ERBAKAN HOCA DUALARLA ANILDI

01-03-2015 3271 Yorum yok. Yorum Ekle

Saadet Partisi'nin Yenimahalle temsilciliği, partinin Kurucu Genel Başkanları'ndan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan için bir anma programı düzenledi.

Toplantıya, SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın Özel Kalem Müdürü İbrahim Titiz konuşmacı olarak katılırken, SP Beykoz İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz, SP Mahalle Temsilcisi Ferhat Taşdemir, SP İlçe Yönetimi, çeşitli STK temsilcileri, Yenimahalleli Beykozlular katıldı.

 

Hatip Furkan Sayın'ın Kur'an-ı Kerîm ayetlerini okumasıyla başlayan program, Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösterisiyle devam etti. Merhum Erbakan'ın TBMM konuşmalarından ve Kurucusu olduğu Refah Partisi, Fazilet Partisi, Saadet Partisi gibi partilerinde Genel Başkanlık yaptığı sırada gerçekleştirdiği miting seslenişlerinden derlenen video gösterisi, ilgiyle takip edildi. Sinevizyon gösteriminin ardından kürsüye ilk olarak 'ev sahibi' konumundaki SP Yenimahalle Temsilcisi Ferhat Taşdemir geldi.

 

Sözlerine "Erbakan nedir?" sorusunu dile getirerek başlayan Ferhat Taşdemir; 

"Erbakan, maneviyattır. Erbakan, faizsiz ekonomik sistemdir. Erbakan, memur maaşlarına %50-%100 zam vermek demektir. Emekliye yüzde 150 zam vermektir. Erbakan nedir? Erbakan, Malazgirt'te inanışının şahlanışını yaşamaktır. Kosova'da Niğbolu'da bir kılıç olup parlamaktır. Ulubatlı Hasan olup, İstanbul'u fethetmektir. Sultan Fatih olup, atını denize sürmektir. Kanuni Sultan Süleyman olup, Avrupa'nın içlerine girmektir. Sakarya'da Kıbrıs'ta düşman mevzilerinin arasından geçmektir. Erbakan nedir? Erbakan millettir..." diyerek konuşmasını bitirdi.

 

Yenimahalle Temsilcisi Ferhat Taşdemir'in ardından kürsüye gelen SP Beykoz İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz, Cennet mekân Erbakan Hocamızın ifadesiyle, 'Milli Görüş'ün tek temsilcisi Saadet Partisi'dir!' sözünü herhalde anlamış olacaklar ki, Erbakan Hocamızın adını kullanarak prim yapmaya çalışanlara prim vermediğini bu akşam sevinerek gördük. İnşallah, önümüzdeki günlerde bütün seçmenler Milli Görüş'le diğer partilerin, diğer zihniyetlerin arasındaki farkı net olarak anlarlar ve Saadet Partisi'ni Meclis'e sokarlar. Biz de yeryüzünde hakkın ve adaletin tesis edilmesi için disiplinli ve teşkilatlı olarak gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ederiz." Dedi.

 

Şeref Kaçmaz'ın arkasından ise bu kez söz, gecenin Onur Konuğu İbrahim Titiz'e verildi. Oldukça duygusal bir konuşma yapan İbrahim Titiz, Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile birlikte geçen 35 yılı değerlendirdi. Konuşmalar öncesi sinevizyona aktarılan görüntüleri hatırlatan İbrahim Titiz, merhum Erbakan'ın ülkeye katkısını ve ülke için önemini dile getirdi. İbrahim Titiz, şunları söyledi:

‘İbrahim Titiz, Eşref Edip Fergan Bey’in Erbakan tasvirini seslendirdi’

"Eşref Edip Fergan Bey, Hocamızı anlatıyor, onu okumak istiyorum sizlere... Eşref Edip Bey, Bediüzzaman, Mehmet Âkif Ersoy, Elmalılı Hamdi, Necip Fazıl Kısakürek’le birlikte ve beraber arkadaştırlar. 1882'de Serez'de doğmuş, 1971'de de İstanbul'da vefat etmiş. Müsaadenizle okumak isterim yazdığını: ‘Güzel bir siması var. Başı dimdik tutuyor. Kibirli değil, vakur. Asık suratlı değil, güleryüzlü... İnandığı, bağlandığı ve bütün emirlerini yerine getirdiği İslâmiyet'in temizliği yüzünde billurlaşmış, yavaş sesle ve çok düzgün bir Türkç ile konuşuyor... Kızmıyor... İcabında en saçma şeyi bile sonuna kadar dinliyor. Konuşunca çok ikna edici... Dediklerinin doğruluğuna en aksi insanı, en ters fikirliyi bile inandırıyor. Çünkü söylediklerine önce kendisi inanıyor. Bilgi ve ilim sahibi, Halk çocuğu... Halkını çok iyi tanıyor’... Diyerek sözlerini tamamladı.

Gecenin sonumda Milli görüş yemini hep bir ağızdan söylenirken misafirlere helva dağıtıldı.

Haber Kaynağı

Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı




01-03-2015 3271 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 495
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 471
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 473
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 402
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 429
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 390
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 468
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785