Beykoz Rizeliler Derneğinde Olağanüstü Kongre

19-02-2015 3840 Yorum yok. Yorum Ekle

​Beykoz Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Olağanüstü gündemle gerçekleşen toplantısında Haydar Çelik yeniden Başkanlığa seçilirken yönetim kurulu üyelerinde önemli değişiklikler oldu.

 

Yeniden şekillenen yönetim kurulu ve denetleme kurulu üyeliklerine iş ve siyaset dünyasından önemli isimler getirilirken Nisan ayında Çavuşbaşı Kasrı’nda görkemli bir dernek gecesi yapılacağına dair karar alındı.

Yaklaşık 50 kişiyle gerçekleştirilen olağanüstü genel kuru saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Divan Kurulu Başkanlığı’na Mustafa Babuz seçilirken Hüseyin Baltacı ve Ercan Kosif de Divan Kurulu’nda yer alan diğer isimler oldu. Yönetim ve Denetim Kurulu Raporlarının okunup oylanmasının ardından kısa bir değerlendirme yapan Dernek Başkanı Haydar Çelik, “Rizeliler olarak hamdolsun kendi yöre insanlarımız için yardım kampanyaları düzenlememizi gerektirecek imkânsızlıklarla karşılaşmıyoruz. Bu durum bizim kültür ve turizm alanlarında daha aktif olabilmemize olanak sağlayacaktır. İnşallah önümüzdeki süreçte bu alanda daha verimli hizmetler üretmeye gayret edeceğiz. Diğer yandan eğitim alanında da çalışmalarımız olacak” şeklinde konuştu.

 

Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Dost Beykoz Yazı İşleri Müdürü Sinan Kavrak da, "Burada hemşerilerimizle bir arada olmak, paylaşımda bulunmak ve faaliyetler gerçekleştirerek, Beykozlulara sosyo-kültürel anlamda destek vermek için toplanıyoruz. Derneğimizin 'kahvehane ortamına' dönüşmesine izin ve fırsat vermemeliyiz. Butik dernekçilik yaparak spesifik çalışmalara imza atmalıyız" dedi.

 

‘Beykozlu Rizeliler, ilçe kültürüne zenginlik katacak…’

Karadeniz'in en güzel kentlerinden birisi olan Rize, Beykoz'da yaşayan Rizelilerce kültür ve gelenekleriyle birlikte yaşatılmaya devam ediyor. Olağanüstü toplantıda bir araya gelen Beykozlu Rizeliler, ailecek bir araya gelebilecekleri ve ilçedeki vatandaşlara da sosyal-kültürel anlamda destek verebilecekleri konularında fikri birliğine vardı. Rize'nin doğal güzelliğinin yanı sıra mert, gözüpek ve girişimci özelliklere sahip insanıyla da örnek olduğunu belirten Dernek yöneticileri, özellikle sosyo-kültürel anlamda ilçeye 'zenginlik katmak' istediklerini kaydetti. Beykoz'da bulunan tüm Rizelileri bir araya getirmeyi ve özellikle 'aile' kavramına bu toplantılarda vurgu yapmayı planlayan Beykozlu Rizeliler, ilçede yaşayan diğer bölge insanlarıyla kültür alış-verişi yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Dernek yöneticileri yemekleriyle, sohbetleriyle, aile kurumunu yüceltmeye yönelik davranışlarıyla, ilçedeki vatandaşlarla paylaşım içerisine girebilmeyi amaçlıyor. Beykozlu Rizeliler Derneği ayrıca Rize ile Beykoz arasında sağlam bir köprü kurarak, hem Rizeli çocuklara Beykoz'daki yaşamı, hem de Beykoz'daki yeni nesle Rize'nin tarihini 'yerinde' gösterebilmeyi hedefliyor.

Öte yandan Beykoz Rizeliler Derneği'nin Haydar Çelik Başkanlığı'nda oluşturduğu 'Asil' ve 'yedek' listede şu isimler yer alıyor:

Yönetim Kurulu - Asil Liste

Yasin Yıldız, Ali Yavuz, Fuat Aytaç, Hasan Gökbudak, Enver Baltacı, Sinan Kavrak, Ahmet Yavuz, Esen Uzun Şekeroğlu, Kurtuluş Ünal, Zeki Paşalı, Özge Kuvel, Hüseyin Baltacı, Hüsnü Kolcu, Mehmet Yılmaz Yetimoğlu

Denetleme Kurulu - Asil Liste

Asım Özdemir, Sedat Kuvel, Şevki Kazancı

Yönetim Kurulu - Yedek Liste

İbrahim Güveli, İbrahim Celen, Ercan Kosif, Nihat Mutlu, Muzaffer Kolcu, Nazım Keskin, Hüseyin Yavuz, Ender Demir, Mustafa Gemici, Recep Çelik, Ramazan Balcı, Muhammet Terzi

Haber Kaynağı: Dernek Basın Birimi




19-02-2015 3840 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 490
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787