İKİ USTA BAYRAMDA KÖYLERİ FETH ETTİ

06-08-2014 4011 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Muhtarlar Birliğinin her yıl geleneksel olarak organize ettiği köy bayramlaşmalarını ziyaret programı, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi bu seneki Ramazan Bayramında da İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı, Ak Parti ve CHP kurmaylarının katılımıyla gerçekleşti.

Beykoz Muhtarlar Birliğinin her yıl geleneksel olarak organize ettiği köy bayramlaşmalarını ziyaret programı, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi bu seneki Ramazan Bayramında da İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı, Ak Parti ve CHP kurmaylarının katılımıyla gerçekleşti.

 

Köy Bayramlaşmalarını takip etmeyi gelenek haline getiren gazetemiz, geçmişte birçok kez olduğu gibi bu yılda Beykoz Muhtarlar Birliği programı doğrultusunda üç gün devam eden köy bayramlaşmalarını ilçemizden izleyen tek yerel gazete oldu.

 

3–5–6. Dönemler Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile 2. Dönem Beykoz Belediye Başkanı Av. Şevket Arıkan Beykoz’un değişik köylerinde gerçekleştirilen ikramlı köy bayramlaşmalarına çalışma ekipleri ile birlikte katıldılar.

 

Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve Yönetimleri, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve partililerden oluşan, küçük araçlar ve otobüs ile seyahat eden kalabalık partili grubu ile bayramlaşma ziyaretleri gerçekleştirdiler.

 

CHP Beykoz İlçe Başkanı ve 2. Dönem Beykoz Belediye Başkanı Av. Şevket Arıkan, dönüşümlü olarak ilçe organlarının yöneticileri ve Meclis Üyelerinden oluşan, sayıları iktidar partisinden oldukça az katılım ile bayramlaşma sürecini gerçekleştirdiler.

 

Beykoz Muhtarlar Birliği Başkanı Hüsnü Kolcu, programlanan bayramlaşma törenleri yapılan köylerin dışında Beykoz Belediye Başkanı ve Ak Parti ekibiyle program dışı olan köylere de ziyaretlerde buldu.

 

Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan da, Beykoz Muhtarlar Birliği bayram programı doğrultusunda, takip ettiğimiz köylerden Bozhaneköy Bayramlaşmasında Ak Parti, CHP ve Beykoz Belediyesi gurupları ile aynı anda Köy Halkı ile Bayramlaştı.

 

Beykoz Muhtarlar Birliğinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği köy bayramlaşma törenlerinden önce, Belediye önünde yapılan, Belediye Bayramlaşması, Bayramlaşmadan ziyade Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesi propagandaya dönüşürken, köy bayramlaşmalarında ise;

 

Bayramlaşma ve Seçim Çalışmaları, birisi geçmişte Beykoz’a hizmet etmiş, diğeri halen hizmet eden, iki değerli Belediye Başkanının gölgesinde kaldı. Beykoz Köylüsü her iki Belediye Başkanına da sevgi ve saygının en yükseğini gösterirken yanındaki partililerde bu sevgi gösterilerinden nasiplerini aldılar.

 

İktidar Partisi İlçe Başkanı Adem Sefer ve Beykoz Belediye Başkanı ile yanındaki heyet, ziyaret ettikleri yerlerde bayramın özüne uygun davrandıktan sonra, konuyu 10 Ağustostaki Cumhurbaşkanlığı seçimine getirdiler. Partililer, Geçtiğimiz günlerde yapılan Cumhurbaşkanı Adayları için düzenledikleri Büyük İstanbul Mitingine de vatandaşları davet ettiler.

 

Kılıçlı Köyünde, köyün eskilerinden olup,işi gereği yazları ve bayramlarda köye gelen bir köylü, geçmiş yıllarda birkaç kez şahit olduğumuz gibi bu yılda, ters sorularıyla aklı sıra Belediye Başkanını sıkıştırdığını zannederken, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu kişiye uzun süre sükûnetini bozmayan Belediye Başkanı, köylünün sorduğu soruların cevabını net ve anlaşılır şekilde vermesine rağmen, köylünün ön yargılı davranışının devam etmesi üzerine, köylüye ben sorularınızın cevabını verdiğimi zannediyorum, siz istediğiniz gibi anlayabilirsiniz diyerek konuyu kapattı.

 

Yapılan ziyaretlerde istisnanın dışındaki yaşanan diyaloglarda, köylülerin iktidar partisi mensupları ile farklı, muhalefet partisi mensupları ile farklı, sohbet ortamına girmelerini uzmanların özel araştırma konusu yapması gerektiğini düşünüyoruz.

 

Uzmanların daha akademik değerlendirmeleri gelene kadar bize göre; iktidar partisinin yerel politikada 3 dönemdir, genel iktidarda on yılı aşan zamandır görevde olduklarını, bu güne kadar devam eden hizmetlerinin ve güven istikrar sürecinin Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra, genel başkanlarının Cumhurbaşkanı seçilmesiyle eskisinden de hızlı yeni programlarla devam edeceğini çok net dille ifade ettiler. Konu üzerine de beklenti içerisinde olan köylü veya diğer bölgelerdeki halk, iktidar mensuplarına soru sormak noktasında bir şey söylemeyerek, çekingenliklerini devam ettirdiler.

Ana Muhalefet Partisi CHP’de ise, yerelde kaybedilen seçim öncesi sancılı bir dönem geçiren CHP Beykoz İlçesinde yapılan genel kurul ile göreve gelen Av. Şevket Arıkan, sancılı bir dönemde göreve gelmesine rağmen, ilçe örgütünün eski gücüne ulaşması adına önemli özelliklere sahip olduğunu, bayram ziyaretlerinde bir kez daha gösterdi.

 

Beykoz’un 2. Dönem Belediye Başkanı olması sıfatıyla, ilçe siyasi yapılanmasını iyi bilmesi, İlçe Başkanlığı gibi çok önemli makamı elinde bulundurması ve genel kurulda oylamayla kabul edilen çarşaf liste uygulamasıyla seçilen yönetim kurulu üyelerinin örgütün tamamını kapsayan ve daha önceleri partinin çeşitli kademelerinde çalışmış kişilerden oluşması CHP Beykoz İlçe Başkanı Av.Şevket Arıkan’ın çalışma azmini ve hızını artırmış gibi göstermekte.

 

Nitekim Beykoz Köy Bayramlaşmalarında, CHP Beykoz İlçe Başkanı ve 2. Dönem Beykoz Belediye Başkanı Av. Şevket Arıkan’a ve beraberindeki partililere daha bir beklenti içerisinde ve daha önemseyen tavırlar ile davranıp, iktidar partisi yetkilileri karşısında net olarak ortaya koyamadıkları sıkıntılarını kolaylıkla dile getirebilmekteler.

 

CHP Beykoz İlçe Başkanı Av. Şevket Arıkan ise köylülere iktidar partisi yetkililerine de sıkıntılarını anlatmalarını kendilerine de anlatmaları gerektiğini vurgulayarak, bizde zaten sizden aldığımız sıkıntıları onlara götürüp konunun takipçisi olup sizlere de bilgi vermek durumundayız. Merak etmeyin diyerek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra, Köylerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcısının Başkanlığında oluşacak bir ekibin bu amaçla sık sık köyleri ziyaret edeceğini, yönetim kurulu toplantılarında bilgi alacak olmasına rağmen köy ziyaretlerinin birçoğuna da kendisinin de katılacağını belirterek konuyu;

 

Önümüzdeki günlerin önemli konusu Cumhurbaşkanlığı seçimine getirerek, birçok siyasi partinin ve CHP’nin de desteklediği Cumhurbaşkanı Adayları Ekmelettin İhsanoğlu  için oy isteyerek gerekçelerini ortaya koydu.

 

İktidar ve Muhalefet grupları köy ziyaretlerinde zaman zaman çakışırlarken, Beykozluların özlem duyduğu görüntüleri sergileyerek, kendilerini izleyen vatandaşlar tarafından büyük övgü aldılar.

 

Not: Habere ilgi duyanlara ve zaman sıkıntısı olmayanlara tavsiye edilir. Ana sayfadaki fotoğrafların tamamının orjinalleri ve daha fazlası FOTOGALERİMİZDEDİR.

    

 



Fotoğraf Galerisi


06-08-2014 4011 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 601
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1088
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 551
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 451
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 513
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 464
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 660
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 509
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1127
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 990
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 852