ÖLÜYORUZ, ÖLMEZSEK SÜRÜNDÜRÜLÜYORUZ

27-01-2021 1675 Yorum yok. Yorum Ekle

Çocuk yaşta olanımız, gencimiz, yaşlımız, sarışınımız, esmerimiz, kumralımız, yürümeye yeni başlayanımız, öğrencimiz, ev hanımımız, çalışanımız, akademisyenimiz,

Güneylimiz, kuzeylimiz, doğulumuz, batılımız hatta ülkemizde yaşayan yabancı uyruklumuz, babamız, ağabeyimiz, kardeşimiz, erkek arkadaşımız, nişanlımız, kocamız, artık bağımızın kalmadığı eski kocamız tarafından

ÖLDÜRÜLÜYORUZ!!!

Pandemi sürecinin yaşattığı korku dolu günler, çocuklarımızın gözünün önünde olması, medyada her cinayet sonrası gösterilen tepkiler hiçbir şey mani olmuyor ÖLDÜRÜLÜYORUZ!!!

Peki, suçumuz ne? Bir kaç sene öncesi kullanıldığı hala geçerli olduğu üzere kullandığımız turuncu kimlikler mi? Nedir bu mavi kimlik sahiplerinin kendilerini bu kadar üstün ve cezalandırıcı görevi yüklemesi?

Her Kadın Cinayeti sonrası tepkilerimizi klavye başında bildiriyor, lanetler yağdırıyoruz. Bir tık daha girişimci davranıp adliye süreçlerinde, cenaze törenlerinde sesimizi duyurmak istiyoruz. Ne mi oluyor? Üzerinden 3 gün geçmeden başka bir kara haber tekrar önümüze düşüyor ki bu sıklık artık sıradanlaşıp trafik kazası haberi gibi okunup, seyredilip geçiliyor.

En çok merak ettiğim konu bu cani zihniyetler nasıl bir aileye mensup? Evet, suç bireyseldir ama bilinen bir gerçek var ki aile yaşantılarımız, anne rahmine düşüşümüzle başlayan yaşam öykümüz tuğla misali üst üste eklenerek bizi biz eder. Bu nedenle caninin ağzından çıkan kıskandım, seviyordum, kabul etmedi, maddi zorluklarım vardı, aldattı gibi savunmaları yerine, derine en derine yaşam öykülerine bakmayı daha çözüm odaklı değerlendiriyorum. Çözüm odaklı derken bir hatalı anlaşmaya sebep vermemek için açıklamak isterim. Modern çağın ışığında hepimiz ebeveynlik rollerimizi en iyi şekilde yerine getirme yarışındayız adeta. Gebelik sürecinden itibaren klasik müzikle başlıyor, hamile yoga programlarına katılım sağlıyoruz. Yaşamının ilk yılları itibariyle tanıştıracağımız bakıcıları, anaokulları için derin araştırmalar yapıyor örneğin yabancı dil olmazsa olmaz diyoruz. Okul çağı öncesi telaşla okuma yazma öğretiyor, ilkokul öncesi okuma yazmayı artık olması gereken bir şey kabul ediyoruz. Sanki bu arada asıl vermemiz gerekenleri atlıyoruz. Çocuklarımızın yanında ebeveynler arası ilişkilerimiz, biz ebeveynlerin çevre ile kurduğu ilişkiler, üçüncü kişiler hakkında yaptığımız yorumlar, araç kullanırken sergilediğimiz davranışlar, işimize karşı tutumuz… Çok erken dönemde, yabancıl dil eğitiminden önce başlanması gereken asıl konular. Cinsiyet farklılığına ilişkin söylem ve tavırlarımıza önem vermek, özellikle erkek anneleri olarak daha çocukluk yaşlarından cinsiyet farklılıklarına ilişkin bilinçaltlarına kodlar oluşturacak tohumları serpmekten kaçınmak,  onların yaşamların en önemli katkı olacağı gibi ÖLÜYORUZ, ÖLMEZSEK SÜRÜNDÜRÜLÜYORUZ için aşı olacaktır.

Ozan Derviş

SEÇİMDEN SONRADA YAŞAM DEVAM EDECEK

25-05-2023 Yorum yok. 455
Neyir Erkan Şişman

Mayıs Kimin?

25-05-2023 Yorum yok. 441
Erdal Uzuner

MAYIS’IN GETİRDİKLERİ

25-05-2023 Yorum yok. 452
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

ANNEM

25-05-2023 Yorum yok. 388
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

ÖZEL BİREYLERE ‘’ÖZEL’’

25-05-2023 Yorum yok. 427
Yaprak Akın

Güvenilir ve Doğru İnsan!

25-05-2023 Yorum yok. 361
Cüneyt Pulant

Daha İyisini Yapmak için

25-05-2023 Yorum yok. 673
Hacı Arıcı

SEVELİM SEVİLELİM

25-05-2023 Yorum yok. 382
Tuncay Ünde

Seçime Doğru…

10-05-2023 Yorum yok. 789
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Sistemin Getirdiği Son

17-04-2023 Yorum yok. 561
Makbule İnaç

Sevgili Eğitim Dostumuz,

22-02-2023 Yorum yok. 920
Asiye Çakır

FIRSATÇILARI DEŞİFRE EDİN…

22-02-2023 Yorum yok. 1514

NE YAPARSAN YAP AŞK İLE YAP

25-10-2022 Yorum yok. 2372