Başkan Aydın Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği’ni Karlıtepe’de Ağırladı

10-07-2019 2127 Yorum yok. Yorum Ekle

Açılışı geçtiğimiz hafta yapılan “Karlıtepe Mesire Alanında” Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Üyeleri, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın yemek davetinde konuğu olduk.

 

Her ayın ilk Salı günü rutin olarak yapılan Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği toplantısının 2 Temmuz 2019 Salı akşamı Beykoz Rizeliler Derneğinde yapılan toplantısına Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın da davet edilmesine rağmen oluşan iletişim eksikliği ile beraber mazeret nedeniyle katılım gerçekleşememişti.

 

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın planlamasında bulunan Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği ile bir araya gelme tarihi bu sebepten de öne çekilmiş olarak Karlıtepe Mesire Alanı’nın mükemmel ortamında gerçekleşti.

 

Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Yürütme Kurulunun bir önceki toplantı için yapmış olduğu toplantı gündeminin uygulanması teklifi Başkan Aydın tarafından, “Bugün ben sizleri davet ettim, gelin gündemli olmasın serbest olsun ve herkes istediği gibi konuşsun.” teklifi ile doğal bir hale büründü.

 

Eşinin ani rahatsızlanması ile yemekli toplantıya katılamayan Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Dönem Başkanı Mikail Akyıldız’ın Başkan Murat Aydın tarafından telefonla geçmiş olsun dilekleri sonrası toplantıya geçildi.

 

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam’ın da katıldığı toplantıda Dernekler Birliği Başkan Yardımcısı ve Beykozlu Çankırılılar Derneği Başkanı Bilal Karabacak Dernekler Birliği’nin kuruluş ve hizmet amacını günümüze kadar olan çalışmalarından örnekler vererek açıklamasından sonra Beykoz belediye Başkanı Murat Aydın’da toplantı oluşumuyla ilgili yukarıdaki belirttiğimiz açıklamayı yaptı.

 

Toplantıya katılan Tüm Dernek Başkanları, tek tek söz alarak kendilerini tanıtıp sorularını doğal ortamda sorma şansı buldular. Sorulan sorular üzerine Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın aşağıdaki konulara değindi.

 

Murat Aydın yaptığı açıklamanın devamındaki konuşmasında, Karlıtepe Mesire Alanında bu yıl sistem oturtmaya ve eksiklerimizi gidermeye çalıştıklarını, çalışmaların tam anlamında bittiğinde, Karlıtepe Mesire Alanı İstanbul’un Çamlıca’dan sonraki en önemli mesire merkezi olacağını dile getirerek konuşmasına başladı.

 

Aydın “Büyük bir efor ile ilçeyi tanıma turlarımdan sonra peş peşe iki seçim sürecinden çıktık ve bu süre içerisinde yaklaşık 10-15 bin tebrik ziyaretleri gerçekleştirip, olanaklar ölçüsünde ben ziyaretler gerçekleştirip, randevu verebildiklerimiz ile görüşme saylayabildik.

Bütün bunlar bir geçiş süreci için yaşanan zaruri handikaplar oldu, asıl olan bir çalışma sistemi oturtmaya çalışmaktayım.

Belediye’ye kimsenin yönlendirmesiyle değil de direkt gelen vatandaşların işlerinin daha öncelikle ve çabuk çözülmesini sağlamaya çalışmaktayım.

Belediyeye gelenler işlerinin yapılabilmesi için her hangi bir yetkiliye aracı kullanmak zorunda kalmayacaklar. Beykoz Belediyesi en garibanın en güçlü olduğu bir kurum haline gelecek, bu süreçte sistem oturana kadar sıkıntı yaşayanlar, eğer ben belediyedeysem direkt benimle görüşme şansına bile sahipler. Yani arkadaşlar inanın bu konuda tespiti olan varsa söylesin ben seçimden önce ne anlattıysam onları sırayla gerçekleştirme düşüncesindeyim ve şuana kadar yaptıklarımda bu kapsamdadır.

Beykoz’da kaçak yapılanmanın önüne geçilecektir, kaçak yapılan bir imalat sonucuna katlanmayı göze aldığını bilmelidir. Geçtiğimiz günlerde yapılan yıkım ise seçime bir hafta kala kimse yıkım yapmaz, eğer yapılmışsa konunun elzem oluşunu lütfen dikkate alın.

Beykoz meydanında yeni bir kentsel tasarım projesi oluşturmaktayız, bu proje içerisinde meydandaki tuvalet kalkacak ve alan daha kullanışlı hale getirilecek.

Beykoz’un yerleşim alanı olarak farklı mahallelerinde on beş ayrı festival planlamaktayız, Bal, Su, Baston. Yoğurt, Kiraz, Ihlamur, Cam, Arıcılık, Zerzevat festivalleri gibi.

Yakında çok önemli bir proje ile Beykoz Sempozyumu düzenleyip çok farklı fikirlerin oluşmasıyla festival yapılanmamız da gerçekleşecek.

Beykoz Belediyesinin 1984 yılında değil de 1868 yılında 13. Daire olarak kuruluşu ve 8 kişilik Encümeni olduğu ve üniversite yıllarımdaki tezim ile sahip olduğum 1872 yılındaki Beykoz Belediyesi ile ilgili bilgiler ve başka kanaldan sahip olduğum fotoğraflar iletişim koordinatörlüğümüz tarafından kesitler halinde “köklerden günümüze kadar Beykoz” konseptiyle Beykozlular ile buluşturulacak.”

Başkan Murat Aydın konuşmasının devamında ise toplantının neredeyse ana gündemini oluşturan Dernekler Birliği Başkanlarının, üyelerinin alışık olduğu ve özlemle beklediği çayır şenliklerinin ne zaman yapacağı sorularına cevap verdi.

Başkan Murat Aydın “Festivaller ile çayır şenliklerini ayrı olarak planlamaktayız, festivaller mahallelerin tarihsel simgeleri üzerinden ve önceden belirlenen bilinen günlerinde gerçekleşecek, ilk sene olması sebebiyle zaman planlaması konusunda sıkıntıya düştüğümüz Beykoz Çayır Festivali yine İl Dernekleri ile birlikte yapılacak, sadece konsepti içerisine Beykoz’da yapılan şenlik ile benimde müdahil olduğum geçmiş dönemlerdeki şenliklerin güzel olan yönlerini birleştirip, yeni bir düzenleme ile yapacağız.

Zaman sürecindeki sıkıntı ise Ağustos ayı İstanbul’da Belediye Meclislerinin tatile girdiği ay ve tüm belediye yöneticileri bu süreci çok önceden yaptığı planlama doğrultusunda geçirmek istiyor. Ve bende bunlardan birisiyim. Eylül 15 gibi planlıyoruz ama bu akşam buradan gelen genel istek ile Eylül ayının yağmurlu olacağı hiç değilse Eylül başı gibi bir talep var. Biraz daha çözüm odaklı düşündüğümüzde ise 23 Ağustos ile 1 Eylül arasında yapabilmeyi çalışma arkadaşlarım ile değerlendireceğiz. Neticede siz olmadan Beykoz Çayır Şenlikleri olmayacak.”

Belediye Başkanının tüm sorulara cevap vermesi sonrası kısa bir serbest sohbetin ardından toplantıya katılan Dernek Başkanları ve Yöneticilerine “Şehir Kurumları Mülakat Formu” dağıtılarak fikirlerine başvuruldu. Son olarak çekilen hatıra fotoğrafı ile yemekli toplantı sona erdi.

Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği  




10-07-2019 2127 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 491
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787