EĞİTİMCİLER SANCILI

17-09-2014 4569 Yorum yok. Yorum Ekle

Türk Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanlığı, eğitimcilerin yaşadığı sıkıntıları ilçe ilçe dolaşarak basın açıklaması yoluyla duyururken, bugün de Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklamasında bulundu.

Türk Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanlığı, eğitimcilerin yaşadığı sıkıntıları ilçe ilçe dolaşarak basın açıklaması yoluyla duyururken, bugün de Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklamasında bulundu.

Bazı eğitimcilerin, siyasetçilerin, vatandaşların ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin bulunduğu basın açıklamasını Türk Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Hasanpaşaoğlu yaptı.

 

Konunun hassasiyeti açısından bilgilenmenin kaynağından olması için yapılan basın açıklamasının orijinal metnini ve video kaydını okuyucularımız ile paylaşıyoruz.                                              

 

MEB’TE YAŞANAN SORUNLAR VE KIYIMLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı 15 Eylül tarihinde başladı.Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor; tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarımıza başarılar diliyoruz.

MEB KÖTÜ YÖNETİLMEKTEDİR.BAKAN VE MÜSTEŞAR DERHAL İSTİFA ETMELİDİR.

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı başlamasına rağmen MEB’te sorunlar yumağı devam etmektedir.

Hiçbir haklı gerekçe ortaya konmadan,sadece yandaş olmadıkları gerekçesiyle Türkiye genelinde ilk etapta görevden alınan 8.000 bin Okul Müdürü sebebiyle okullar idarecisiz açılmak zorunda bırakılmıştır .

Aylardır 40.000 öğretmen atamasını beceremeyen Bakanlık Yetkilileri nedeniyle öğrenciler,öğretmenlerine kavuşamamıştır .

Torba Yasada kabul edilen Öğretmene Rotasyon getirileceği haberi ile zorunlu göçe tabi tutulmak istenen öğretmenlerimiz okullarına heyecanla değil mutsuz ve tedirgin gitmişlerdir .

TEOG yerleştirmelerindeki rezalet ve beceriksiz uygulamalar nedeniyle okulunu halen bilmeyen öğrencilerimiz mevcuttur .

Van’daki öğrenciyi İstanbul Eyüp’e,Silivri’deki öğrenciyi Şile’ye,Gayrimüslim öğrencileri İmam Hatip okullarına  yerleştirebilecek kadar akıl tutulmasına sahip kişilerce Bakanlık yönetilmektedir.

Veliler şaşkın ve çaresizce beklemektedirler.

Devlet okullarına bir toplu iğneyi çok gören zihniyet özel okullara teşvik adı altında 3.500 TL’ye kadar yardım yapabilmektedir.

Devlet açıkça kendi okuluna üvey evlat muamelesi yapmaktadır.

Güneydoğu’da T.C Devletine meydan okunmakta ,Hakkari Yüksekova’da açılışı yapılan bir okula İmralı’da yatan bebek katili teröristbaşının annesinin ismi verilebilmektedir.

Güneydoğu’da alternatif sözde okullar açıp, buralarda Kürtçe eğitim verilecek olması ne demektir?

Dün Meclis’e Milletvekilleri tarafından verilen soru önergelerinde 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı açılış törenlerinde bazı okullarda İstiklal Marşı okunmadığı ifade edilmektedir.

Önünde Milli ifadesi bulunan ama Milli değerleri yıpratacak ne varsa yapmaktan geri durmayan bakanlığın açılışlarda tebessüm etmesiyle hatırladığımız Bakanı Nabi AVCI nerededir ?

Tweet atmasa ne yaptığını bilmediğimiz Müsteşarı Yusuf TEKİN nerededir ?

Bu kadar sorun ve rezalet almış başını gidiyorken Milli Eğitim Bakanlığının en tepesindeki bu iki isim hiç sorumluluk hissetmez hiç yüzleri kızarmaz mıdır ?

Türk Eğitim Sen olarak başındaki Milli kelimesini hiçe sayan ve eğitim çalışanlarının başına bela olan Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI ve Müsteşarı Yusuf TEKİN’i istifaya davet ediyoruz.

8.000 OKUL MÜDÜRÜ SEBEPSİZ GÖREVDEN ALINMIŞ VE MEB KIYIM VE YANDAŞ KAYIRMA BAKANLIĞI ADINI ALMIŞTIR

Değerli Basın Mensupları,

Bu eğitim-öğretim yılındaki en büyük sıkıntı ise MEB Yasası ve ardından çıkarılan Yönetici Atama Yönetmeliği ile birlikte MEB’de hız kazanan kadrolaşma furyası olmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı’nda 4 yılını tamamlayan

8 bin civarında okul müdürünün görevi hiçbir kriter olmaksızın, keyfi bir şekilde uzatılmamıştır. MEB’de kıyım öyle bir noktaya gelmiştir ki; siyasi, ideolojik anlayışı iktidarla farklı olan, sendikal tercihini yandaş sendikadan yana kullanmayan, bilgisi, becerisi, başarısı, tecrübesiyle o koltukları hak eden okul müdürleri birer birer tasfiye edilmiştir. Bunun adı MEB’de yönetici soykırımıdır.İhtilalerde ve 28 Şubat’ta dahi böylesine namertçe bir tasfiye yapılmamıştır.

Sendikalaşma oranı bakımından Türk Eğitim-Sen yüzde 22, Eğitim-Sen yüzde 12, Eğitim-İş yüzde 4, Aktif Eğitim-Sen yüzde 2, Eğitim Bir-Sen yüzde 26 oranında paya sahiptir. Şu anda kamuda idarecilik yapanların oranları ise Türk Eğitim-Sen yüzde 9, Eğitim-Sen yüzde 4, Eğitim-İş yüzde 1, Aktif Eğitim-Sen yüzde 1, Eğitim Bir Sen yüzde 81’dir. Buradan alenen sistemin Eğitim-Bir-Sen üyelerinin lehine olacak düzenlemeler içerdiği anlaşılmaktadır.  

Değerlendirmelerde AKP il ve ilçe teşkilatları ile bir sözde sendikanın ortaklaşa hazırladığı listelerin elde ele dolaştığı herkesin malumudur.Okul müdürlerinin başarıları, ödülleri,mesai arkadaşları ile ilişkileri, akademik kariyeri, uluslararası düzeyde yayınlanan makalelerine göre puanlar verilmemiştir. MEB yetkililerinin verdiği puanlarda kriterler şunlardır: Yandaşlık, torpil, ahbap-çavuş ilişkisi.

 İstanbul ilinde değerlendirmeye alınan 1477 okul müdürünün 787 tanesi kasıtlı olarak 75 puanın altında bırakılmıştır. Bu okul müdürlerinin % 90 ı Türk Eğitim Sen üyesidir.Beykoz  ilçesinde de durum farklı değildir.38 okul müdürü değerlendirmeye alınmış 20 okul müdürü 75 puanın altında verilerek görev süreleri uzatılmamıştır. Değerlendirmeye alınan sendikamıza mensup 10 okul müdürümüzün 9’u görevden alınmıştır.Bu puanlamayı yapan Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım BOZBAY ve Şube Müdürleri Necla ÇAĞLAYAN ile Ahmet GÜNER’i kınıyoruz.Kendilerini de verdikleri bu puanları da tanımıyoruz.

Halen Beykoz Ferit İnal Anadolu Lisesi Okul Müdürü olan,Malum-Sen’in Yönetim Kurulu Üyeliği devam eden ve Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Vekalet eden Kazım BOZBAY,Türkiye’de bir ilke imza atmış ve kendi kendisine puan vermiştir.Kendisinin ve ekibinin verdiği puanlara rağmen 100 tam puan almayı becerememiş !!! ve 95.67 puan alabilmiştir !!! 4 küsur puan kaybına üzülmemesini kendisine sendikamızca puan yardımında bulunacağımızı ilan ediyorum.Okul müdürlerinin kimler tarafından ve nasıl puanlandığı bu örnekten de anlaşılacağı üzere çok açıktır.Bu puanları verenler makamlarını korumak için ,sıkı sıkıya sarıldıkları koltuklarını bırakmamak için verilen talimatları harfiyen uygulamış ve adi bir kıyıma imza atmışlardır.Bunun izahı yoktur.Bu kişiler tetikçidir,emir eridir,Kul Hakkı’nı hiçe sayan din bezirganlarıdır. Okullarımızda başarıyı yok sayan, tecrübeyi çöpe atan,liyakati önemsizleştiren ve adalet duygusunu yok eden bu uygulamayla mücadelemiz hız kazanarak devam edecektir.

MEB’daki Milliyetçi, Vatansever, Atatürk’çü kadroların tasfiye girişimi olan bu kıyımı lanetliyoruz. Bizler tarihe kara leke olarak geçen bu zulme karşı susan Dilsiz Şeytanlardan Olmayacağız.

Susmayacağız, Yılmayacağız, Yıkılmayacağız.

Gazi M.Kemal ATATÜRK’ün Türk Muallimlerinden beklediği ve istediği  FİKRİ HÜR ,İRFANI HÜR,VİCDANI HÜR nesilleri yetiştirmeye şevkle ve azimle devam edeceğiz.

Türk Eğitim Sen olarak, bu haksızlıklara dur demek için 24 Eylül Çarşamba günü ülke genelinde 1 günlük UYARI GREVİ yapacağız .Ya Hakkımızı alacağız yada meydanları bu uygulamaları yapanlara dar edeceğiz.

 Bu sebeple herkesi okuluna, öğretmenine ve idarecisine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Ve buradan bizleri sindireceğini, yıldıracağını, korkutacağını zanneden zavallılara sesleniyoruz.

Ölümden öte köy yok, kimseden de korkumuz yok. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ALİ İHSAN HASANPAŞAOĞLU

TÜRK EĞİTİM SEN İSTANBUL 3 NOLU ŞUBE BAŞKANI

 


Videolar

Toplam 1 video bulundu.


17-09-2014 4569 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 574
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 635
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1114
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839