BEYKOZ MUSİKİ DERNEĞİ “2008” KONSERLERİ

03-03-2008 5941 9 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Musiki Derneği TSM Korosu A.Hisarı Feridun Karakaya Sahnesinde verdiği yılın ilk Konserinde, muhteşem bir ortamda davetlilere hitap etti.



Beykoz Belediye Başkanlığı ile ortak organize edilen konserin şık davetiyeleri, her iki kurum tarafından müzik sevenlere ulaştırılmasının ve konserin ücretsiz olması nedeniyle gelenler ayakta kaldı.


Konseri, derneğin son dönemlerdeki tüm konserlerini sunan, Söz Yazarı Sami Derintuna sundu. Koroyu Dernek Başkanı Nevin Çalışkan yönetirken, saat 18.30’da kokteyl ile başlayan konser iki bölümden oluştu.


Birinci bölümde özenle seçilmiş makamlardan TSM eserleri icra edildi. Konserin ikinci bölümü tam bir sürprizle başladı. TSM Solisti Yıldırım Bekçi konuk sanatçı olarak sahne aldı. Bekçi’nin birkaç eserle konsere katkı sunacağı tahmin edilirken, sanatçı tam anlamıyla bir konser verdi. Yıldırım Bekçi, ritim saz’ın göze ve kulağa hoş gelmeyecek kadar aksadığı ve ünlü klarnet sanatçısı Şükrü İnci ve keman sanatçısı oğlu Kemal İnci’nin sazları ile nöbetleşe ritim vererek tamamladığı konserinde sahneyi, konuk sanatçıya bıraktı. Konuk sanatçının iki eser icra etmesinden sonra, konserin ikinci bölümü başladı.


Konserin ikinci bölümünde saz heyetine, Bağlama Sanatçısı Emir Ali Delice’ninde katılmasıyla THM eserleri icra edilmeye başlandı. Kendisine has sunumuyla konserlere ayrı bir güzellik katan sunucu Sami Derintuna, konserin THM bölümünü sunarken, türkülerin sözlerini heceleyerek okuması ve yöre türkülerini şivesi ile anons ederken, konserin TSM bölümüne gösterdiği hassasiyeti göstermediği gözlerden kaçmadı.


Konser öncesi dağıtılan kılavuz broşürde koristler arasında Belediye Başkanı Muharrem Ergül ve Yardımcısı Ali Bilir’in isimleri bulunmasına karşın sahnede sadece Ali Bilir yerini aldı.


TSM Konserlerinde adet olan icra edilen son eserden sonraki alkışlara teşekkür niteliğinde icra edilecek eser öncesi, koroya katılması teklif edilen Belediye Başkanı Muharrem Ergül teklifi kabul etmedi.


Yılın ilk konserini Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün ve eşi, Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Beykoz İlçe Jandarma Komutanı Zafer Saz ve eşi, AKP Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer ve eşi, CHP Beykoz İlçe Başkanı Ayten Kayalıoğlu, AKP ve CHP Beykoz İlçe Yöneticileri, Yönetmen Ülkü Erakalın ve eşi ile çok sayıda musiki topluluğu üyeleri, yöneticileri ve TSM seven Beykozlular izledi. Gazetemiz Köşe Yazarı Yönetmen Ülkü Erakalın ve CHP Beykoz İlçe Başkanı Ayten Kayalıoğlu anons edildiğinde, ayağa kalkarak seyirciyi selamlamaları uzun süre alkışlandı.





03-03-2008 5941 9 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

NESLİHAN 03-03-2008

TEBRİKLER ...

TEBRIKLER
İKİ BÖLÜMDEN OLUŞAN BU GÜZEL ORGANİZASYON DA , İLK BÖLÜMDEN ALDIĞIMIZ TADI GEREK SUNUM GERERKSE SANATÇILARIN SÖYLEYİŞİNDE İKİNCİ BÖLÜMDEN ALAMADIK, HABERDE DE BELIRTILEN SORUNLAR NEDENIYLE. FAKAT DOGUS HABERI DE BURADA ELESTIRMEDEN GECEMEYECEGIM . EVVET HABERDE YAZILANLARIN, GECEYE KATILANLAR OLARAK BIZDE FARKINA VARDIK AMA BÖYLE GÜZEL BİR GECENIN HABERINDE BU NÜANSLARA DEGINMESENIZ DAHA IYI OLURDU KANAATINDEYIM. IYI GUNLER ...

zor_akşamlar 04-03-2008

DARISI BAŞINA ÖZ HAKİKİ BEYKOZ BELEDİYESİ TSM KOROSU

Öncelikle beykoz musiki derneğini verdikleri konserden dolayı kutlarız sanat adına yapılan herşeye saygımız sonsuz heleki tsm gibi kendi öz müziğimizolan bir alanda çaba gösteriliyorsa am a sanırım bunca maddi imkanın döküldüğü ve belediye desteğininde arkalarındabulunmasına rağmen sanat müziği hayranlarını çok memnun edemediler çünkü yılların musiki derneği son bir kaç konserdir başka alnlara kayıp kaliteli bir repertuarla sevenlerin karşısına gelemiyor umarım bir başka konserde kendilerini yine eskisi gibi izleme imkanımız olur
Gelelim belediyemizin tiyatro sahnesi kutsaldır kesinlikle bu yapı başka şeylere açılmayacak söylevini verip geçen akşam görüldüğü üzrede kendi öz hakiki korosunun kendisinden taleb edip bu cevabı aldığı sahneyi bir başka kuruma açmasına bizler yinede bunun da bir başlangıç olduğunu düşünerek iyi niyetle darısı başımıza diyelim umarız beykoz belediyesi aryışlardan vazgeçer de kendi adını taşıyan korosunu kaybetmeden sahip çıkma gibi bir yola girere çünkü bu tip topluluklar kolay meydana getirilmiyor ve inanın yıllar içinde oluşuyor tek isteğimizse bir şeylerin kaybedilmeden değerinin bilinmesi yok edilmeden yani.Umarız başkanımız da tüm konserlerde yer alıp kendi belediye korosunun konserlerine bile gelmemkten vazgeçer ve bizlere sahip çıkar sanat damı olarak biliriz kendisini biz öyle görmeye devam etmek en büyük dileğimiz .Artık lütfen başkanım beykoz sanat müziğisevenler adına bizimde kaliteli bir şeyler yapmamızı ve onlara ulaşmamızı sağlayın bu yönde bizde geçen akşamki kadar olmasa bile yarısı kadar desteğinizi bekliyoruz .Kısacası darısı başımıza yani .BEYKOZ BELEDİYESİ SANAT MÜZİĞİ KORO ŞEFİ VE TÜM ELEMANLARI AYRICA TÜM SANAT MÜZİĞİ SEVENLERİ ADINA DARISI BAŞIMIZA DİYOR ve bu yorumu bu bahsi geçen topluluklar adına saygı ve hürmette kusur etmediğime inanarak dile getiriyorum .SAYGILAR BEYKOZ BEL.TSM KOROSU ŞEF ASİSTANI .not bu yorum şahsa değl bahsi geçen toplulukların adına yazılmıştır,

CENGİZ 04-03-2008

TEŞEKKÜRLER ASİSTANIM

BEYKOZ BEL.TSM KOROSU NUN ŞEF ASİSTANININ YORUMLARINI OKUDUM ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM ŞİM Dİ ARTIK BU YAZIYA YORUM YAZMAK SAYIN BLD.BAŞKANINDA UMARIM MÜSPET, MENFİ BİRŞEYLER YAZAR YAZMAZSA BİR SANAT ADAMI OLARAK SÖYLEDİKLERİNE KARŞILIK UYGULADIKLARINI NASIL YORUMLAR NASIL YER ,İÇER,YUTAR

Tebrikler... 05-03-2008

Teşekkürler Beykoz Musıki Derneği ( 1955 )

Gerçekten Muhteşem bir akşamdı.Yıllardır bu denli büyük bir haz almamıştık.Gerek BEYKOZ'umuzun en nadide koro şefi Nevin ÇALIŞKAN Hanım'a gerek tüm koro ekibine ve büyük saz ekibine teşekkürleri bir borç biliriz.1955 yılından beri ne kadar büyük bir yapıya sahip olduklarını ve günden güne ne kadar büyük kesimlere hitap ettiklerini bir kez daha gösterdiler.Fazla söz'e hacet gerekmiyor,Gerek organizasyon gerek ise çizmiş oldukları portre gerçekten mükemmel bir atmosferdi.Bir BEYKOZ'lu olarak ilçemiz de bu denli mükemmel bir koroya sahip olduğumuzu bilmek büyük bir mutluluk.Başta BEYKOZ BELEDİYESİ ve Sayın Başkanımız Muharrem ERGÜL'e teşekkürlerimizi sunar BEYKOZ MUSIKİ DERNEĞİ ( 1955 )'ne bu muhteşem geceyi yaşattığı için teşekkür ederiz.

hüseyin usta 05-03-2008

ÖNERİ

EVET BEYKOZ MUSIKI DERNEĞİ ÇOK ESKİ VE ÖNEMLİ BİR DERNEKTİR KORİST ARKADAŞLARIN NOTA USUL VE SES DERSLERİNE BİR AN ÖNCE AĞIRLIK VEREREK BU DERNEĞİ ASLINA UYGUN HALE GETİRMELERİ GEREKİR

sanatci 27-03-2008

anlamsiz

yerel basinda guven basligi ile yaptiginiz reklama ragmen farkli 3 grubun konseri sonrasi yaptiginiz yorumlardan sizin gunumuzde farkli fikir gruplari tarafindan satin alinan yanli haberleri ile aydin ve uygar yazarlarimizin dilinden dusurmedigi medya kuruluslarindan pek te bir farkiniz olmadigi gorusundeyim.Ozellikle ritm sazlar veya diger sanatcilar hakkinda uluorta yorum yapan sahsin muzik egitiminin ne oldugunu merak ediyorum.Acaba sanatciyi emeginden dolayi hakkiyla ovmesi beklenen bu elestirmenlerinizin kac defa sahneye cikarak sarki soyledigi veya 3 saat ayakta durdugu veya kac defa eline bir ritm saz alarak calmaya calistigini sormak isterim.Uluorta ve haddini asan yorumlariniza ben ve bunlardan muzdarip olan bir cok sanatci insan bu yorumlarinizi daha olumlu ve dam derken samanlik demeyen tarzda yapmaniz dilegi ile iyi yayinlar

sanatci 27-03-2008

huseyin usta

huseyin usta ve diger tum yorum yapan sanat asiklarinin lutfen sanati yasamalarini ve etrafa imali laf atmayi birakip edindigi engin muzik birikimi ve kalitesini bizimle paylasmasini diliyoruz.Eminim ki sadece laf atarak bir seyleri anlatmaya calismak cok ufak yaslara has davranislardir.

Kader Menteşe 27-03-2008

Yazık

Kendisini sanatçı olarak tanıtan yorumcu, bahsettiğiniz konserde bende vardım. Bazı saz sanatçılarının konsere katkı koyan konuk solisti ne kadar zora soktuğunu bizzat gördüm, yine sazlara ilave olarak geldiği musiki çevresi tarafından bilinen usta sazların yardımı ile konserin ve konuk sanatçının programının kurtarıldığınıda gördüm, siz siz olun önce kendinizi yargılayın, gözle görülen aksilikleri görmek için sahnede müzik aleti çalmaya, koroya katılıp ayakta kalmaya gerek olduğunuda sizden duymuş olduk. Bu tür çalışmaları bize aktaran ilçe yerel basınından hiç binini eleştirme hakkınızın olduğunu zannetmiyorum, eğer siz o iseniz ki siz Beykozlu değilsiniz, proğramınızı yapıp paranızı aldınız ve gittiniz hepsi bundan ibaret. Bu arada doğuş habere aslında teşekkür etmeniz lazım çünkü bir sonraki konserde iyiydiniz.

sanatci 27-03-2008

mutluluk

yorumuma yaptiginiz, tamamen alt yas grubuna yakisan ve profesyonellikten uzak aciklamaniza ayni tarzda bir cevap vermeyecegim cunki sizler amator elestirmenler olarak gorevinizi hakkiyla yapiyorsunuz bundan daha iyisni de beklemek sizin bizden yana olan yuksek beklentileriniz gibi bir sey olur,bizlerde ayni sizler gibi ortaya emegimizi ve amator ruhumuzu ortaya koyarak insanalara guzellikler sunmaya calisiyoruz.Begenilmeye biliriz ve hatasizlik gibi bir iddiamiz yok.Yazik ki o kadar calisma onca emek verilerek ortaya konan sanati elestirenlerin oldukca profesyonel ve bu konuda cok ter dokmus muzisyenler oldugunu dusunuyorum,eminim tecrubelerinizi paylasirsiniz.Belki sonraki konserlerde daha da iyi oluruz da siz tam bir sanat tatmini ile konser sonrasi rahat bir uyku uyursunuz ve emin olun bizde bundan mutluluk duyariz cunku orada bu isi maddi bir kazanc icin degil salt insanlara mutlu bir gece yasatmak icin yapiyoruz.

Toplam 9 yorum bulundu. 1-9 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 574
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 635
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1114
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839