Bolu’da İletişim Fakültesi Heyecanı

22-10-2015 3733 Yorum yok. Yorum Ekle

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (A.İ.B.Ü) İletişim Fakültesi açıldı. Ülkede yaşanan kanlı terör olayları nedeniyle ertelenen açılış programı, Üniversitenin Gölköy merkez kampüsünde gerçekleşti.

Açılış programına Rektör ve aynı zamanda İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selami Özsoy, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Danışman Hocası ve aynı zamanda Gazete 216 Genel Yayın Yönetmeni Meslektaşımız Yard. Doç. Dr. İbrahim Sena Arvas, Yard. Doç. Dr. Alparslan Yasa, Yard. Doç Dr. Kemal Avcı, akademisyenler ve İletişim Fakültesinin öğrencileri katıldı.

 

Açılış konuşmasını Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selami Özsoy yaparken konuşmasının başında Ülkede yaşanan menfur saldırılarda Şehit düşen Askerlere ve Vatandaşlara Allahtan Rahmet, geride kalanlara başsağlığı diledi ve konuşmasına başladı.

 

Doç. Dr. Selami Özsoy, bugünün tarihi bir gün olduğunu diğer öğretim üyeleri gibi kendisinin de heyecanlı olduğunu ve 2008 yılında Üniversite Senatosuna İletişim Fakültesinin açılması konusundaki önerisini sunduğundan bu yana süren bir bekleyişin sonuna gelindiğini belirterek günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmasına devam etti.

 

Özsoy’un konuşmasının ardından İzzet Baysal’ın yeğeni İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi.

 

Ahmet Baysal bu Fakültenin Üniversiteye kazandırılmasından duyduğu memnuniyetini dile getirirken gazeteci adaylarıyla meslektaş olduklarını, kendisinin de yazarlığa meraklı olduğunu belirterek kısaca 1992’den günümüze Üniversitenin kuruluşunu özetledi. Ahmet Baysal Abant İzzet Baysal Üniversitesinin bir Devlet Üniversitesi olduğunu ve bu Devlet Üniversitesini diğer Devlet Üniversitelerinden farklı kılan tek noktasının İzzet Baysal’ın sıcaklığının olduğunu belirtti. Öğrencilere kendilerinin bir Devlet Üniversitesine ve Aile yuvasına geldiklerini bilmelerini, bugünden itibaren hepsinin ailenin birer ferdi olduğunu duygulu anlarda belirtti ve İzzet Baysal Vakfının işleyişinden bahsetti.

 

Vakıf Başkanı Ahmet Baysal’ın ardından Üniversite Rektörü ve aynı zamanda İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hayri Coşkun konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi.

 

Dekan Prof. Dr. Hayri Coşkun salondaki misafirleri selamladıktan ve son aylarda gerçekleşen olayların herkesi üzdüğünü ve geçmişten günümüze tüm Şehitlerimizi ve Vatandaşlarımızı Rahmetle anarak Ailelerine sabırlar diledi. Prof. Dr. Hayri Coşkun, Abant İzzet Baysal Üniversitesine yeni kayıtlanmış olan öğrencilere çok isabetli bir bölüm seçtiklerini belirterek Dekan ve Rektör olarak duyduğu sevinci öğrencilerle paylaştı. Üniversite geneli hakkında birkaç bilginin ardından Hayri Coşkun geçtiğimiz günlerde ulusal basına da yansıyan Üniversitenin Gerede Kampüsü öğrencilerinden Dilay Gül’ün ölümüyle ilgili konuştu ve öğrencilere nasihatte bulundu.

 

Rektör Coşkun, Dilay Gül’ün ölümünden duyduğu acıyı dile getirirken, ailelerin çocuklarını kendilerine emanet ettiklerini ve oluşa bilecek en ufak bir olumsuzluğun aileleri olduğu gibi kendilerini de derinden etkilediklerini belirtti ve konuşmasına devam etti.

Konuşmasının sonunda Dekan Prof. Dr. Hayri Coşkun 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında İletişim Fakültesinin eğitim öğretim hayatına başlaması dolayısıyla bu mutluluğu kendileriyle paylaştığı için İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’a ve Mütevelli Heyeti Üyelerine, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan’a, Öğrencilerine kendisini dinledikleri ve açılışa katıldıkları için teşekkür etti.

Prof. Dr. Hayri Coşkun'un konuşmasının ardından Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan kısa bir selamlama konuşması yaptı ve adından Geçmişte Bolu Basını adlı sergiyi gezmek üzere katılımcılar sergiye davet edildi.

Serginin ve kokteylin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekildi ve etkinlik son buldu.

Haber: Derviş Erkan




22-10-2015 3733 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 601
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1088
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 551
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 451
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 513
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 464
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 660
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 509
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1127
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 990
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 852