BEYKOZ JANDARMASI HUZUR BOZANLARIN KORKULU RÜYASI

02-09-2007 9346 1 yorum. Yorum Ekle

Başarılı çalışmaları ulusal medyaya taşan, Beykoz Jandarmasının şahit olduğumuz birkaç çalışması ile çok daha farklı bir yönünü, okuyucularımıza aktarmak istiyoruz.

Öncelikle Riva’da yaşanan iki olaydan yola çıktığımızda, köy girişindeki kimlik kontrolünde şüpheli görülen şahısların, sivil Jandarma ekiplerince takibe alınması sonrasında, plaj içerisinde esrar içerken müdahale edilip yakalanarak adliyeye sevk edilen birinci olaydan sonra. Yine aynı köyde Bahçelievlerden birkaç günlüğüne Riva’ya gelen grup, önce plaj içi cafe de tatsızlık çıkarıp, sonrasında taşkınlıklarını yine plaj içerisindeki geniş alanda sürdürdüğü ve yaşanan arbedede işletme sahibine ve ona sahip çıkan plaj görevlisi ile köyün gençlerine silah çektiği, sonrasında silahın kabzası ile iki kişinin yaraladıkları iddiası ile gelişen olay, Plaj Müdürü tarafından hemen Jandarmaya bildirilmiş, yapılan müdahale ile şikâyetçi olunan altı kişilik grup karakola götürülerek, yasal evrak düzenlenerek bu olayda adliyeye intikal ettirilmiş.


İşletme sahibi ve iki köy gencinin şikayeti ile yargı önüne çıkmak için saatlerce bekleyen iki grupta, ifadelerini verdikten sonra serbest bırakıldılar. Savcı şikayetçi olunan gruptan 5 tanesini serbest 1 hanesini de nöbetçi hâkimeye havale etmiş, nöbetçi hakimde tutuksuz yargılanmak üzere onu da serbest bıraktı. Olan iki olayda da mağdur köy gençleri ve işletme sahibi olmuş oldu. İki konun da yargıya intikal ettirilmesine karşın, zanlıların serbest bırakılmalarına rağmen, görevini eksiksiz yapan Riva Jandarmasının sorumluluk alanında halkın huzurunu kaçıracak her türlü olaya anında müdahale ettiğini, yine halka teyit etme dışında hiçbir gelişme olmamıştır.


Diğer taraftan Beykoz Adliyesinde Çavuşbaşı Jandarmasının tam bir suç makinesini adliyeye getirdiğini gördük. Geçtiğimiz günlerde Beykoz Jandarmasının ulusal basında gündem olan Acarkent Villalarında ki soygun olayının bağlantısı ile yeni bir olayın gerçekleştiğini öğrendik. Çavuşbaşı ve Polonezköy Jandarma Karakollarının ortak çalışması ile yapılan teknik ve görsel takip sonrasında, Cemil A. İsimli hırsızın Soğuksu Viyadükü altındaki beton kolonlar arasında yaptığı özel bölmeye çaldığı eşyaları koyduğu tespit edilmiş. Yapılan operasyon ile hırsız suç aletleri ile birlikte yakalanarak adliyeye sevk edilmiş.
Yaptığımız kısa araştırmada, hırsızın evleri günlerce takibe aldığı ve sonrasında hırsızlığı gerçekleştirdiğini öğrendik, Acarkentte gerçekleştirdiği hırsızlığı da bu yöntem ile yaptığı tahmin edilen hırsızın, eski bir sabıkalı olduğu ve aranmakta olduğu öğrenildi.

Olayın özünde Beykoz Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Zafer Saz Komutasında, Karakollarımızda hizmet veren Jandarma Subay, Astsubay, Uzman Çavuş ve Askerlerimizden oluşan jandarmamız başarılı çalışmalarıyla Köylerimizde ki huzurun teminatı olarak halkın sevgisini kazanmaya devam ediyor.
Yazın farklı, kışın farklı bir özelliğe sahip olan köylerimizde halkın güvenliği için her türlü önlemi almış olan Jandarma, günün 24 saati görevde oluşu sebebiyle köylünün ve turisttik amaçla gelen halkın yaşadığı acil sağlık sorunlarında ulaşım hizmeti bile vermekteler.

Özellikle şahit olduğumuz üç ayrı olaydaki başarılı çalışmalarından ötürü, Riva, Polonezköy ve Çavuşbaşı Karakollarımızı ve ziyadesinde Beykoz Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Zafer Saz şahsında tüm İlçe Jandarmamızı tebrik ediyoruz.




02-09-2007 9346 1 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

gül kaya 05-09-2007

ÜZÜCÜ

ELBETTE GENEL OLARAK KÖTÜ OLAYLAR ZINCIRI OLARAK NITELENDIRSEKTE OKUDUKLARIMIZI, BU KÖTÜ GİDİŞHATI ÇÖZEN JANDARMA BIRLIKLERIMIZI DE TAKTIR ETMEK ISTIYORUM ...
SAYGILAR ...

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 575
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 635
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1114
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839