BEYKOZ’UN DIŞA AÇILAN PENCERESİ RİVA

16-07-2009 5740 3 yorum. Yorum Ekle

Riva Köy Muhtarlığının organize ettiği 6. Riva Plaj Festivali, Köy Muhtarı Salih Belen, Azaları ve tüm köy halkı ile Beykoz’un ve Riva’nın gururu olan ünlü Kalp Uzmanı Dr. Mahmut Akyıldız’ın olağan üstü gayretleriyle, uzun yıllar dillerden düşmeyecek güzellikte gerçekleşerek geride kaldı.




Riva Köy Muhtarlığının organize ettiği 6. Riva Plaj Festivali, Köy Muhtarı Salih Belen, Azaları ve tüm köy halkı ile Beykoz’un ve Riva’nın gururu olan ünlü Kalp Uzmanı Dr. Mahmut Akyıldız’ın olağan üstü gayretleriyle, uzun yıllar dillerden düşmeyecek güzellikte gerçekleşerek geride kaldı.


Yıllardır süregelen ve büyük bir yerel yönetim sorunu olan, ulusal ve bazı yerel basın tarafından yeniden servis edilen, bölgenin kronikleşmiş meselesi olan Riva Deresi haberleri bile konsere katılımı etkileyemedi. Riva sahilinden dere boyu içeriye doğru gidildiğinde Bozhane Köyüne kadar derenin temiz olduğu ve bu temizliğin geçmiş yıllara oranla daha üst düzeyde olduğunu bilen, bölge halkı plaj tutkusunu rahatlıkla Riva’da giderirken, Plaj Festivali Kapsamında güzel bir akşam geçirmeyi de ihmal etmediler.




6. yapılan Plaj Festivali için artık tecrübeli bir konuma gelen Riva Muhtarı Salih Belen, Festival Programı için köy tüzel kişiliği kimliğini köyün yöneticileri olarak ortaya koyarak, tüm köy halkının saygı ve sevgi duyduğu artık tescilli Rivalı olan Dr. Mahmut Akyıldız ve Sanatçı dostlarının Riva’ya olan katkılarını, en üst düzeye çekerek ortaya çıkan tablonun gururunu yaşıyor.


Uzmanlık alanı olan kalp ve damar cerrahlığında yaptığı ekip çalışmasıyla ünü ülke dışına kadar yayılan Dr. Mahmut Akyıldız Riva’da öksürenin dahi doktoru ve dert babası olmanın manevi mutluluğunu yaşıyor. Kendisine ait malikânesinde, arkadaşlarını, akrabalarını, komşularını, bilim adamı ve sanatçı dostlarını ağırlamasıyla cömert bir ev sahibi olarak bilinen Dr. Mahmut Akyıldız’ın bu özelliği bir telefonu ile Türkiye Starı olan birçok sanatçıyı hiçbir bedel karşılığı olmadan Riva’ya sürükledi. Riva’ya gelen Sanatçı konuklarını ve ekip arkadaşlarını evinin bahçesinde konuk edip rahat ortam geçirmeleri için tüm aile bireyleri ile Türk misafirperverliğinin en güzel örneklerini verdiler.



Sevgiyi, dostluğu, arkadaşlığı, hoşgörüyü, vefayı ve en önemlisi misafirliğin örneklerini en üst düzeyde gören Sanatçıları ve saz arkadaşlarını eğlence saati geldiğinde sahnede tutabilene aşk olsun, Riva Festivalini 6 yıldır aralıksız takip ediyoruz, sahne motivasyonu denilen gerçek ile ilk kez bu kadar yakın tanıştık. Bir örnek ile eğlenceye geçiyoruz. Geçmiş yıllarda yapılan programların bir tanesine İsmail Türüt sadece söz verdiği için katılıp erken saatlerde sahne alıp birkaç türkü okuyup gözü arkada kalarak Riva’dan ayrılmıştı. İşte İsmail Türüt’ün gönlüne göre sahne yapamayıp ayrılmak zorunda olduğu program ile bu yıl gerçekleştirdiği muhteşem programı, sahne motivasyonun önemini gözler önüne serdi.

Beykoz Kaymakamı ve Belediye Başkanı yurt dışında oldukları için katılamadıkları gecede bir protokol eksikliği var gibi görülmesine karşın toplumun her kesiminin temsilcilerinin protokolde yerlerini aldıkları gözlendi. Özellikle Beykoz Muhtarlar Birliği Başkanı Cavit Gül, Riva Muhtarı ile günlerce süren fikir alışverişi ve yardımlaşması sonrasında, birçok Muhtarın geceye katılması gibi bizzat kendiside katılarak desteğini esirgemedi.


Müzikal eğlencenin tartışmasız sunucusu Çene Cemal yine geride bırakılan 5 yıllık sürede olduğu gibi ve festivale katılanların veya kendisini devamlı izleyenlerin esprilerini ezberlemiş bile olsalar, bu âlemin vazgeçilmezi olduğunu üstün performanssı ile yine gözler önüne koydu. Özellikle bir vesileyle geceye gelen sahneye çıkma konusunda saat dayatması olan sanatçılara karşı taviz vermeyip programı planladığı gibi bitirmesi klâsının göstergesi oldu.




Ve beklenen an geldi, Karadeniz’in en beyefendi sanatçılarından olan Recebim tadımlık programı ve son olarak okuduğu fantezi eseri ile bir rüzgâr gibi esti. Sonra Katırcı Uşağı türküsü ile bu âlemin tartışmasız ismi olan, taklit edilememesine rağmen eserleri herkes tarafından okunan Mehmet Akyıldız sahne aldı. Akyıldız sanki ayaklarının altında yay varmış gibi yaptığı doyumsuz programında yerinde duramadı.


Dostluğun en güzelinin olduğu Riva’da dayanışma sahnede de yaşandı, İsmail Türüt’ün sazları bütün sanatçılara eşlik ederek en güzel dayanışma örneği verdiler. Güzellikler devam ederken farklı bir gırtlak yapısına sahip olan Gökhan Birben sahne aldı, Birben’i iki şarkıdan sonra tut tutabilirsen.

Kemençe o kadar enteresan bir çalgı aleti ki bu aleti çalmak çalanı sunmak, sunulan sanatçının adını anlamakta bir o kadar güç, bir telefon ile bu sanatçımızın adını alırdık ama doğal olmayı seçtik. Kemençe üstadının ortalığı toz duman etmesi sonrasında insanlar biraz rahat nefes alabildiler.

Gecenin tek bayan sanatçısı Serdem Coşkun sahne aldığında mesleğinin tam ustası olarak arz-ı endam etti. Coşkun düzgün Türkçesi ve etkili bestelerini icra ederken programına şiir ve türküleri de kattı. Serdem Coşkun seyirci ile diyalog kurduğu muhabbette eğlenceye eşlik etmediklerini iddia ettiği bir guruba seslenerek, şimdi yanınıza gelirim ha veya size TSM en ağır ve oturaklı eserlerinden olan Tut-i Mucize-i isimli eserini okurum diyerek sitem etmesi, etkinliği izleyen Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı ve Beykoz Musiki Derneği Başkanı Nevin Çalışkan ile TSM sevenlerinin olabileceği ortamda söylemesi hoş karşılanmadı. Neyse ki, Coşkun etkili sesi ile kırdığı potu çabuk unutturdu ve gecenin ahengine uyarak mükemmel program çıkarttı.

Artık Riva ile özdeşleşenlerden olan Kurtlar Vadisi dizisinin unutulmaz oyuncusu Abidin Yerebakan etkili sunumuyla aktardığı şiirler, müzikten kanı kaynayanları kumlara çakılı ve çıt çıkmadan izlemeye sürükledi.


Riva Muhtarlığı Azaları, her sahne yapan sanatçıya birer buket çiçek takdim ederken, Muhtar Salih Belen 6. Riva Plaj Festivali için yaptığı konuşmada, geceye katılanlara, gecenin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ettikten sonra, gecenin en güzel şekilde geçmesine yıllardır olduğu gibi bu yılda büyük katkısının olduğunu belerttiği ve sayesinde birçok sanatçının saz arkadaşlarıyla birlikte ücret talep etmeden geceyi kendileri ile paylaşmalarına vesile olduğu için Kalp ve Damar Cerrahı Dr. Mahmut Akyıldız’a teşekkür ederek köyü adına çiçek takdim etti.


Dr. Mahmut Akyıldız ise yaptığı konuşmada, Riva Köyünün ismini hep güzelliklerle gündemde tutmak adına, üzerine düşün görevi yıllardır olduğu gibi her zamanda yapmaya hazır olduğunu, bu uğraştaki çalışmalarına kendilerini kırmayarak hiçbir ücret talep etmeden gelerek katkı koyan sanatçı dostlarıma, onları bağrına basıp geceyi mükemmelleştiren tüm katılımcılara teşekkür ediyorum dedi.

Ve artık final başladı, daha önceki etkinlikte mazereti dolayısı ile sahnede az kalmak zorunda kalan İsmail Türüt ortalığın havayi fişek gösterisinden yıkıldığı bir anons ile sahneye geldi. Türüt’ü tutmak mümkün değildi ki tam o sırada Türüt’ü durdurabilecek olay gündeme geldi.
Yaptığı müziğin hakkını veren, adı hiçbir şaibeye karışmayan hep dik hep zirvede bir usta olan Cengiz Kurtoğlu, Dr. Mahmut Akyıldız ve Muhtar Salih Belen Sahneye geldi. Bir anda ne olduğunu anlayamayan Türüt’ün imdadına Çene Cemal yetişti. Korkma kardeşim seni bu güzel sahneden almayacağız, (şaka) köye yeni alınan bir cankurtaranın açılışını bu kadro ile birlikte yapacağız demesiyle laz uşak rahatladı.



Sahne yanına getirilen Cankurtaran’ın hayırlı hizmetler vermesi dileği ile kurdelesi kesildiğinde sirenlerinin çalması geceye ayrı bir renk kattı. Sahneye çıkan Cengiz Kurtoğlu çıkmışken daha iner mi, inmedi de Türüt ile birlikte yaptıkları düet son yılların en büyük müzik gösterisi oldu. Fakat ortada bir seyirci kitlesi var ve yaptığı müzik dalının prensi unvanını kimseye bırakmayan Kurtoğlun’dan kendi eserlerini istiyordu. Usta sanatçı Türüt’ün gönlünü yaparak kendi eserlerine bir dalış yaptı ki, Türüt bile fanzazi sanatçısı olup Kurtoğluna vokal yaptı. Yapamadığı yerlerde de bayanlar ile dans ederek eşlik etti. İnanılmaz gösteri biraz düet biraz fantezi devam etti. Her iki sanatçıda gece için kurulan sahne, ışık ve ses düzeni için Ulus Medya’ya teşekkür etti. Türüt’ün isteği olan bir eseri Kurtoğlu bunu da okuduktan sonra beni azat edecekmisin pazarlığı görülmeye değerdi. Usta sanatçı çılgın alkışlarla uğurlandıktan sonra Türüt bu seferde hızlı horon eserleri ile izleyenleri deli etti. Saatler 24’e yaklaşırken ne Türüt’te hal kaldı, ne izleyenlerde, ne sazlarda, nede görevlilerde. Çene Cemal geldi ve aynı nakarat, hadi evimize gidelim seneye buluşuruz.


Gecenin bu denli kontrollü ve düzenli geçmesinde, başta Riva Jandarma Karakolunun almış olduğu tedbirler ve Plaj İşletmesi Müdürlüğüne bağlı elemanlardan oluşturulan özel güvenliğin çabalarıda göden kaçmadı.





























16-07-2009 5740 3 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

bir bilen 16-07-2009

siz iyimisiniz

sayın editör, farklı bir sitiliniz olduğu görülüyor, birazcık bu işten anlayan olarak harcadığınız emeği ve zamanı düşündükçe beni sıkıntı bastı, nasıl sabır gösteriyorsunuz bu kadar anlayamıyorum. kareleri kesmek ışıklarını ayarlamak ve haber sıralamasına göre yerleştirmek, kusura bakmayın pek akıllı işi değil. inşallah bu hizmeti karşınızdaki kişiler biliyordur ve takdir ediliyordursunuz. tebrik ederim ama akıl sır erecek gibi değil. mutlu kalın

ilhan tekant 16-07-2009

riva hepimizin... emeğe teşekkür

bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür.

memet çiçek 18-07-2009

beykozlu

ozan abi yanlış yazmışın yazıları sanatcının ismi mehmet akyıldız mahmut diğil kolay gelsin

Toplam 3 yorum bulundu. 1-3 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 484
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 459
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 464
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 393
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 409
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 381
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 403
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1068
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785