ŞAHLANIŞ HAREKETİ’NİN BURSA ÇIKARTMASI

26-11-2019 4153 Yorum yok. Yorum Ekle

Türk Siyaset Tarihinde yer almak için otuz yıldır nefeslerini siyasetçilerin ve siyasi yapılanmaların ensesinde hissettiren Şahlanış Hareketi, çalışmalarını Türkiye genelindeki Gönüldaşlarıyla yeniden buluşma ve değerlendirme toplantılarını bölgelere ayırarak, Osmanlı’dan günümüze kadar siyaset dünyasındaki yeri tartışılmayan Bursa Cumalıkızık’ta geniş katılımlı bir bölge toplantısıyla başlattı.


Şahlanış Hareketi Kurucu Lideri Murat Altun, Genel Başkanı Mehmet Mahmut Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bursa’da yapılan Bölge Toplantısında, teşkilatlarının bölgedeki önemli dinamitleriyle buluştu.


Uzun ve bir o kadar da planlı bir şekilde devam eden çalışmalarında, kendilerini politik tiyatro senaryolarında rol almaya zorlayan davranış biçiminin, ezberlerini adeta kendi yazdıkları senaryolar ile bozacaklarını haykıran bir enerji ile Bursa Cumalıkızık da kahvaltıya geçildi.


Şahlanış Hareketi Kurucu Lideri Murat Altun ve Genel Başkanı Mehmet Mahmut Yıldız’ın yakın dostu olan Doğuş Haber Gazetesinin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Koordinatörü Ozan Derviş’in Moderatörlüğünde, Türk sinemasının önemli yapıtlarının çekildiği Bursa Cumalıkızık Bulanlar Tesislerinde sabah kahvaltıyla başlayan toplantı, öğlen yemek molası ve sonrası yeniden başlayarak saatler 17.00 gösterinceye kadar devam etti.


Ev Sahibi Bursa başta olmak üzere, Balıkesir, Bodrum teşkilatlarının Başkan ve yöneticileri ile İstanbul teşkilatının üyeleriyle protokol konuklarının katıldığı toplantıda, tahminlerin alt üst edildiği adeta nefes kesen bir toplantı süreci yaşandı.


Şahlanış Hareketinin sembolü olan Kır AT’ta başta olmak üzere, Bursa İl Teşkilatının hazırladığı salonda, İki bölümlük toplantının sabah bölümü, Ozan Derviş Moderatörlüğünde, Elif Yıldırım ve Veda Toraman’dan oluşan Divan yönetimiyle başladı.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrasında, Şahlanış Hareketi Bursa Başkanı Şaban Ulus açılış konuşması yaptı, açılış konuşmasının sonrası Hareketin etkin ismi ve Genel Koordinatörü Salih Altun oldukça kapsamlı ve teşkilatın amaçlarını ortaya koyan sunum gerçekleştirdi.


Sonrasında Genel Başkan Mehmet Mahmut Yıldız günümüz siyasi yapılanması ile Şahlanış Hareketi yapılanmasını ortaya koyarak, toplantının net amacının bugün burada yapılan Bursa Bölge Toplantısı gibi yurdun, değişik bölgelerinde de toplantı serilerini gerçekleştireceklerini çıkan sonucun, Genel Merkezleri tarafından değerlendirilmesi sonrası, ortak bir noktada geniş bir toplantı veya büyük bir basın açıklaması ile çıkan sonucu paylaşacaklarını belirterek konuşmasını bitirdi.


Türk Siyasetinin ezber bozmaya aday, uzun yıllara yayılan mücadelesinde hiç taviz vermeden inandığı hareketi birçok bedel ödeyerek günümüze kadar getiren Şahlanış Hareketi Kurucu Lideri Murat Altun söz aldı.


Altun, hareketin tarihsel evrelerini, aşama aşama güncelleyerek, günümüz mücadele örnekleri ile yoğunlaştırıp, güncel siyaset ile kıyaslamalar yaptı.


Murat Altun konuşmasının bir bölümünde ise katılımcıların toplantının 2. Bölümünde söz aldıklarında mütalaa yapabilmeleri için teşkilatın görüşlerini madde medde sıralayarak konuşma yapacaklara zemin hazırladı.


Şahlanış Hareketi Kurucu Lideri Murat Altun, mevcut siyasi partilerin konumu ve yarınları, yeni kurulacak siyasi partilerin muhtemel durumu, Şahlanış Hareketi’nin geleceği, partileşme ihtiyacı, başarı şansı ve bunun nelere bağlı olduğu, siyasi partiler ile münasebetinin nasıl olacağı, muhtemel bir partileşme sürecinin nasıl yürütüleceği, teşkilatlanma yapılanması ve finans sağlanması konularını içerisine alan açıklamalarıyla konuşmasını bitirdi.


Toplantının birbirinden değerli protokol konuşmacıları ise Şahlanış Hareketi’ni tüm detayları ile tanıdıklarının önemine vurgu yaparak, çalışma süreçlerine destek sözü verdiler.


Türk Siyaset tarihinin eski ve güncel birçok siyasetçisi ve kanat önderleri katılamadıkları toplantı için başarı mesajları gönderdi. Toplantının öğlenden sonraki bölümündeyse, birinci bölümde yapılan detaylı açıklamalar doğrultusunda, tüm katılımcılara serbest kürsü olarak nitelendirilen usul ile talep edenlere mikrofon verildi.


Sorulara cevap vermek için ve önerilere, ayrıca tüm katılımcılara teşekkür etmek için önce Genel Başkan Mehmet Mahmut Yıldız ve sonrasında Kurucu Lider Murat Altun söz alarak tüm toplantıyı değerlendirip, sorulara cevap vermeleri ve teşekkürleri sonrası Şahlanış Hareketi’nin Bursa Bölge Toplantısı sona erdi.



Fotoğraf Galerisi


26-11-2019 4153 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 467
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 418
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 411
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1068
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785