ÇANKIRI’DA 5.KEZ BEYKOZ RÜZGARI ESTİ

10-09-2019 2421 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Çankırılılar Derneği Geleneksel 5. Sıla-i Rahim Çankırı Kültür turunu gerçekleştirdi.


Beykoz Çankırılar Derneği Başkanı Bilal Karabacak ve Yönetiminin düzenlediği Çankırı Sıla-i Rahim gezisi için 6 Eylül Cuma akşamı Ortaçeşme’de ki dernek merkezinden hareket edildi.


Ankara’nın gölgesinde kalarak pek fazla kültürel ve tarihi değeri bilinmeyen Çankırı’nın tanıtımı görev kabul eden Beykoz Çankırılılar Derneği Yönetiminin gezi programına her yıl olduğu gibi katılım yoğundu.


Gezinin ilk durağı her yıl olduğu gibi Çankırı Orta İlçesi Osman Dede Türbesi oldu. Kafile türbe ziyaretinin ardından Çankırılar Derneği’nin Beykoz’da düzenledi etkinliklerden yakinen tanıdığı Yaylakent Belde Belediye Başkanı Kadir Dede’nin misafiri olmak üzere Yaylakent’e doğru yola çıktı.


Yaylakent’e gelindiğinde Orta İlçesi Kaymakamı Cihat Abukan ve Yaylakent Belde Belediye Başkanı Kadir Dede, Beykoz kafilesini karşılayarak kendilerine sabah kahvaltısı ikram ettiler. Kahvaltı sonrası Yaylakent Belediye Başkanı Kadir Dede, Beykoz Çankırılılar Derneği Başkanı Bilal Karabacak ve Orta İlçesi Kaymakamı Cihat Abukan yapılan ziyaretin Çankırı’nın tanıtımına ne denli katkısı olacağını ortak dille anlatan konuşmalarını gerçekleştirdiler. Konuşmaların ardından kafile Orta Kaymakamı Cihat Abukan’ın tavsiyesi üzerine Yaylakent Belediyesi çalışanı Mehmet Demirci rehberliğinde, acı su olarak tabir edilen doğal sodalı sudan tatmak üzere Orta İlçesine gittiler.


Orta İlçesi’nin ardından Hüyük Köyü Yer Altı Şehrini özel izin ile ziyaret eden ekip Sakaeli Peri Bacalarını ziyaret etmek üzere oradan ayrıldı. Sakaeli köyüne gelindiğinde köy muhtarı misafirlerini ulaşımı zor olan bölgeye götürmek için iki traktör bir minibüs ile karşıladı. Sakaeli Peri Bacalarına gelindiğinde doğal güzellikler incelendikten sonra Beykozlu kafile hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.


Sakaeli’nin ardından Türkiye’de işsizliğin olmadığı tek ilçe olan Şabanözü ilçesine doğru yola çıkıldı. Şabanözü İlçesi’nde ekibi Belediye Başkanı Faik Özcan karşıladı. Şabanözü ilçesinde eski çamaşırhane ziyaret edildi ve Başkan Özcan bir sonraki yıl gerçekleşecek ziyarette tamamen restore dilmiş halini misafirlerine sunacaklarını belirtti. Saatlerin öğle vaktini göstermesiyle Belediye Başkanı kafileye öğle yemeği vererek ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Şabanözü ilçesinin ardından Çankırı Merkez’e geçilerek Çankırı Belediyesi’nin Beykozlu ekip için görevlendirdiği Çankırı’nın değerlerini A’dan Z’ye Beykozlulara aktaran rehber Cumhuri Sezgin ile birlikte Çankırı Kaya Tuzu Mağarası’na gidildi. Rehber Cumhuri Sezgin’in mükemmel sunumuyla, burada tuzdan yapılan heykelleri ve mağaranın içerisinde ölen ve fosilleşmeyerek adeta mumyalanan eşek, tavşan, ayı, kurt ve köpekleri gören Beykozlu ekibe bir sonraki yıl tuz mağarasının içerisinde kafe yapılacağının müjdesi verildi.


Çankırı Kaya Tuzu Mağarası’nın ardından Çankırı İletişim Müzesi ziyaret edildi. Burada 80’den fazla tarihi radyo, aktif çalışan telgraflar ve tarihi televizyonlar incelendi. Çankırı İletişim Müzesi’nin ardından kafile Tarihi Çamaşırhaneyi ziyaret etmeyi ihmal etmeyerek, Çankırı Belediye Başkanlığı’nın kendilerine verdikleri akşam yemeğine katılıp Çankırı Kalesi’ni, Emir Karatekin Türbesi’ni ve Cam terası ziyaret ettiler.


Çankırı Kale’sinin ardından yatılı yapılan ziyaretlerde dinlenmek için Dernek Yönetiminin önceden rezervesini yaptırdığı öğrenci yurduna geçildi.


Yeni günün kahvaltısı Çankırı Belediyesi’nin ikramı olarak gerçekleştikten sonra Buğday Pazarı Medresesi ve Çivitçioğlu Medresesi Rehber Cumhuri Sezgin eşliğinde gezildi. Daha sonra Çankırı Merkez’de bulunan Prof. Dr. Kamil Rıfkı Urga Çankırı Araştırma Merkezi’ne gidildi. Burada Çankırı tarihine ait önemli belge ve bilgiler Beykozlu kafileye aktarıldı.


Çankırılılar Derneği Kültür Gezisi Kafilesi Çankırı Belediyesi Rehberi Cumhuri Sezgin’e veda ettikten sonra Ilgaz İlçesine yolculuğa geçti. Kafilede bulunan Yaylakent Belediyesinden Mehmet Demirci güzergah boyu doğal güzellikler ve yerleşim merkezleriyle ilgili bilgilendirmesinden sonra, Ilgaz İlçesi Yıldıztepe Kayak Tesislerine gelindi.


Teleferik işletmeciliğinin Belediye’ye yeni geçmesi münasebetiyle bakımda olan teleferiğe binemeyen kafile doğanın güzel ortamında bir müddet gezdikten sonra, Ilgaz Belediyesi’nin her sene olduğu gibi konuklarına yeni yaptıkları hizmete dahi açmadıkları Cafe&Restaurantlarında Keşkek ikramında bulundu.


Ilgaz’dan ayrılan kafile sonrasında Atkaracalar ilçesinde kendilerini karşılayan Belediye Başkanı Harun Oflaz eşliğinde asker balıkları ve Hoşislamlar Hamza Sultan Hazretleri Türbesini gezdi.


Çerkeş yolu sapağında rehber Mehmet Demirci ile vedalaştıktan sonra kafile Kültür Gezisini tamamlamış olarak İstanbul’a doğru harekete geçti.


Beykoz Çankırılılar Derneği Başkanı Bilal Karabacak yolculuk boyunca çeşitli kereler gerçekleştirdiği konuşmasını genişleterek otobüs mikrofonundan kafileye hitap etti.


Başkan Karabacak, öncelikle dernek yöneticisi arkadaşlarından başlayarak, Kültür Gezisine katılan kafile bireylerine, basın mensuplarına, ziyaretler esnasında kendilerini karşılayan Belediye Başkanları, Kaymakamlar ve Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’a katkılarından dolayı teşekkür ederek, kafilede bulunan konuklarını mikrofona davet ederek duygularını aktarmalarını sağladı.


Konuşmaların bitimiyle birlikte istirahate çekilen yolcular, çeşitli zamanlarda verilen ihtiyaç molalarının ardından, saatler yeni günü göstermeye başladığında İstanbul semalarına girdi.


Sıla-i Rahim gezisini gelenekselleştirip, Çankırı’ya gidemeyen hemşerilerinin ve merak eden dostlarının görmesine vesile olarak Çankırı Kültürünü geniş kuşaklara yayma adına verdikleri çaba için Beykoz Çankırılar Derneği Başkanı Bilal Karabacak ve Yönetimini tebrik ediyoruz. 

Not: Haber kullanılan fotoğrafların tamamı 233 karelik fotoğraf galerimizde mevcuttur.



Fotoğraf Galerisi


10-09-2019 2421 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 574
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 634
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1112
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839