.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun Türkiye.

 

Asım Özdemir

Huzur Toplantısı

07-11-2025 Yorum yok. 417
Ozan Derviş

Yerel Basın ve Kurumsal Muhatapları

30-10-2025 Yorum yok. 744
Neyir Erkan Şişman

Beykoz’u Neler Bekliyor?

30-10-2025 Yorum yok. 920
Erdal Uzuner

EKONOMİMİZ NE DURUMDA

30-10-2025 Yorum yok. 632
Cüneyt Pulant

Biz Hepimiz Beykozluyuz

30-10-2025 Yorum yok. 755
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

Yarın Cumhuriyet’i İlan Edeceğiz

30-10-2025 Yorum yok. 623
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

DOĞA ve İNSAN…

30-10-2025 Yorum yok. 666
Hacı Arıcı

ÖLÜMDEN ÖNCE HAYATI YAŞAMAK

30-10-2025 Yorum yok. 926
Yaprak Akın

Ekonomi, Rayiç, Vergi, Satış Zinciri !!!...

03-09-2025 Yorum yok. 2803
Asiye Çakır

İNSAN İNSANA…

30-05-2025 Yorum yok. 4518
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 5241