BEYKOZ MUHTARLAR DERNEĞİ GENEL KURUL YAPTI

19-07-2019 3281 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Muhtarlar Derneği’nin İBB Beykoz Hasır Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirdiği olağanüstü genel kurulunda, Çubuklu Muhtarı Hüseyin Hüsnü Kolcu yeniden Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanlığına seçildi.

 

Yerel Seçimler öncesi Beykoz Muhtarlar Derneği’nin gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurulunda alınan bir temenni ön kararı ile mevcut yönetim seçimler bitinceye kadar yeniden görevine devam etsin, seçim sonuçlarının ortaya koyduğu tabloya göre yeniden Olağanüstü Genel Kurul yaparız sonucu sonrası 17 Temmuz 2019 tarihinde Olağanüstü Genel Kurul yapıldı.

 

Olağanüstü Genel Kurula Beykoz Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Sağlam ve Bünyamin Korkmaz katılırken, ilçe protokolünden ayrıca bir katılım gerçekleşmedi.

 

Uzun zamandır Muhtarlar Derneği üyeliği bulunmayan bir grup Muhtarın Olağanüstü Genel Kurul öncesi, genel kurul kararı alınıp karar defteri kapatıldıktan sonra, liste ve kararın dernekler masasına bildirilmesinden ve hazirun listesinin oluşturulmasından da sonra, üyelik müracaatında bulunan Muhtarların üye müracaatları kabul edilememiş olduğundan bu Muhtarlar Olağanüstü Genel Kurulu konuk olarak izlediler.

 

Muhtarlar Derneği Sekreteri Çiğdem Mahallesi Muhtarı Murat Erdal’ın açılışını yaptığı Olağanüstü Genel Kurulda, verilen önerge sonrası yapılan oylamayla, Muhtarlar Derneği Danışmanı ve Doğuş Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ozan Derviş (Kemalettin Erkan), Göksu Mahallesi Muhtarı Gül Bağdatlı ve P.Bahçe Muhtarı İlkay Aydın’dan oluşan Kongre Divanı oluşturuldu.

 

Derneğin 41 Üyesinden 35 tanesinin katıldığı Olağanüstü Genel Kurul’da Divan Heyeti, Saygı duruşu ile birlikte İstiklal Marşı’nın okunması sonrası gündeme geçilmeden önce Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu ve Beykoz Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Sağlam ve Bünyamin Korkmaz’a söz verdi.

 

Konuşmacıların kısa selamlamalarında, muhtarlık müessesesinin önemine değinerek Olağanüstü Genel Kurulun Muhtarlarımıza ve tüm Beykoz’a hayırlı olması temennisinde bulundular.

 

Yönetim Kurulu faaliyet raporu ve denetleme kurulu raporlarının sunumu ve oylaması, gelir-gider bütçesinin sunumu ve oylaması, tahmini bütçenin sunumu ve oylanması yapıldı. Sunumlar sonrası Kongre Divanı raporlar hakkında söz almak isteyen var mı diye haziruna sordu. Raporlar hakkında konuşmak isteyen olmayınca, tüm raporlar ayrı ayrı oy birliği ile ibra edildi.

 

Yönetim Kurulu Asil-Yedek, Denetim Kurulu Asil-Yedek seçimine geçilmeden önce olabilecek listelerin divana teslimi istendi. Divana gelen iki liste adına ilk olarak, Soğuksu Mahallesi Muhtarı Muammer Aydınoğlu ve sonrasında Çubuklu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Hüsnü Kolcu listeleri adına Genel Kurul Üyelerine hitap ettiler.

Zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı Olağanüstü Genel Kurul’da Konuşmalar sonrası Muammer Aydınoğlu Divana verdiği listeyi geri çektiğini beyan etti. Seçime, Hüseyin Hüsnü Kolcu’nun bulunduğu tek liste ile geçildi.

Yapılan oylama sonrasında, 35 Muhtarın katıldığı olağanüstü genel kurulda 19 muhtar oy kullandı, oyların 18 tanesi Hüseyin Hüsnü Kolcu listesine çıkarken, bir oy zarfı boş çıktı.

Hüseyin Hüsnü Kolcu’nun tek liste ile girdiği seçimin sonucuna göre Beykoz Muhtarlar Derneği’nin yeni yönetimi aşağıdaki listeye göre oluştu.  

Yönetim Asil                                    Yönetim Yedek

1-Hüseyin Hüsnü Kolcu                  1-Emra Cankaya

2-Murat Erdal                                   2-Yasemin Çamlıbel

3-Kemal Özman                               3-Alaettin Kartal

4-Cengizhan Turaman                    4-Ali İhsan Aydın

5-Meral Nalbantoğlu Manav           5-Talip Güney

Denetim Kurulu Asıl                        Denetim Kurulu Yedek

1-Sedat Altun                                  1-Nejmi Gösterit

2-Gül Bağdatlı                                2-Evren Önal

3-Arzu Kuşdili                                 3-Nuri Dik

Dilek ve temennilerden sonra gündem maddeleri tamamlandığından Divan Başkanlığınca Olağanüstü Genel Kurul toplantısı sona erdi.




19-07-2019 3281 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 495
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 471
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 473
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 402
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 429
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 390
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 468
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785