ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ SÖYLEŞİLERİ BAŞLADI

12-02-2008 3337 Yorum yok. Yorum Ekle

ADD Beykoz Şubesi, her ayın ilk Pazar gününü zaman zaman konuk konuşmacıların da katılacağı, söyleşi günü ilan etti.A.Hisarı Sabancı Öğretmen Evinde ilki gerçekleşen kahvaltılı toplantıda, GİDİŞ NEREYE ? Adı verilen söyleşiyi, Cumhuriyet Gazetesi Yazarlarından Şükran Soner yaptı.


Atatürkçü Düşünce Derneği Beykoz Şubesinin düzenlediği kahvaltılı davete katılan seçkin konuklara önce, güncel konulardan hazırlanmış bir konuşma metniyle genç bir dernek üyesi hitap etti. Ardından ADD Beykoz Şubesi Başkanı Füsun Sökmez yaptığı konuşmada, konuşulacak çok şey olduğunu ama bunu artık belli bir program dahilinde yapacaklarını belirterek, dernek olarak her ayın ilk Pazar gününü bu tür söyleşilere ayırdıklarını, bu söyleşilere zaman zaman bu gün olduğu gibi konukların olacağını ve süreci çok verimli kullanacaklarını belirtti.
Sökmez, ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü ile diyalog halinde olduklarını, teklif edeceğimiz ve kabul gören okullara Atatürk’ün Nutuk’u dağıtılıp öğrencilerin okumasını sağlayacağız, bunu yaparken de aynı zamanda öğrenciler arasında okudukları Nutuk konusunda görüşlerini yazacakları ödüllü bir kompozisyon yarışması başlatacaklarını açıkladı. Dernek Başkanı kahvaltılı söyleşiye katılan herkesi yönetimi adına tebrik ettikten sonra, günün konuşmacısı Gazeteci-Yazar Şükran Soner’ mikrofona davet etti.


Şükran Soner, ADD Beykoz Şubesinin daveti için teşekkür ederek ve öğrencilere yönelik çalışmalarından duyduğu memnuniyeti belirterek konuşmasına başladı.
TBBM’de oluşan ittifaka dikkat çeken konuşmacı, bir gazetenin günlük sayılarının birileri tarafından satın alınıp halka bedava dağıtıldığı, Milli Görüş adı altında bir takım uygulamalar yapılırken, ADD Beykoz Şubesinin Atatürk’ün Nutuk’u ve aylık söyleşiler konusundaki kararlarını önemsediğini belirtti. Soner, başörtüsü konusunu çapı olmayan bir konu olarak adlandırdı. Soyut olarak bakıldığında özgürlük gibi gözüktüğünü, fakat bunu moda ve bayrak haline getirilme isteğinin de erkek dayatmaları ile oluştuğunu ve kadınların ikinci sınıf suçlu, itilmiş kakılmış gibi algılanmasına sebep olunduğunu, başörtüsü konusunda bu çalışmaların siyasal rantının getirisiyle, milletvekili olmanın, atanmış olmanın, koca bulmanın ve sokağa çıkmanın yolunun türbandan geçer modasının oluşturulduğunu belirtti.

Konuşmacı, ülkede devlet yetkilileriyle uçağa binebilme gayreti içerisinde olan gazetecilerin olduğunu ve bunun bedelinin ödetilmesinin söz konusu olduğunu, tarikatlar üzerine ittifakların oluştuğunu, YÖK’ün basın yolu ile halka yansıttığı imajının da Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın yörüngesinde olduğunu net ifadeler ile dile getirdi.
Şükran Soner konuşmasının son bölümünde PKK ile yapılan mücadelede Amerikanın yapığı yardımın bile amaçlı olduğunu, bedelinin bizim devletimize ödetildiğini ve ayrıca bu yardımının karşılığında da Askerlerimizin Afganistan’da Taliban’a karşı doğrudan savaşmaları için baskı yaptıklarını anlatarak konuşmasını bitirdi.

Dernek Başkanı Füsun Sökmez konuşmacıya ADD Beykoz Şubesi adına teşekkür ederek bir buket çiçek armağan etmesinden sonra serbest sohbete geçildi.








12-02-2008 3337 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 491
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787