Belediye Meclisi 2024 Yılı Bütçesi’ni Onayladı

05-10-2023 659 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediyesi Meclisi, "2024 Mali Yılı Bütçesi" ile "2024 Yılı İdare Performans Programı"nı oy çokluğuyla kabul etti.


Beykoz Belediyesi Meclisi Ekim Ayı olağan toplantısında, kent vizyonuna uygun olarak hayatın her alanında daha mutlu ve konforlu  bir ilçe için planlanan hizmet ve yatırımların yer aldığı “2024 Mali Yılı Bütçesi” ile “2024 Yılı İdare Performans Programı” nı görüştü.


Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın 4,5 yıllık hizmet döneminde verilen hizmetleri ve ilçenin geleceğine yönelik çalışmaları anlattığı toplantıda belediye başkan yardımcıları ve 25 müdürlükte görevli birim müdürleri de hazır bulundu.   


Açılış ve yoklamayla başlayan görüşmelerde ilk olarak 5 Ekim 2023 tarihli tutanak ve gündemdeki raporlar oylandı. Ardından 2024 Yılı İdare Performans Programı görüşmeye açıldı.


Beykoz’a 5 Yılda 15 Yıllık Hizmet

Mecliste “5 yılda 15 Yıllık Hizmet” sözüyle yapılanları kapsamlı bir sunumla anlatan Başkan Murat Aydın, ilçenin yüz akı marka çalışmalardan Beykoz Sahil Düzenlemesi, Beykoz Millet Bahçesi,  Beykoz Millet Sofrası, Kavacık Millet Kıraathanesi, Beykoz Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, BEYSEM,spor hizmetleri, ilçeyi güzelleştiren meydan ve prestij yol düzenlemeleri ve sosyal tesisler hakkında bilgiler verdi. 

Gerigörünüm İmar Planları Sahiplenilmiyor

Genel kurula hitabına imar planı çalışmalarına değinerek başlayan Başkan Murat Aydın: “Bakanlık yetkisindeki yerlerin tüm imar palanlarının tamamlandık. Riva’da imar hayaldi gerçek oldu, yüzde 2 imar olan yere yüzde yüz imar geldi. Gerigörünüm Etkilenme Bölgesinde plan yetkisi büyükşehirde, uygulama yetkisi bizde. Göksu, Göztepe, Anadoluhisarı Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi planlarına bu mecliste hep birlikte  iktidarıyla muhalefetiyle “evet” dedik, büyük şehire onaya gidince “hayır” dendi. 4,5 yıldır iktidardasınız, neden bir adım atılmıyor, çünkü sahiplenmiyor” dedi.

Başkan Aydın kendi hizmet döneminde 4 bin 981 ilçe sakinine tapu verdiklerini de söyledi.

Gençlere Yalı Kütüphanesi Müjdesi

Konuşmasında ilçedeki gençlere yönelik, sosyal etkinlik ve eğlencelere her daim yer vereceklerinin altını çizen Başkan Murat Aydın bir de müjde verdi: “Türkiye’nin en güzel yerinde Boğaz’da, ilçe sakinlerine 24 saat hizmet verecek, Beykoz’da herkesin, özelde gençlerin yararlanacağı “Yalı Kütüphanesi’ni ekim sonunda açıyoruz. Her daim gençlerle yol yürümeye devam edeceğiz.

Teleferik’te İBB’den Destek Görmedi

Beykoz’a mutluluk katmak için yapılan projelerin sahil dışında İBB’den destek görmediğine değinen Başkan Murat Aydın: “Beykoz’a değer katacak bir teleferik projemiz vardı destek görmedi. Beykoz Millet Bahçesi ve Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi’ni  “rağmen” yapıyoruz. Beykoz Millet Bahçesi’nde 38 bin m2’lik alanı yaklaşık 3 katı artırarak 100 bin m2 kullanılabilir alan olarak ortaya çıkarıyoruz. Burada kütüphaneler, sosyal tesisler, spor alanları ve gençlerin spor sonrası dinleneceği alanlar olacak, çalışmaların kalan yarısı bu yıl tamamlanacak. Beykoz Millet Bahçesi geliyor.” şeklinde konuştu.

Millet Sofrası Kendini Karşılayacak

Beykoz’da 4,5 yıllık süreç içinde üretilen hizmetlerin en önemlisinin Millet Sofrası olduğunu vurgulayan Başkan Murat Aydın yapılanları şöyle sıraladı:  “Beykoz Millet Sofrası ilçeye kalite getiren çok önemli hizmetlerden biridir. Burada çorba ikramı hizmeti, cenaze yemeği hizmeti, yaşlı ve engellilere yönelik sıcak yemek hizmeti veriliyor, hastane önü çorba ikramı hazırlanıyor. Kadınlarımızın el emeklerini kazanca dönüştürdüğü “Beykoz’un Erguvanları” yine üretimlerini burada yapıyor. Millet Sofrası çok değil 1-2 yıl içinde, yapılan bağışlarla kendi giderlerini karşılayacak duruma gelecek.”

Beykoz’a Mutluluk Veren Sosyal Tesisler

Beykoz’un mutluluk tesisi olarak hizmet veren, Gümüşsuyu Restoran, Karlıtepe Restoran, Kemankeş Restoarn, Beykoz Kahvecisi, Riva 2. Koy, Spor Ormanı Bisiklet Kafe’nin Çavuşbaşı Üretim Merkezi’yle, BeykozKart sahiplerine maliyetine hizmet verdiğini ve ilçe sakinlerinden yoğun rağbet gördüğünü ifade eden Başkan Aydın, yakında gençlerin yoğun olduğu 2 merkezde yeni kahve mekânının açılacağını da söyledi.

Sokak Hayvanları İçin Doğal Yaşam Alanı

İlçe gündeminde yer alan sokak hayvanları meselesinin tüm Türkiye’nin sorunu olduğunu, içinde doğal yaşam alanı olan modern bir Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ni kazandırdıklarını belirten Başkan Murat Aydın, sorunun İstanbul’da 39 ilçe belediyesi ve büyükşehirle iş birliği halinde çözüme kavuşacağını vurguladı ve hayvanların açık alanda bakıldığı doğal yaşam alanı modelini diğer belediyelere de önerdi.

Beykoz’da yürütülen tüm hizmetlerde kurum çalışanlarının katı ve emeği olduğunu vurgulayan Başkan Murat Aydın, 2024 Yılı Mali Bütçesi’nde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Toplantıda muhalefet ve iktidar partileri adına temsilciler de bütçeyle ilgili görüş ve önerilerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından 2024 Mali Yılının 3 milyar 980 milyon olarak belirlenen Bütçesi ve 2024 Yılı İdare Performans Programı oy çokluğuyla meclisten geçti.

Haber Kaynağı: Beykoz Belediyesi




05-10-2023 659 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 515
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 644
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 513
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 456
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 430
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 429
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 412
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 480
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 465
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1136
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 861