Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı “Bu Ağaçlar Neden Kesildi”

24-08-2019 2374 Yorum yok. Yorum Ekle

Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı, Kavacık benzin istasyonu yanında, belediye arazisi içerisinde bulunan Leylandi olarak söylenen çalı tipi ağaçların Beykoz Belediyesi tarafından kesilmesi sonucu basın açıklamasında bulundu.


Kavacıkta ağaç kesiminin olduğu alanda Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanı Hakan Ekiz ilçe yerel basınına basın açıklamasında bulundu.


Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanı Hakan Ekiz’in gerçekleştirdiği basın açıklamasının tamamı haberimizin video bölümünde mevcut olup, basın açıklamasının yapıldığı gün sabah saatlerinde Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın Beykoz Yerel Basını ile gerçekleştirdiği toplantı sırasında olay kendisine sorulduğunda Başkan Murat Aydın ve Yardımcısı Engin Köklü alanın Beykoz Belediyesi’ne ait olduğu, alanda kesilen ağaçların leylandi olarak bilinen çalı sınıfına girdikleri, bahsi geçen alanın olumsuz bir şekilde kullanıldığı şikayetlerinin mahalle sakinleri tarafından kendilerine ulaştırıldığını belirtip alanın olumsuz kullanılmaması ve görünür sağlanabilmesi için leylandi tipi çalılardan temizlendiği daha sonrasında da park olarak halkın kullanımı açılacağı belirtildi.


Basın Açıklaması sırasında Kavacık Muhtarı Yasemin Şahin, kesimden kendisinin de haberinin olmadığını belirtip, kesim sonrası böyle bir alanın ortaya çıkarılmasıyla Kavacık Mahallesi’nde eksikliği hissedilen sağlık ocağının bu alana yapılmasını istedi.


Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanı Hakan Ekiz’in Beykoz Yerel Basını ile paylaştığı basın açıklamasını orijinal haliyle okuyucularımıza aktarıyoruz.

Değerli Beykoz halkı, basın mensuplarımız ve üyelerimiz,

23 Ağustos Cuma günü,  Kavacık Opet Benzin istasyonu yanındaki yeşil alanı çevreleyen onlarca ağaç, halkın Cuma namazında olduğu saatlerde, önceden planlandığı çok açık bir şekilde, aynı anda birden fazla belediye görevlisi tarafından, halk Cuma namazından çıkmadan önce süratle kesilmiştir. Yaşanan bu durum, ağaç ve doğa düşmanlığının yeni ve acımasız bir örneğidir. Seçim öncesinde halkla beraber yönetim ve şeffaf belediyecilik sözleri veren Beykoz Belediye Başkanı Murat AYDIN bu uygulamasıyla halkı ve düşüncelerini istismar ederek, buralarda hak ve söz sahibi olan Kavacık halkını yok saymış, halkın siyaset kurumuna olan güvensizliğini bir kez daha haklı çıkartartarak seçim öncesi vermiş olduğu söz ve vaadleri boşa çıkartmıştır. Buraya olay sonrasında park alanı yapmak iddia ve bahanesiyle alalacele birkaç bank yerleştirilmiş ve hızlı bir düzenleme çalışması yapılmıştır. Murat AYDIN dan kamu ve Kavacık halkı adına öğrenmek istediğimiz şunlardır;


 

*Amaç buraya park yapmak ise o ağaçlar neden kesilmiştir?

*Başka ve açıklamadığınız bir amacınız var ise bu nedir?

*Bu ağaç kesimlerinden önce neden halka ve hatta Kavacık muhtarına haber verilmemiştir?

*Bu kesimlerin halk Cuma namazındayken alalacele kesilmesinin sebebi nedir, Murat AYDIN halkın tepkisinden mi çekinmiştir?

*Kesilen ağaçlar, gelen belediye kamyon ve pikaplarına neden gece saat 23.00 dan sonra yüklenmiştir?

*YOKSA YAPTIĞINIZ İŞ HUKUKSUZ, KANUNSUZ VE HAKSIZ MIDIR?

 

Sorumlu siyaset gereği, yukarıdaki soruları bizzat kendisine sormak üzere telefonla aradığımda cevap ve geri dönüş olmaması üzerine mesaj atarak beni araması ricama da geri dönmemiş olmasından dolayı burada sizlerin huzurunda soruyorum. Olaylara Ülke ve Halk menfaatleri pencerinden bakan, az ve öz konuşan, yanlışlara, kanunsuzluklara ve haksızlıklara sonuna kadar direnç ve tepki gösterme azim ve kararlılığında olan Vatan Partisi’nin İlçe Başkanı sıfatı ile Beykoz ve Türk halkı adına soruyor ve kendisinden bu sorulara mantıklı ve kabul edilebilir cevaplar istiyoruz. Bu ve bunun gibi yanlış haksız ve mantıksız uygulamaların bundan böyle de takipçisi olacağımızı tüm halkımıza buradan ilan ediyorum.

Ayrıca Kent Konseyinin Resmi Gazetede yayınlanmış olan görev tanımları, tıpkı benim yapmış olduğum gibi halkın ihtiyaç, talep ve isteklerini, doğayı korumak ve gözetmek olduğunu belirtir kendilerini kanunlarla belirlenmiş olan görevlerini yapmaya davet ediyorum. Eğer siyasi kaygı ve bağlılıklarından dolayı bu görevleri yapmakta zorluk çekiyorlarsa,görevi daha doğru ve hakkaniyetli şekilde yapacak olan siyasallaşmamış ve halk tarafından kabul ve saygı gören kişilere devretmek üzere yapmadıkları veya yapamadıkları görevlerinden istifa etmeye davet ediyorum.

Saygılarımla,

Hakan EKİZ

Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanı

 


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


24-08-2019 2374 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 484
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 459
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 463
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 393
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 409
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 381
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 402
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1068
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785