İshakağa Öğrencileri Çanakkale Ruhunu Yeniden Yaşattılar

21-03-2013 7064 4 yorum. Yorum Ekle

İshakağa Ortaokulu Öğrencilerinden 25 kişilik ekip, Beykoz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde sahneye çıkarak, izleyicileri yetenekleriyle büyüledi.

İshakağa Ortaokulu Öğrencilerinden 25 kişilik ekip, Beykoz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde sahneye çıkarak, izleyicileri yetenekleriyle büyüledi.

Beykoz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezindeki gösterime; Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necla Çağlayan, , İshakağa İlkokul-Ortaokul Müdürü Göksel Biçer, Yalıköy Muhtarı Zeki Bülbül, İshakağa Öğretmenleri, Velileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlik,, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Çanakkale Şehitleri’nin aziz hatıraları için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşımızın da anlamı bir başka gibiydi.Gür sesle hep bir ağızdan söylenen İstiklal Marşımız, salondakileri oldukça etkiledi.

Oyunda Çanakkale yaşanan olaylara değinilirken, herkesin bir kez daha düşünmesi sağlandı. Oyunda gösterdikleri performanslarla seyircilerden tam not alan öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy'un 'Bir hilâl uğruna ya Râb ne güneşler batıyor...' şiirini ve İstiklâl Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuyarak ayakta alkışlandılar.

 Gösterinin bitiminde konuşma yapan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, "Allah bu olayları milletimize bir daha yaşatmasın" diyerek, Erzurum’da savaş sırasında yaşanan bir olaya değindi;“Amerikalı bir heyet Erzurum'a geliyor. İkili görüşmelerden sonra bir ara içlerinden birisi, 'Buralar aslında Ermenilerin hakkı. Büyük Ermenistan'ın parçası olmalı. Kusuruma bakmayın ama gerçek bu' deyince Komutanımız az ilerideki mezarlığı gösteriyor ve şöyle diyor: 'Bak oraya ne görüyorsun? Mezarlık değil mi? Orada yatanlar bu toprakları almak için can verdiler. Eğer bu toprakları alacak olan varsa bir bedel ödemeli.' Bizim bu anıda geçen olayları bugün iyi anlamamız ve çocuklarımıza iyi anlatmamız gerekiyor.

 

Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret için Belediye'nin kayıtlara başladığını belirten Yücel Çelikbilek, vatandaşları Belediye'nin www.beykoz.bel.tr adresini ziyaret etmeleri ve Hafta sonları düzenlenen tiyatro gösterilerine de katılım noktasında izleyicilere çağrıda bulundu.

 


Videolar

Toplam 1 video bulundu.


21-03-2013 7064 4 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Göksel BİÇER 22-03-2013

Teşekkürler

Tiyatro oyunumuza katılarak bizleri onurlandıran başta Belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek e, şube müdürümüz Necla Çağlayan a, okul müdürleri arkadaşlarıma, yalıköy Mahalle Muhtarımız Zeki Bülbül e, öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerime, velilerime ve siz basın mensuplarına teşekkür ederim. Programda emeği geçen başta Özlem Halime Çiçek olmak üzere tüm öğretmen ve öğrencilerimi kutlarım.

Bayram YILDIZ 22-03-2013

KUTLARIM

Mazeretim nedeni ile katılamadım.Özlem hocamı ve öğrencilerimizi kutlar.Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum...

şmart 06-04-2013

teşekkür ve tebrik

özlem hanım,siz ve öğrencileriniz çanakkaleyi ve davaları için gözünü kırpmadan şehadete yürüyen aziz şehidlerimizi yüreklerinizde hissediyorsunuz. hissetmeseniz tüm imkansızlıklara rağmen böyle güzel ve anlamlı bir vazifeyi görev bilemezdiniz.bu vazife, bu bayrak, bu çanakklede sembol olmuş dava sizlerin omuzlarında yükselmeye devam edecektir.sizleri ve çalışmalarda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Ruhi 31-05-2013

Muhteşem bir ekip

Bu kadar güzel ve etkili olacağını hiç beklemiyordum.
Gerçekten çok muhteşem,etkileyici ve duygulu anlar yaşadık.Çocuklar birer profesyonel nidasında idiler.

Hepsinin gözlerinden öpüyorum.başarılarının devamını diliyorum.
Emeği geçen herkese teşekkürler.

Toplam 4 yorum bulundu. 1-4 arası listeniyor.
Ozan Derviş

Basın Emek İster… Ama En Çok da Samimiyet İster

22-05-2026 Yorum yok. 583
Neyir Erkan Şişman

Bir Nesil Böyle Şekilleniyor

22-05-2026 1 yorum. 504
Asiye Çakır

FİDENİN DEĞERİ VAR DA BEYKOZLU' NUN YOK MU?

22-05-2026 Yorum yok. 747
Cüneyt Pulant

Değerli BEYKOZLU dostlarım.

22-05-2026 Yorum yok. 588
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

İNSAN ÖLMEDEN ÖLÜR MÜ?

22-05-2026 Yorum yok. 411
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TOPLUMLAR ve ETKİLERİ ve BİZ NE YAPIYORUZ?

22-05-2026 Yorum yok. 453
Hacı Arıcı

NASİPLİ KİŞİ KİMDİR?

22-05-2026 Yorum yok. 388
Yaprak Akın

Evler Satılıyor mu, Yoksa Sadece Gösteriliyor mu?

22-05-2026 Yorum yok. 457
Erdal Uzuner

MART GÜNDEMİ

17-03-2026 Yorum yok. 3274
Asım Özdemir

BEYKOZ’DA AMATÖR LİGLER-1

21-01-2026 Yorum yok. 6155
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 11876