Neden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Beykoz’a Gelmesin?

28-02-2023 1664 Yorum yok. Yorum Ekle

Türkiye’nin en gözde Tıp Fakültesi Hastanelerinden, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi binalarının depreme karşı uzun süredir sıkıntılı olması sonrası, Kahramanmaraş’da yaşanan deprem felaketiyle alınan bir kararla faaliyetlerini durdurmasıyla birlikte, hastanenin nereye taşınacağı çok sesli olarak konuşulmaya başladı.


Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, Fatih ilçesindeki yoğun trafiğe rağmen, İstanbul’un tüm ilçelerinden ve ülke genelinden hastaların en çok ilgi gösterdikleri ve sağlık sıkıntılarına çözüm aradıkları bir tıp merkezi olarak bilinmesine karşın, Fatih ilçesindeki mevcut konumunda yıkılıp aynı yerde yeniden yapılması düşünülen Hastane’nin ilçenin trafik sorunu ve nüfus yoğunluğu göz önünde bulundurularak Beykoz gibi ulaşımı kolay olan ve trafik sorunu da asgari düzeyde olan bir ilçeye yapılması, her hangi bir deprem durumunda Fatih ilçesinde hastane yeri vatandaşların sığınabileceği yeni bir deprem toplanma alanı olarak da kullanılabilir.

 

Oysaki yaşanan felaketten sonraki değerlendirmede, sadece Acil ve Çocuk Sağlığı bölümlerinde hizmet vermeye devam eden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yeni adresi neden tüm İstanbul’un ve il dışından geleceklerin rahatlıkla ulaşabilecekleri Beykoz olmasın.

 

Ortada böyle gelişme ve arayış varken, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Beykoz’da geniş bir arazide yeniden inşa edilmesi ve çok güçlü bir lobi oluşturarak, başta Beykoz Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı ile ilçemizde ikamet ettikleri bilinen aktif siyasetçiler, iş insanları ve yerel dinamiklerin güç birleştirerek projeyi hayata geçirmeye zorlamalıdırlar. Ayrıca bu düşüncenin başka ilçelerde de harekete geçmesi olasılığı göz önünde düşünülerek oldukça hızlı davranılmalı.

 

İlk bakışta tüm Türkiye’ye hizmet verme özelliği ve trafik açısından ulaşımı en kolay olan Beykoz, bu hizmetin yeniden hayata geçirilecek en uygun bir ilçe olarak gözlenmekte. Yakın zamanda olması kuvvetli olan seçim çalışmaları öncesinde ilgili Bakanlık ve TBMM ile kurulacak diyaloglar sonrasında belki de Beykoz böylesine müthiş bir planlamanın içerisine alınacak.

 

Bakanlıklar, Milletvekilleri, Vali ve Kaymakamlıklar, İl ve İlçe Belediyeleri ile ilçe Sivil Toplum Kuruluşları düzeyinde, ön görüşmeleri olgunlaştırılmış konu, yaklaşan seçim çalışmalarında ilçemize sık sık gelecek siyasetçiler vasıtasıyla daha da olgunlaştırılması sonrasında, belki de bitiş noktasına gelebilir.


Birçok Beykozlu okuyucumuz, Beykoz nerede, Fatih ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi nerede, ne alaka Beykoz diyebilir, fakat derinlemesine düşünüldüğünde İstanbul'un kesişme noktası olan Beykoz, hem İstanbul genelinde ve Türkiye genelinde bu hastaneden yararlanmak isteyen pek çok vatandaşa hizmet vermesi gibi Beykoz'un yıllardır çözüm bulamadığı hastane sorununa da, yapılacak olan Eğitim Araştırma Hastanesiyle birlikte, ilçemizde sağlık alanında büyük bir hareketlilik kazandıracaktır. Değerli okuyucular, hizmet hizmeti doğurur. 2029'a kadar planların not kısmında bile belirtilmeyen, her seçim döneminde vaat edilen metro belki de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin Beykoz'a taşınması sonrası hızlanır ve ilçemiz, Boğaz'ın İncisi Beykoz, hiç değilse metronun Kavacık'a kadar gelebilecek ana hattına kavuşur. Neden olmasın...




28-02-2023 1664 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 516
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 645
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 515
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 457
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 431
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 432
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 412
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 480
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 465
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1136
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 861